Protez Tırnak – Akrilik ve Jel

Protez tırnak akrilik ve jel sistem olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Bunlar kesinlikle takma tırnak değildir. Bir çok kişi tüm tırnağın üzerine yapıştırılan hatta oldukça rahatsız olan takma tırnakla karıştırmakta ama takma tırnağın aksine protez tırnak oldukça rahattır. Ben uzunca bir süredir ara ara kullanıyorum ve kendim de yapıyorum. Bu yazıda internetteki basma kalıp açıklamaların yerine kendi bildiklerimi ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Peki neden tercih ediyorum? Öncelikle tırnakları çok güçlendirdiği ve kırılmasını engellediği için. Ayrıca isterseniz renkli ve desenli olarak yaklaşık 3-4 hafta kullanılabilmesi de büyük bir avantaj. Mesela frenç yaptırdınız ama o akşam canınız kırmızı oje sürmek istiyor. Frençli tırnaklarınızın üzerine istediğiniz ojeyi rahatlıkla sürüyorsunuz ve çıkıyorsunuz. Normal tırnaklarda en kaliteli oje bile bir kaç gün dayanırken, protez tırnak üzerinde en dandik oje bile 5 günden fazla dayanıyor. Öyleyse ojeyi çıkartınca ne oluyor? Alttaki frençli görünüm yine orada. İsterseniz doğal yani şeffaf da yaptırabilirsiniz.

Tüm gün yoğun çalışan kadınlar için değil sadece, tüm gün ev işi yapıp ellerini çok sık yıkayanlar için de güzel çünkü doğru yapıldığı takdirde hiç bir şey olmuyor. İsterseniz uzun, isterseniz kısa tercih yapmak size kalmış. Tırnak yeme sorunu olanlar, bir türlü tırnaklarını uzatamamaktan yakınanlar, her zaman bakımlı ellere sahip olmak isteyenler ve daha bir çok kişi kullanabilir. Türkiye’de pek yaygın değil ama Avrupa ve Amerika’da marketteki kasiyer kızdan ofiste çalışan patronlara kadar herkes kullanıyor.

Dikkat edilmesi gereken noktalar da yok değil. Öncelikle işlemi yapan kişinin profesyonel olması gerekli ki kendi tırnağınıza zarar vermesin. Ayrıca kullanılan malzemelerin ve uygulama yapılan yerin temizliği de çok önemli. Türkiye’de bunun eğitimini almadan ben yaparım diyerekten yola çıkan salonlar yüzünden protez tırnak uygulamalarının yaygın olmadığını düşünüyorum. Bu işin ehli salonlara gittiğiniz zaman bir sorun yaşamayacağınızdan eminim.

Konuyla ilgili arkadaşlarımın sıkça sorduğu sorulara ve cevaplarına kısaca değinmek istiyorum.

 

Sürekli oje sürünce tırnaklar sararıyor. Bu uygulama da sararmaya neden oluyor mu?

Hayır. Tırnağın sararmasına neden olan ojenin içindeki renk veren maddelerdir. Ojenin altına bir base coat yani alt kat oje sürerseniz bile bunun önüne geçebilirsiniz.

 

Tırnakların nasıl nefes alıyor?

Tırnakların gördüğümüz kısmı zaten ölü tabakadır. Canlı olan yeri tırnağın dibindeki kısımdır ve protez tırnak uygulaması yapılırken dipten bir kaç mm boşluk bırakılır ki bu canlı kısıma zarar gelmesin.

 

Tırnaklarım kısa ve uzatmak istiyorum. Protez tırnak ile bu mümkün mü?

Evet. Tırnakların ucuna tip adı verilen takma tırnak gibi plastik uçlar takılıp istenilen boyda kesilerek tırnaklarınız hemen uzatılabilir.

 

Ne kadar süre kullanılabilir?

Her 3-4 haftada bir dip dolgu uygulaması yapıldığı sürece istediğiniz kadar süre kullanabilirsiniz. Dip dolgu uygulaması kısaca tırnaklarımız dipten uzadığı için dipte kalan boşluğun doldurulmasıdır.

 

Tırnaklarında bir ağırlık yada çıkarıp atma hissi hissediyor musun?

Hayır. Sanki hiç bir şey yokmuş gibi çünkü tırnaklarıma baskı yapmıyor.

 

Çıkartınca tırnakların zarar görmüş oluyor mu?

Daha önce kaç kere tamamen çıkarttım ve eğer yapan kişi doğru yapmış ise 1 – 2 hafta gibi bir sürede tırnaklarım eskisi gibiydi. İtiraf etmeliyim ki, o kadar dayanıklı ve hiç hasar görmeyen tırnaklardan sonra doğal tırnaklara alışmak zor oluyor.

 

Eğer aklınıza gelen başka sorular varsa, aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz 🙂 Umarım bilgilendirici bir yazı olmuştur.

12 thoughts on “Protez Tırnak – Akrilik ve Jel

  • Geri bildirim: Akrilik ve Jel Tırnaklar | Women & Technology

  • Geri bildirim: Jel Tırnaklar Hakkında Her Şey | Women & Technology

  • 20 Nisan 2015 tarihinde, saat 21:38
    Permalink

    Bu uygulamayı İstanbul da en güvenli nerede yaptırabilirim? Yardımcı olur musunuz rica etsem…

    Yanıtla
    • 28 Nisan 2015 tarihinde, saat 16:49
      Permalink

      Merhaba,
      Yorumunuz için teşekkür ederim. İzmir ya da Münih deseniz direk size kendi denediğim ve memnun kaldığım yerleri söyleyebilirim ama İstanbul konusunda çok fazla bilgim yok. Hiç bir yeri gidip denemeden öneremem. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 22 Kasım 2015 tarihinde, saat 16:49
    Permalink

    İzmirde nerede yaptırabilirim ?

    Yanıtla
    • 4 Aralık 2015 tarihinde, saat 22:42
      Permalink

      Merhaba,
      İzmir’de deneyip güvendiğim ve beğendiğim Karşıyaka’da Ozzy Tırnak ve Saç tasarım merkezi var. Orayı tavsiye ederim.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 27 Aralık 2015 tarihinde, saat 07:43
    Permalink

    Merhaba,
    Bu uygulamanın fiyatı nedir?
    Strese girdiğimde tırnak kemirme, yeme problemim var. Bununla baş edemedim ve tırnaklarımın güzel görünmesini istiyorum. Sizce benim için uygun mu? Ve bu uygulamayı yaptırdıktan sonra tırnaklarım düzelir mi? Şimdiden teşekkürler 🙂

    Yanıtla
    • 13 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:20
      Permalink

      Merhaba Irmak,
      Uygulamanın fiyatı şehirden şehire, kullanılan malzemenin kalitesine ve salona göre değişebiliyor. Benim duyduklarım ilk sefer 100-150TL arasında sonraki bakımlar 60-100TL arasında. İyice araştırıp inceleyerek karar verilmeli. Gideceğin yerdeki tırnak teknisyeninin bu konuda eğitimli olmasına dikkat etmelisiniz.
      Tırnak yeme tedavisi olarak da protez tırnak kullanılıyor. Asıl amaç sizin bu alışkanlığınızı yenmenizi sağlamak. Normal tırnaklardan daha kalın ve dayanıklı oldukları için bir süre sonra kemirme ve yeme alışkanlığını unutuyorsunuz. Dolayısıyla da tırnaklar zamanla uzayıp düzenli bakımlarla sağlıklı hale geliyor.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 16 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:54
    Permalink

    Ben tırnaklarımı yiyiyorum. Hem renkli hem şeffaf uv gel adlı jelden aldım. Acaba o gerçek tırnak gibi olur mu? Çinden uv gel jelinden sipariş ettim ve bir ay içinde gelicek ama emin değilim yani. Şeffaf ve açık mavi uv gel jelinden aldım. Onu tırnağımın üstüne sürünce kendisi kuruyacak ve uzun bir tırnak olacak değil mi?

    Yanıtla
    • 18 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:25
      Permalink

      Merhaba Yağmur,
      Protez tırnak, tırnak yeme tedavisi olarak kullanılabiliyor ama bu malesef evde yapabileceğimiz bir uygulama değil. En basiti uv jelin kuruması için özel uv kurutucu lambaya ihtiyaç var. Sadece jel ve lamba almakla da iş bitmiyor bir sürü özel araç gereci var. Bu işlem oje sürmek gibi bir şey değil. Eğer bunun eğitimini almamış kişiler tarafından hijyen ve sağlık kurallarına dikkat etmeden yapılırsa ciddi zararları olabilir. Evde kendiniz denemenizi tavsiye edemem. Protez tırnakla ilgili yazdığım her yazıda olduğu gibi bu yazıda da işin uzmanına yaptırmanız gerektiğinden bahsetmiştim. Bu soru ile tekrar vurgulamak isterim.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 23 Ocak 2016 tarihinde, saat 22:49
    Permalink

    Merhaba, jel tırnak yaptırmak istiyorum. İstanbul’da kaliteli bir salon öneriniz var mı?

    Yanıtla
    • 25 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:16
      Permalink

      Merhaba Gizem,
      İstanbul’da malesef birebir görüp tecrübe ettiğim yer yok. İnstagram’da zaman zaman paylaşımlarını gördüğüm salonlar oluyor ama yanlış yönlendirmek istemiyorum. Bence gideceğiniz yerdeki uzmanın eğitimli olmasına, salonun temizliğine,daha önce yaptıkları tırnakların fotoğraflarına bakmak karar vermekte yardımcı olabilir. Hatta fırsatınız varsa uygulama yaptırmış kişilerle de konuşabilirsiniz. Uygulama hangi teknikle yapılmış olursa olsun tırnaklar ucundan bakıldığında aşırı kalın durmamalı.
      Sevgiler,

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.