DIY: Çekmecelere renk gelsin

Yurda ilk yerleşirken odada bazı eşyalarımı koyabileceğim çekmece vb. bir şey olmadığını fark ettim. Önce yurttan mutfak eşyaları aldığımız zaman bize verilen büyük ikea kutusunda eşyalarımı sakladım. Ama o kutu kapaksızdı ve içine toz giriyordu. Ayrıca içinde her şey çok karıştığı için düzenli tutmak imkansızdı. Bu nedenle kendime çekmeceli bir şeyler almaya karar verdim. İkea’daki çekmeceli ürünler ya da diğer mobilyaların fiyatları gereksiz pahalı olunca bu çekmeceli plastik şey işimi görebileceği için bunu aldım. Fakat renksiz ruhsuz bir şey olması ve içinin belli olması hiç hoşuma gitmedi. Sonuç olarak onu resimdeki gibi makyajladım.

Bunu yapmak için ihtiyacımız olan şeyler:
  • Makas
  • Bir yüzü yapışkanlı istediğiniz desende kağıt / folyo
  • Cetvel ya da metre ( Benim cetvelim yoktu ama yapışkanlı kağıdın arkası kare kare şeklinde cm’leri yazacak şekildeydi)
Gereken süre: 1 – 1,5 saat
Öncelikle gerekli malzemeleri hazırlıyoruz. Tek tarafı yapışkanlı folyo olarak benim bulabildiğim en canlı ve güzel desen buydu. Düz renkler (siyah, gri, kırmızı), ahşap desenleri vs. Siz zevkinize göre daha başka desen ve renkler tercih edebilirsiniz. Türkiye’de ben daha güzel desenler görmüştüm. Burada nedense pek çeşit bulamadım. Benim kullandığım kendi yapışan desenli folyo gibi bir isimle geçiyor. Bunu kullanacağımız ölçülerde kesiyoruz ve arkasındaki kağıdı bir yandan yavaşça çekerken bir yandan da yapışkanlı kısımı istediğimiz yere yapıştırıyoruz. Yapıştırma işlemini yaparken en çok dikkat etmemiz gereken nokta arada hava kalmaması. Eğer hava kalırsa öncelikle biraz okşayarak yapışmasını sağlamaya çalışıyoruz. Eğer yine olmazsa çıkartıp tekrar yapıştırabiliyoruz.
Odamın yeni üyesini beğendiniz mi?

2 thoughts on “DIY: Çekmecelere renk gelsin

  • 14 Aralık 2014 tarihinde, saat 02:43
    Permalink

    Merhaba Gözde;

    Ben şuanda yeni taşındığım evime mobilya seçme ve iç dizaynını yapma aşamasındayım ve internetten çeşitli düşünceler fikirler toplamaya çalışıyorum. Evde çok eşya olacağı için bir odayı kiler tarzı kullanmaya karar verdim ve senin uyguladığın düşünce hoşuma gitti ve uyguladım 😀 Doğrusu sitene makyaj ürünlerini gezerken denk geldim ve bu sayfayı bulmamda tamamen şans oldu 😀 Yukarıdaki yazında özellikle “Yapıştırma işlemini yaparken en çok dikkat etmemiz gereken nokta arada hava kalmaması. Eğer hava kalırsa öncelikle biraz okşayarak yapışmasını sağlamaya çalışıyoruz. Eğer yine olmazsa çıkartıp tekrar yapıştırabiliyoruz.” cümlesini çok kritik ve önemli buldum, Bu stepte gerçekten çok zorlandım ve belirttiğin yöntem gerçekten çok zor bir probleme tam yerinde bir mühendis çözümlemesi ve mantığı getirmiş. Sadece teşekkür etmek istedim çünkü şuan odada bu plastik dolaplardan 3 tane var ve birçok eşyayı sakladılar. Ellerine sağlık.

    Yanıtla
    • 14 Aralık 2014 tarihinde, saat 17:58
      Permalink

      Merhaba Buse,

      Yeni evine küçük bir katkım olabilmesine çok sevindim. Güzel günlerde mutlulukla oturmanı dilerim. Mühendis olmamdan mı yoksa işin en kritik noktasının detaylarda saklı olmasından dolayı mıdır bilemiyorum ama minik püf noktalarını paylaşmayı seviyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sevgiler,

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.