İnce tırnaklara bakım

Bildiğiniz  gibi akrilikten sonra tırnaklarımın incelmesinden ve yumuşamasından oldukça rahatsızdım. Daha önceden alıp 1 – 2 kere kullandığım ve tırnak sertleştiren Flormar nail therapy nail hardener (tırnak sertleştirici) kullanarak tırnaklarımı sertleştirmek istedim. Aslında kullanma talimatlarında her gün ek bir kat sürün falan diyor ama ben üzerine renkli oje sürdüğüm için öyle yapamadım. Öncelikle 2 kat Flormar nail therapy nail hardener ve daha sonra da Flormar nail therapy calcium booster  sürdüm. Ayrıca dikkat ettiğim bir püf noktası ise, tırnaklarımın tamamına sertleştirici sürmedim. Sadece yarısına falan sürdüm yani akrilikten zarar gören kısımlara. Daha sonra ise üzerine istediğim ojeyi sürdüm. Her yeni oje sürme işlemim de bunu tekrarladım. Yaklaşık 2 hafta sonra fark ettim ki tırnaklarım gerçekten sertleşmiş o yumuşak hali kalmamış. Fakat çok tırnak sertleştirici kullanıldığında bilirsiniz ki tırnaklar daha çok kırılgan olur bunun için sık sık nemlendirici kullanmalısınız. Benim kullandığım özel bir nemlendirici yok. El kremlerini falan kullanıyorum. Aklıma geldikçe tırnak etlerime masaj yaparak nemlendiriyorum.

Hala tam olarak akrilik hiç kullanmamış halinde değil tırnaklarım zaten kısa oldukları için hiç hoşuma gitmiyor. O yüzden yeni hiç bir tasarım ya da oje yayınlamıyorum. Takip ettiğim bloglarda kısa tırnaklarla şaheserler yaratılıyor ama nedense ben kendi kısa tırnaklarıma hiç bir şeyi yakıştıramıyorum :/ . Belki cesaret edip yaptıklarımdan birisini yayınlarım ama fotoğrafını bile genellikle çekmiyorum.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.