NOTD: Pembe ve mor

Son zamanlarda bu tarz bir kaç renkli tasarımları görüyordum ve ben de denemeye karar verdim. Bunun için Flormar Super Shine 05 pembe oje ile Flormar 410 mor ojeyi kullandım. Açıkçası biraz tembellik yaptığımı itiraf etmeliyim. Düz çizgi çizmeye çok üşendim ve yardımıma bant koştu 🙂 . Öncelikle tek kat pembe oje sürdüm. İyice kurumasını bekledikten sonra bantları uçlarda istediğim şekilde boşluk kalacak şekilde yapıştırdım. Artık işim çok kolaylamış oldu. Dikkat bile etmeden 2 kat mor ojeyi uçlara sürdüm ve kurumasını bekledim. Kuruduktan sonra bantları çıkarttım. Ufak bir sorunla karşılaştım 🙁 . Mor oje 2 kat olduğu için hiç sevmediğim bir şekilde yükseklik oldu. Tam tersi şekilde bant yapıştırıp pembe ojeyi sürebilirsiniz ya da eliniz alışmış ise benim gibi biraz dikkat ederek pembeyi tekrar sürebilirsiniz. Yine kurumasını bekledikten sonra şeffaf oje ya da top coat oje sürerek daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.  Çok kat sürdüğümüz için kuruması biraz zor oluyor. O zaman işin püf noktası devreye giriyor.
Ojenin hızlı kurumasını sağlamak için kurutucu kullanabilirsiniz. Sprey ve sürülen çeşitleri var. Ben sprey tercih ediyorum çünkü sürülenler ojeyi bozabiliyor. Çok kat sürdüğüm için bazen hızlı kurusun diye Flormar kurutucu sprey kullandım. Sonuç olarak böyle bir şekil oldu 🙂 . Gören herkes bayıldı diyebilirim. Arkadaşlarım hatta hiç tanımadığım kişiler bile “Nasıl yaptın? Çok güzel olmuş”, “Nerede yaptırdın?” , “Bunu kendin yapmış olamazsın.” gibi cümleler söylediler.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.