Protez Tırnak

Yukarıdaki fotoğrafta tırnaklarım protez tırnak. Jel sistem kullanılarak yapıldı. Bunları kasım ayında yaptırmıştım ama bir takım aksiliklerden sonra 1 ayda çıkarttırmak zorunda kaldım. Öncelikle protez tırnak nedir? diye başlamak istiyorum. Tabi ki de kendi yorumumla. Doğal tırnağımıza çeşitli yöntemler ile yapay tırnak ekleniyor. En çok bilinen yöntemler ise jel ve akrilik. Hangisi daha iyidir diye tam olarak bilemiyorum. Buna yaptırdığınız yerdeki uzmanın karar vermesi daha uygun oluyormuş ama benim yaptırdığım yerde akrilik yoktu. Ben kendi yaptırdığım yöntemi anlatıyım. Jel sistem için öncelikle tırnağın üst kısmındaki parlak tabaka buffer işlemi ile alınıyor. Hani tırnağın üzeri törpüleniyor dedikleri işlem var ya? bu o oluyor. Fakat sanılanın aksine tırnağı inceltmiyorlar (yapan kişi uzman ise tabi ki). Daha sonra tırnağın uç kısmına plastik gibi bir şeyden yapılmış (takma tırnaklara benzeyen bir şey) tırnak uçları takılıyor.

Bu işlem bittiği zaman cadı gibi aşırı uzun tırnaklara sahip oluyorsunuz :). Doğal olarak bu tırnaklar kesilip istediğiniz boya getiriliyor. Son aşama olarak ise bir kaç kat jel sürülüyor ve her kattan sonra özel makinede kurutuluyor. Sonuç bence çok güzel.
Gelelim benim sorunuma; benim yaptırdığım yer uzmandı fakat İzmir’deki en uzman yer değildi. 2. haftanın dolmasına doğru tırnaklarıma yapıştırılan ek tırnaklar yanlardan yavaş yavaş atmaya yada çatlayıp kırılmaya başladı. Çok moralim bozuldu ve gittim yaptırdım (hiç bir para talep etmediler zaten etmemeleri gerekiyordu.). Bu sorunu ilk defa bende gördüklerini söylediler. Verdiğim paraya acımasam o anda çıkarmalarını isterdim. 2 hafta geçtiğinde tekrar aynı sorun oldu. Ben de bu sefer çıkarttırdım.
Protez tırnak çıktıktan sonra tırnaklarım biraz güçsüzleşmişti. Zaten çabuk kırılan bir yapısı vardı daha da hassas oldular ama bu en fazla 2 hafta sürdü. Tırnak sertleştirici ojeler ve nemlendirici el kremleriyle eski haline döndüler. Geçenlerde yayınladığım simli oje yapma resimleri tırnaklar çıktıktan kısa bir süre sonra çekilmişti. Şuanda ise 2 gün önce yayınladığım beyaz ojeli resimdeki gibiler.
Hocalarımdan bir tanesi 2 senedir akrilik protez tırnak kullanıyormuş. Kadının elleri gerçekten çok hoş ve hiç bir şekilde anlaşılmıyor. İzmir’de gerçekten çok iyi olan bir yere gidiyormuş. Hatta benim de aklıma giriyor diyebilirim. Fiyat benim önceden yaptırdığım yer ile aynı 100tl. Tırnaklarım çok uzun olmasa bile biraz uzun olsun istiyorum ve öncelikle doğal halleriyle öyle olsalar daha iyi olur. Ama ne yaptıysam çabuk kırılmalarını önleyemiyorum. Tamam yavaş uzuyorlar ama kırılmalar bari :/. İnternette uzun tırnak resimlerine bakıp bakıp iç geçiriyorum. Bazılarının doğal tırnakları nasıl kırılmadan o kadar fazla uzayabiliyor? anlamıyorum. Sizce gidip hocamın yaptırdığı yer ile konuşup belki de yaptırmalı mıyım? yoksa doğal tırnaklarım için bir çözüm sunabilir misiniz?

5 thoughts on “Protez Tırnak

  • 29 Mart 2012 tarihinde, saat 21:39
    Permalink

    sanırım senin tırnaklarını yapan kişi biryerde bir hata yapmış, yoksa 2 hafta içinde yapışkanın çözülmemesi gerekiyor.

    tırnakların güzel olmuş ama bu arada 🙂

    Yanıtla
    • 29 Mart 2012 tarihinde, saat 22:19
      Permalink

      Evet yapan kişi hatalıydı. Daha sonrasında işin uzmanlarına yaptırdım ve çok memnunum.

      Yanıtla
  • 21 Nisan 2012 tarihinde, saat 20:35
    Permalink

    Nerede yaptırdın Gözde, adres ve telefon alabilir miyim? Uzman olanın tabi:))

    Yanıtla
    • 21 Nisan 2012 tarihinde, saat 20:41
      Permalink

      http://gozdeokul.com/index.php/2011/03/notd-kan-kirmizi-ve-protez-tirnak/ linkindeki tırnakları ve mart 2011’den yanılmıyorsam ağustos 2011’e kadar olan tüm yazılarımda görebileceğiniz tümünü İzmir’de Ludo tırnak center’da yaptırdım. Sahibi Zuhal hanım işini çok güzel bir şekilde ve uzman olarak yapıyor. Yeri ise çok basit. Alsancakta Talat Paşa durağının oradaki Tansaş’ın 1 – 2 yanındaki apartmanın giriş katı.

      Yanıtla
  • 22 Nisan 2012 tarihinde, saat 00:48
    Permalink

    Çok teşekkür ederim.

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.