Sivilcelerle savaş – Ben kazandım

Malesef hiçbir zaman sivilce mi o da ne? Diyebilen birisi olmadım. Ergenlik döneminde bile bazılarının karşılaşmadığı bu problemle ergenlik sonrasında bile uğraşmak zorunda kaldım. Şimdiye kadar birçok yöntem denedim. Detaylı olarak hepsini ve sonuçlarını paylaşmaya çalışacağım. Son olarak da nasıl kurtulduğumu tabiki. Kullandığım ilaçlardan ve onların etkilerinden de detaylı olarak bahsetmeye çalışacağım. Bu ilaçların hepsini doktor tavsiyesiyle kullandım ve bu ilaçların çoğu asla doktora danışılmadan kullanılmamalıdırlar. Yasal uyarımızı da yaptığımıza göre başlayabiliriz. Sivilce yani akne bir cilt problemidir ve tedavisi vardır. Yalnız tedavisi öyle birkaç günlük değil uzun solukludur.

Ergenlik dönemim

Her ergenlik dönemindeki genç gibi bende bu sorunları yanılmıyorsam 15 – 16 yaşlarında lise 1 ya da 2’deyken yaşamaya başladım. Başlarda minik minik birkaç tane çıkıyordu. Elma sirkesinin cilde iyi geldiğini büyüklerimden duymuştum. Zaten elma sirkesinin işe yaramadığı bir şey yok diyebilirim. Cildi günde 1 kere elma sirkesiyle hafif ıslatılmış pamukla silmek, az yoğunluktaki sivilcelere kesinlikle çok iyi geliyor. Hatta hala arada uygularım zaten doğal bir tonik aynı zamanda. Eğer cildiniz sirkeden yanıyorsa eşit miktardaki elma sirkesi ve suyu (hatta maden sodası olursa daha iyi) karıştırarak tonik olarak da kullanabilirsiniz. Bir süre sonra doktora gidip daha uzman bir yardım almaya karar verdim. İyi olduğunu duyduğumuz bir cilt doktoruna gittim. Adını hatırlamıyorum zaten durumu pek ciddiye almamıştı. Sebamed sıvı sabun ile cildimi yıkamamı söylemişti. Sivilce çıkınca İmex adında rengi fondöten gibi bir ilacı kullanmamı ve yüzümü yıkadıktan sonra eczanede hazırlanan %2lik çözelti ile cildimi silmemi tavsiye etmişti. Sebamed sabunu cildimi güzel temizlediği için sevmiştim ama diğer iki ürün için aynısını söyleyemeyeceğim. Bende hiçbir işe yaramamışlardı. Zaten bir süre sonra kullanmayı bırakmıştım.

Biten kış mevsimiyle beraber benim sivilceler de veda etmişlerdi. Benim yazları sivilcelerim geçer. Genelde güneş, deniz, havuz falan sivilceyi geçirici bir etki yapmaz derler ama bende işe yarıyor. Belki de yazın cildim daha temiz kaldığı ve şehrin kirli havasında çok bulunmadığım için olabilir. Bu arada yazın sürekli yüzüme yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanmayı da o zamanlarda yavaş yavaş alışkanlık haline getirmeye başladığımı da belirtmeden olmaz.

Tam kurtuluyorum derken yine sivilceler başladı

Ne güzel sivilcesiz ya da az sivilceyle ergenlik dönemini atlatabilirim belki derken ÖSS dönemi geldi çattı. Lise 3 yani yaş 16-17 diyebilirim. Bir yandan üniversite sınav stresi bir yandan lisedeki zor dersler, zorladıkça zorlayan hocalar ve dershane koşturmacasından ibaret bir hayatım oldu. Doğal olarak bünyem buna dayanmadı. Orta düzey falan değil baya çok sivilce çıktı. Öyle sadece yanaklarda da değil, biraz boynuma doğru bile. Aynaya bakmaktan nefret eder hale gelmiştim. Normalde hiç makyaj yapmayan (zaten o yaşlarda kimin makyaja ihtiyacı var ki), sadece dershaneye giderken yeşil ya da mavi göz kalemi ve ruj kullanan ben, annemin pudrasına fondötenine ortak olmaya başlamıştım. Daha sonra akneli ciltler için olan pudralardan almıştım hatta.

Sivilceler geçsin derken daha da kötü oldu

Bu sefer başka bir doktora gittim. Durum ciddiydi ve Benzamycin ile tedaviye başladık. Sabah ve akşam sürüyordum. Cildi kurutan ve gergin yapan oldukça başarılı bir ilaç. Daha çok hafif ve orta yoğunluktaki akne tedavisinde kullanılır. Bana yeterli gelmediği için akşamları onun yerine İsotrexin kullanmaya başladım. Doktorumu yüzümü sadece su ile yıkamamı öneriyordu. Yani bu ilaçlar dışında yüzüme başka hiçbir şey sürmüyordum. Tabi pudra vs de yasaktı. İsotrexin jel kıvamlı hatta ilk sürüldüğünde cildi birazcık yakabilen, kendi kendine biraz soyulan bir ilaç. Akşamları bunu sürüp sabah kalkınca yıkıyordum ve Benzamycin sürüyordum. Ayrıca bu ilaçlar güneşe karşı hassasiyet oluşturduğu için yaz kış demeden güneş kremini sürekli kullanmaya başladım. Zaten o gün bu gündür ben yüzüme hep güneş kremi sürerim. Bir süre bu ilaçlara ek olarak Tetradox adında bir hap da kullandım. Sivilceleri içten kesmek için bir antibiyotik. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 tane almalı ve 2 kutu kullanmalıydım. Fakat bende ilk kutunun sonunda alerji yaptığı için ilacı kullanmayı derhal bıraktım.

Sivilcelerin iyileşmesi için biraz sabır gerekli

Zamanla sivilcelerimde büyük iyileşme yaşadım ve akşamları sadece İsotrexin sürmeye başladım. Kaç tüp kullandım ben bile bilmiyorum ama çok uzun süre kullandığımı hatırlıyorum. Sorun şu ki kullanmayı bıraktığımda yine sivilceler ben buradayım diyorlardı. Daha sonra yine benzer bir ilaç olan Differin’e geçtim. Sanırım daha iyi etki yapacağı içindi. Yalnız daha 2. Tüpü bile piyasada çok zor bulabilmişken, tekrar bulamadığım için 1 tüp de muadili olan Tretin kullandım. Bir sonraki kontrolde doktorum Eritretin yazdı ve onu kullanmaya başladım. Yine birkaç tüp kullandım. Bittikçe yenisini alıyordum. Bu saydığım ilaçların hepsi birbirine benzer etkileri olan ilaçlar. Hepsi cildi hassaslaştırıyor, kurutuyor, biraz kızarıklık yapabiliyor ya da ilk sürüldüğünde gerginlik ve ciltte yakma yapabiliyor ama çok yarar gördüğüm ilaçlar. Yazları 2 günde 1, kışları ise her akşam yüzüme ilaç sürüyordum. Zaten zamanla insan cildin tepkisini anlıyor ve aşırı kuruysa bir gün ara vererek dinlendirmesi gerektiğini biliyor.

Cildi güzel arkadaşlarımı kıskanıyorum

Yaş oldu 18 ben hala ilaç kullanmaya devam. Arkadaşlarıma bakıyorum, hepsinin cildi bence benden daha iyi :(. Hep benimkisi ne zaman geçecek derdim. Aslında ilaçları kullandığım sürece çok da büyük bir sorunum yoktu tek tük sivilceler işteydi ama kullanmazsam neler olacağını bilmek canımı sıkıyordu.

Yeter artık hiç mi sivilcelerden kurtulamayacağım?

Yanılmıyorsam 2008 sonlarıydı ve Eritretin kullanmama rağmen sivilcelerin önüne geçemiyordum. O sırada doktorum da değişti ve gittiğim polikliniğe başka bir doktor geldi. Tüm hikayeyi baştan anlattım ve tamam sana Zoretanin yazıyorum dedi. Gayet rahat bir şekilde bu Roaccutane’ın muadili bir ilaç diye cümleye başladı ve tüm yan etkilerini sıraladı. Bu ilaçlar yüksek dozda A vitamini içerirler, ciltte aşırı kuruluk yaparlar hatta depresyon, intihara meyil gibi ciddi yan etkileri de vardır. Bu ilacı kullandığım sürece her ay gidip kan vermem ve belli değerlerin kontrol edilmesi gerekiyordu. Ayrıca hamile kalma ihtimali olanların kullanması, kullanırken ya da belli bir süre sonra bile başkasına kan verilmemesi gerektiği gibi çok önemli kuralları da olan bir ilaç. İlaçla ilgili detaylı bilgi için bu siteye bakabilirsiniz .

Çok çaresizim artık sivilcelerden kurtulmak için her yolu denerim.

İlaçlarımı aldığım Eczacı abla tanıdıktı ve her yeni kutuyu verirken, senin durumun o kadar kötü değil bu ilacı kullanma dediğini çok iyi hatırlıyorum. Ben yinede artık başka ilaçlar yetmediği için kullanmaya karar verdim. 6 ay boyunca günde 20mg kullandım. Bu süre içinde cildim, dudaklarım, burnum ve gözlerim çok kurudu. Evde ayrı çantamda ayrı Bepanthene krem ile gezerdim. Sürekli dudaklarıma sürmek zorundaydım çünkü acısı dayanılacak gibi değildi. Saçlarım kupkuruydu. Daha önce hiç burun kanaması nedir bilmeme rağmen ara ara kuruluktan dolayı burnum kanadığı bile oldu. Gözlerim için ise damla kullandığımı hatırlıyorum. Bende ilk günden itibaren çok etkili bir ilaç oldu. Kullanımı oldukça zor bir ilaç ama bir süre katlanmalıyım diye düşündüm. Benim son kutuyu yazdığı zaman doktorum hamileydi ve doğum iznine ayrıldığı için hiçbir şekilde doktoruma ulaşamadım. Zaten ilk başta doktorum 6 ay kullanmamı söylemişti ve cildim harikaydı diye bende ilacı bıraktım. Yaklaşık 1- 1,5 sene mutlu mesut yaşadım :).

Her güzelliğin bir sonu vardır.

Hayır olamaz! Onca zaman 1 tane bile sivilce olmamasına rağmen, yine birkaç minik sivilce ve de hala biraz sivilce izi var yüzümde diye YİNE sinir olmaya başladım. Bu sefer şansıma mükemmel bir cilt doktoru buldum. Zaten doktor hanımın cildi resmen bebek gibiydi. Bembeyaz olmasına rağmen yüzünde 1 tane leke bile yoktu. Ona tüm tedavi geçmişimi anlattım. Başka bir hastaneye geçmesine karşı telefon numarası, mail adresi ne varsa istedim. İlk söylediği şey şu oldu, “Zoretanin ve Roaccutane tedavisini kolay kolay tavsiye etmiyorum. Çoğu zaman başka bir tedavi yöntemi vardır. ” Aslına bakılırsa benim ÖSS dönemindeki halim Zoretanin kullanmaya başlamadan önceki halimden daha kötüydü.

Roaccutane / Zoretanin / Acnegen kullanmak gerekli mi?

Burada birazcık durup Zoretanin / Roaccutane şart mı? diye tartışmak istiyorum. Son zamanlarda sık sık görüyorum ki birçok hekim en ufak bir vakada bile direkt bu ilaçları yazıyor. Eczacımın söylediğine göre bazı hekimler kolayına geldiği için bazısı ise prim aldığı için daha çok yazıyormuş. Sonuçta bu işin uzmanı gittiğimiz hekimler ve bizim pek de söz söyleyebilecek bilgimiz çoğu zaman olmuyor. Geçenlerde bir arkadaşımın başına benzer olay geldi. Devlet hastanesine sırtında sivilce çıktığı için gitmiş. Arkadaşım 23 yaşında ve sırtında öyle çok fazla sivilce de yok. Doktor direk Zoretanin yazmış. Kız ilacı araştırır araştırmaz, ben daha önce kullandığım için ilacı bana sordu. Açık açık o ilacı ASLA kullanma, senin hiçbir şeyin yok dedim. Peki, ben ne yapmalıyım? diye sorduğunda başka hekime görün dedim. Ne oldu dersiniz? Gittiği diğer hekim bir jel ve %2lik eczanede hazırlanan çözeltiden verdi. Kızın sırtındaki sivilceler kısa sürede büyük oranda geçti. Tavsiyem şu ki; lütfen karar vermeden önce birkaç hekime danışın çünkü çok tehlikeli bir ilaç hatta bazı ülkelerde yasakmış diyorlar.

Sonunda sivilcelerden kuruluyorum

Kendi hikayeme geri döneyim. En son tekrar eden akneler ve izler için doktora gitmiştim. Doktorum çok ama çok memnun kaldığım Clindoxyl jel verdi.  Bu da diğer jeller gibi kızarıklık, kuruluk, güneşe hassasiyet falan yapıyor ama İsotrexin ya da Eritretin gibi soyulmuyor. Bu jeli bittikçe yeniden aldım hatta geçen seneye kadar (2014) bile alıyordum. Eskiden tüm yüzüme sürerken artık sadece sivilce çıktığında üzerine sürmek için kullanıyorum çünkü birkaç kullanımda geçiriyor. Bu ilaçla tanıştığımda 2010 sonu 2011 falandı sanırım. O zamanlar yeni çıkan bir ilaçtı. Veeee Maşallah diyerek mutlu son diyebilirim. Bu ilaç sayesinde ciddi olan sivilce sorunumdan kurtuldum. Bu ilacı kullanırken La Roche Posay, Avene, Bioderma gibi markaların cilt temizleme ürünlerini, kremleri falan da kullanmıştım ama maalesef detaylarını çok fazla hatırlamıyorum.

Sivilceler geçtiğine göre izler ne olacak?

Yaklaşık 8 – 10 yıllık uğraşın ardından artık sivilceler geçtiğine göre izleri tedavi etmek için peeling yapmayı planlıyorduk ki araya yaz girdi. Yaz sonrasında ise ben Almanya’ya gittim. Türkiye’ye gidip geldikçe Clindoxyl almaya devam ettim. Bu arada Clindoxyl açıldıktan 2 – 3 ay sonra bitmemiş bile olsa atılması gerekiyor. Kutusunun üzerinde öyle bir uyarı vardı ve açmadan önce ise buzdolabında tutmak gerekiyor.

İz ve leke tedavisi

2013 sonbaharda yine aklıma şu kalan izlerden ve geniş gözeneklerden kurtulmak geldi. İyice araştırdım ve Münih’te iyi bir cilt doktoru buldum. Uzun uzun anlattım ve artık lekelerden de kurtulmak istiyorum dedim. Baktı ve zaten çok olmadığı için sorun olmayacağını söyledi. Epiduo adında bir krem verdi aynı Clindoxyl gibi bir ilaç. Etkileri falan benzer. Ayrıca ek tedavi olarak meyve asidi peelingi önerdi. Ben de zaten bunu bekliyordum.

Türkiye’deki doktorlarım her zaman kullandığım tüm ürünleri sorarlardı ama burada işi daha da ciddileştirip tüm makyaj malzemelerine kadar her şeyi bir sonraki randevuma getirmemi istedi. Ben zaten dermokozmetik ürünler kullandığım için hiçbir sorun görmedi. Tüm ürünlerin neden iyi ve neden kötü olduğunu neye dikkat etmem gerektiğini açıkladı. Tabiki beğenmedikleri de vardı. Öncelikle makyaj fırçalarını kullanmamı istedi çünkü bakteri ve mikrop birikebilirmiş. Sık sık yıkadığımı söyledim ama yine de bir süre kullanmamaya çalış cildin tamamen iyileşince kullanırsın, biliyorum fırçayla makyaj daha güzel oluyor dedi. İlk 1 ay kullanmadım ama sonra yine eskisi gibi kullanmaya devam ettim. Temiz tuttuğum sürece bir sorun yaşamıyorum ki. Ayrıca burada BB krem galiba pek sevilmiyor. Çok severek kullandığım, sivilce çıksa bile geçiren Missha BB kremimi de kullanmamı söylediler. Çünkü BB krem sivilceye meyilli ve izler olan ciltler için uygun değilmişmiş. Aslında Missha zaten bunun için üretilmiş bir ürün. Açıkçası ben buna katılmıyorum ve BB krem hala kullanıyorum ama almanlar baya inanmış durumdalar. Mesela La Roche Posay’in renkli nemlendiricilerinden birini almak için eczaneye gittiğimde oradaki bayan bu sana uygun değil alamazsın diyerekten vermedi. Benzer ürünlerin hiç birisi bana uygun değilmiş öyle dedi. Bunun dışında doktorum bana güzel ürün önerilerinde de bulundu mesela Dermasence’in yüz temizleme köpüğünü kullanıyorum ve çok memnunum. Zaten oldukça uzun bir yazı olduğu için cilt bakım rutinimi başka bir yazıda yazmayı planlıyorum.

Kimyasal Peeling

Peeling için plan yaptık. Doktorum ilk 3 seanstan önce hiçbir etki görmeyeceğimizi ve minimum 6 seans sonrasında bir yorum yapabileceğimizi söyledi. Bende ise beklenenden daha iyi etki gördük. İlk seans sonrasında bile gözle görülür iyileşme vardı. 3. Seanstan sonra istersen artık yaptırmasan bile olur dedi. Ben 5. Seanstan sonra iş seyahatlerim dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım ama birkaç seans daha gidip mükemmel bir cilde kavuşmak istiyorum. Yinede oldukça büyük bir gelişme var. Eğer isterseniz peeling konusunu da detaylı olarak yazabilirim çünkü cilt işlemden sonra soyuluyor ve 1 hafta kadar zor bir dönem geçiriliyor. Kimyasal Peeling ile ilgili detaylı anlatımlı yazıma ve 6. seans sonrası gün gün cildimin değişimini de gösteren videoma şu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Ek: %30 – %70 gibi oranlarda meyve asidi peelingi yapıldı.Benim cildimde uygulamalar en son %70 oranla yapılmaya başlandı. Yüzde değerlerini ve asidi bekletme süresini doktor cilt tipine ve cildin o günkü tepkisine göre ayarlıyor.

İşte benim sivilcelerle savaş hikayem böyle. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.

78 thoughts on “Sivilcelerle savaş – Ben kazandım

  • Geri bildirim: Yeni bittiler #3 | Women & Technology

  • 29 Ağustos 2014 tarihinde, saat 19:42
    Permalink

    Clindoxyl’i ben de kullandım ama tekrar etti sivilcelerim yine 🙁

    Çok sıkıcı sürekli krem kullanmak zorunda olmak.

    Yanıtla
    • 30 Ağustos 2014 tarihinde, saat 21:12
      Permalink

      Geçmiş olsun. Evet sürekli kullanmak zorunda olmak çok kötü ama en azından kullandıkça işe yaraması güzel. Ben evde hala acil durumlar için ilaç bulunduruyorum.

      Yanıtla
  • 11 Eylül 2014 tarihinde, saat 15:11
    Permalink

    Merhaba 🙂
    Ben bir defa 6 ay boyunca Zoretanin kullandım. Bittiğinde etkisine inanamadım.3 yıl boyunca hiç sivilcem çıkmadı. Bir tane iki tane derken tekrar çıkmaya başladılar. Eskisi kadar kötü olmasa da, ama sadece ağız çevremde. Psikolojim nasıl bozuldu anlatamam. Tüm riski göze alıp ikinciye bir 6 ay daha kullandım. Birkaç ay sonra yine kurtuldum. Ve sonra hoopp yine geldiler. Çok değil 3-5 tane birşey çıkıyor ama çok beyaz tenliyim ve sanki ağız çevrem sivilce doluymuş gibi görünüyordu ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Sonra kendi haline bıraktım. Şimdi de küçük küçük bir kaç tane çıkıyor. Takmıyorum. Ama Clindoxyl denesem mi acaba? Başlangıçta bütün yüzüne mi sürüyordun. Doktor bana da verdi bir kere ama ben sadece üzerine sürüyodum. Ayrıca Biodermanın ürünleri çok güzel.

    Yanıtla
    • 11 Eylül 2014 tarihinde, saat 15:21
      Permalink

      Merhaba,

      Hikayelerimiz benzer görünüyor. Bende de aynı şekilde izler hemen belli oluyor. Clindoxyl’i yanılmıyorsam başlarda tüm yüzüme sürmüştüm ama sonradan sadece çıkan sivilcelerin üzerine sürdüm. Böyle inatçı sivilceler için tekrar doktora görünmende fayda var. Tekrar Clindoxyl ya da benzer bir şey kullanmak iyi gelebilir. Yalnız doktora danışmadan kullanmamalısın.
      Ayrıca belki doktorun hormon testi de isteyebilir. Basit bir kan tahlilinden farkı yok. Bazen sivilcelere hormonal bozukluklar da neden olabiliyor.
      Geçmiş olsun 🙂

      Yanıtla
  • 9 Aralık 2014 tarihinde, saat 12:13
    Permalink

    Benzer şeyler yaşamışız, bende üniversiteye hazırlık sıralarında tanıştım aknelerle taaki bu günlere kadar, bakalım son çare başladığım roaccutane ne kadar işe yarıcak, sevgiler

    Yanıtla
    • 9 Aralık 2014 tarihinde, saat 15:39
      Permalink

      Geçmiş olsun. Umarım bu sefer tamamen kurtulursun 🙂
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 12 Şubat 2015 tarihinde, saat 01:37
    Permalink

    Benim de sivilcelerim vardı. Onlar geçti ama izleri kaldı dışarı çıkamıyorum cildiyenin verdiği ilaçlar Benzamycin ve Clindoxyl jel ama sivilce izlerine etkisi yok.

    Yanıtla
    • 12 Şubat 2015 tarihinde, saat 01:59
      Permalink

      Merhaba Osman,
      Benzamycin’in sivilce izlerinde kullanımını bilmiyorum ama Clindoxyl sivilce izlerini geçirmekte kullanılıyor. Çok fazla etki etmediği konusunda haklısın. Benim de benzer sorunum vardı. Nasıl hissettiğini çok iyi anlıyorum. Makyajsız dışarı çıkmaktan nefret ederdim. Kimyasal Peeling ile büyük ölçüde geçmesini sağladım. Artık makyajsız olmak rahatsız etmiyor. Şu anda bununla ilgili bir yazı üzerinde çalışıyorum. Yazısı bitti ama gün gün cildimdeki değişmeleri çektiğim videosunun düzenlemesi üzerinde çalışıyorum. Bu yüzden henüz yayınlayamadım. Yaklaşık 1 hafta içinde yayınlayacağım. O yazıyı okumanı tavsiye ederim. Eminim ki; sana çok yardımı dokunacaktır.
      Belki kalıcı bir çözüm değil ama ten rengine ve cilt tipine uygun kapatıcı ve renkli nemlendirici gibi ürünleri kullanarak görünümlerini biraz olsun hafifletebilirsin. Bir erkek olarak bu duruma nasıl bakarsın bilemiyorum ama dışarı çıkamayacağın kadar kendini kötü hissetmene engel olmuş olur. Artık uzaktan bakıldığında cildinde bir şey olduğunu bile anlamayacakları kadar doğal duran ürünler var. Eczanelerde satılan Bioderma, La Roche Posay gibi dermokozmetik markaların bu tarz ürünlerine göz atıp, eğer hoşuna giderse ufak bir moral düzeltici olarak kullanmayı düşünebilirsin.

      Tedavin hakkındaki gelişmelerden beni haberdar edersen sevinirim. Geçmiş olsun.

      Yanıtla
  • 2 Mart 2015 tarihinde, saat 02:57
    Permalink

    Merhaba Gözde
    sana bir kaç soru sormak istiyorum. Ben de uzun zamandır sivilce sorunu yaşıyorum organik diyerek aldığım ürünler fos çıktı ve cildim eskisinden daha çok sivilceli ve sivilce lekeli. Neyse buralara fazla girmeyeyim. Sivilceler hakkındaki deneyimleri okudum ve de kullandığın makyaj malzemelerini de. Öncellikle çok teşekkürler. Clinique anti blemish fondoteni önermişsin. Ben bb krem kullanıyorum ama kesinlkle gözeneklerimi doldurduğunun farkındayım. Bu clinique gercekten işe yarayacak mı emin olamadım ve bu fondöteni kullanırken bir yandan cildimi temiz tutmak için neler kullanmalıyım? , nemlendirici kullanayım mı? Fikrini almak istedim. Ve son olarak bu fondötenin altına güneş kremi sürebilir miyiz, hangi markayı önerirsin?
    Şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
    • 3 Mart 2015 tarihinde, saat 02:02
      Permalink

      Merhaba Tuğçe,

      Benim sana tavsiyem organik falan diye de geçse adını bilmediğin markaların ürünlerini kullanmaman yönünde olacaktır. Bizim gibi problemli cildi olanlar için ürün seçimleri çok önemlidir. Eğer sivilceler ve lekeler çok kötüyse bir cilt doktoruna görünebilirsin. Lekeler için ben kimyasal peeling tedavisine başladım. En kısa sürede tedavimin detaylarını paylaşacağım.
      İlk olarak fondöten ile ilgili yorum yapayım. Clinique anti blemish günlük kullanıma uygun. Bir kaç gün üst üste kullansam da hiç bir problem yaşamadım ama yinede günlük makyajlarımda daha hafif olduğu için ben de BB krem tercih ediyorum. Favori BB Kremim Missha Perfect Cover. Zaten bu bb kremleri ilk piyasaya çıkartan ve hatta ünlü olmasını sağlayan ürünlerden bir tanesi. Yaklaşık 2-3 yıldır tek kullandığım bb krem. Onun dışında son zamanlarda bazen onun yerine La roche posay’in toleriane renkli nemlendirici ve kapatıcı ürününü kullanıyorum. Yüzümüze sürdüğümüz her ürün tabiki de gözeneklerimize dolar. Sonuçta üzerine bir şey sürüyoruz. Önemli olan kullandığımız ürünlerin siyah nokta ve sivilce yapmayan cinsten olmalarıdır. Bunun yanında cilt temizliği de çok önemli.
      Cilt temizliğinde ben dermokozmetik markalara daha çok güveniyorum. Cilt tipine göre olan ürünleri kullanabilirsin. Kısaca kendi temizlik rutinimden bahsetmem gerekirse, önce makyajımı Bioderma Sensibio H2O ile siliyorum ve yüzümü yıkıyorum. Daha sonra cilt temizleme köpüğü / jeli kullanaraktan yüzümü temizliyorum. Ben şuanda Dermasence markasının köpüğünü kullanıyorum ama sanırım sadece Almanya’da var. La roche posay’e bakmanı tavsiye ederim. Daha önce onun jelini kullanıyordum. Sonra ise yüz temizleme jelimin toniği ile cildimi siliyorum. Bir süre sonra da nemlendirici sürüyorum.
      Eskiden yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı olmaz diye düşünürdüm ama yağ ile nem çok farklıymış. İçeriğinde yağ bulundurmayan bir nemlendirici kullanmalısın. Aksi takdirde cilt çok nemsiz kaldığı zaman ciltte gerginlik hissi ve kaşıntı, kuruluk gibi şeyler olabiliyor.
      Güneş kremine gelirsek evet yaz kış kullandığın her cilt ürününden önce güneş kremi kullanmak doğru bir seçim olacaktır. Ben yüzüm için Bioderma markasınınkini yazın vücudum için ise Sebamed markasının ürünlerini kullanıyorum.
      Bu önerdiğim markaları ya da aynı ürünleri tabiki de kullanmak zorunda değilsin. Bütçene ve cilt tipine uyan bir markanın ürününü tercih edebilirsin. Umarım tüm sorularına cevap verebilmişimdir.
      Sevgiler,

      Yanıtla
      • 3 Mart 2015 tarihinde, saat 17:24
        Permalink

        Arkadaşlar benim de yüzümde baya sivilce izleri var. Ne yapcağımı bilmiyorum. Vücüdum oksijensiz olduğundan cilt kendini yenilemiyor yani cildin suya ihtiyacı var. Elinizden geldiği kadar bol bol su için, sulu yiyecekler yemeye bakın. Benim tavsiyem budur. Çerez – kola – çikolata vs. gibi şeylerden de uzak durmak lazım.

        Yanıtla
        • 3 Mart 2015 tarihinde, saat 20:19
          Permalink

          Merhaba Hanifi,
          Cildimizin sağlığı için bol bol su tüketimine dikkat çektiğin için teşekkür ederim. Ben bahsetmeyi unutmuşum.
          Aslında yiyeceklerin cildimizi iyileştirme ya da kötüleştirmesi konusunda kanıtlanmış bir bilimsel veri yok ama ben de zararlı şeylerden uzak durma taraftarıyım.
          Sivilce izleri için de bir cilt doktoruna görünmeni tavsiye ederim. İzlerin derinliğine ve çokluğuna göre sürülen bir ilaçla ya da peeling gibi cilt yenileyici ve soyucu yöntemlerle tedavi edilebilir. Ben şuanda kimyasal peeling tedavisi görüyorum ve sonuçlardan çok memnunum.
          Geçmiş olsun.

          Yanıtla
          • 3 Mart 2015 tarihinde, saat 20:35
            Permalink

            Bende aynı durumdayım ve senin şimdi yüzünün nasıl göründüğünü merak ediyorum. Lütfen fotonu at 🙁 🙂

          • 4 Mart 2015 tarihinde, saat 01:21
            Permalink

            Merhaba,
            Bu haftasonu makyaj videosu bahanesiyle cildimi gösteren bir video çekeceğim. Önümüzdeki hafta içinde blogumu takipte kalırsan makyajsız halini görebilirsin. 🙂

  • 11 Mart 2015 tarihinde, saat 17:14
    Permalink

    Merhaba, yazınızı sonuna kadar okudum. Sorunsuz diyemesemde tek tük sivilce çıkan bir yüzüm vardı. clindoxyl ve nadixa verdi doktorum. 2 ay kullandım super oldu ama 2. aydan sonra yüzüm mahfoldu kırmızı kırmızı bir sürü sivilce doldu yüzüm 🙁 Acaba clindoxyl’i 2 aydan fazla kullandım diye olmuş olabilir mi? hoş, doktor gül hastalığına benziyor dedi ama bildiğin sivilce gibiler ama kırmızı kırmızı yanaklarım doldu:( çok üzülüyorum.

    Yanıtla
    • 11 Mart 2015 tarihinde, saat 18:34
      Permalink

      Merhaba Rabia,

      Yorumun için teşekkür ederim. Clindoxyl bildiğim kadarıyla açıldıktan 2 ya da 3 ay sonra bitmemiş olsa bile çöpe atılması gereken bir ilaç. Kutusunun üzerinde tam olarak ne kadar zaman olduğu yazıyor olmalı. Eğer o süreyi geçirirsen belki ilaç bozuluyor olabilir. Doktor olmadığım için detaylarını pek bilemiyorum. Bu tarz sivilce ilaçlarında bazen ilk başta sivilce artışı yaşayıp sonra tedavi etkisini gören kişiler çok ama senin durumun çok farklı. Bence doktorunun dediğine güvenmelisin. Sonuçta ben de görsem çok anlayabileceğimi sanmıyorum. Belki başka bir doktora görünmeyi deneyebilirsin. Gül hastalığı olsa bile onun da elbet bir tedavisi vardır. Doktorunun yönergelerine göre tedavine devam ederek ancak bu probleminden kurtulabileceğin kanısındayım.
      Şimdiden çok geçmiş olsun.

      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 1 Nisan 2015 tarihinde, saat 17:14
    Permalink

    Öncelikle çok geçmiş olsun. Aynı sorun bende de var zoretanin kullandım ama yine çıktı ne yapabilirim sence?

    Yanıtla
    • 3 Nisan 2015 tarihinde, saat 00:42
      Permalink

      Merhaba Musa,

      Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. Ben de Zoretanin kullandım ve bir süre sonra yavaş yavaş sivilceler tekrar etmeye başladı. Doktor olmadığım için şu ilacı kullan kesin geçer diyebileceğimi sanmıyorum. Bence sivilceler kontrolden çıkmadan bir an önce bir cilt doktoruna görünerek onun önerilerine göre devam etmelisin.
      Sivilceler ve siyah noktalar hormonal bir problemden olabileceği gibi dış etkenlerden de dolayı oluşabilirler. Bunlar gün içinde çok fazla yüzümüze dokunmamız ya da kirli havadan dolayı biriken kirlerin gözenekleri tıkaması gibi sebepler olabilir. Benim tavsiyem ise cildini temiz tutman yönünde olacaktır. Cilt yapına uygun bir cilt temizleme jeli ya da köpüğü ile yüzünü günde 1 ya da 2 kere yıkamanı ve sonrasında yine cildine uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmeni tavsiye ederim. Eczanelerde satılan dermokozmetik ürünleri ben cilt temizliğimde güvenerek kullanıyorum.

      Şimdiden çok geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 4 Nisan 2015 tarihinde, saat 14:24
    Permalink

    Benim de fazlasıyla sivilcem var ama doktor iğrenç nadixa kremi veriyor. Kullanmıyorum çünkü çok yağlı ve bir etkisi yok. İz için ne önerirsiniz?

    Yanıtla
    • 7 Nisan 2015 tarihinde, saat 02:19
      Permalink

      Merhaba Zeyno,
      Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Nadixa kremi hiç kullanmadığım için kremle ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Her ilaç herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Doktorunuza o ilacın sizde bir etki göstermediğini belirterek başka bir ilaç isteyebilirsiniz ya da direk başka bir doktordan görüş alabilirsiniz. Ben sivilceler ve izler için yazıda geçen ilaçları kullandım. Sivilceler için ilaçlar etki etti ama izler için çok da büyük bir etki gördüğümü söyleyemem. Doktorum bana kimyasal peeling işlemini önerdi ve ancak bu şekilde izlerimin çoğunluğundan kurtuldum. Geçtiğimiz hafta 8. seansa gittim ve artık devam etmesem bile olur gibi hissediyorum. Tabiki bu tedavinin size ve yaşınıza uygun olup olmadığına doktorunuz karar verecektir. Şimdiden geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 9 Nisan 2015 tarihinde, saat 16:59
    Permalink

    Merhaba, ben neredeyse 3 aydır clindoxyl, isotrexin ve nilera okyanus sabun kullanıyorum. Son gittiğim doktor bunların yanında rulid 150 mg verdi ama hiç etkisini görmedim. Aksine çıkmayan yerlerde de sivilce var ve şişkin şişkin duruyor. Sizce ne yapmalıyım :(((((

    Yanıtla
    • 9 Nisan 2015 tarihinde, saat 19:46
      Permalink

      Merhaba İrem,

      yorumun için teşekkür ederim. Clindoxyl ve isotrexin hatta onlar gibi bir çok sivilce ilacı eğer deri altında çıkacak sivilce varsa önce alttakileri çıkarır. Bu durumda sivilcelerimiz artmış gibi hissederiz. Aslında sivilcelerimiz artmıyor sadece yakın zamanda çıkacak olanlar daha çabuk çıkıyor. Bu konudan doktorun bahsetmiş olmalı ama 3 ay biraz fazla bir süre gibi geldi bana. Tahminimce hepsinin ilk tüplerinin çoğunu kullanmışsındır. Bence ilaçların az kalıncaya kadar devam et, çünkü bahsettiğin ilaçlar sayesinde ben dahil çoğu kişi olumlu sonuçlar alıyor. Zaten doktora gittiğinde durumun normal olup olmadığı konusunda doktorunun fikrini alabilirsin.
      Belki sivilcelerinin artışı ilaçlardan değildir zaten sivilcelerin artacaktır ve ilaçlar tedavi etmesine rağmen çıkıyorlardır. Yani bir de kullanmasan ne olacak acaba. Zaman zaman sivilceler hormonal bir değişiklikten, kirli hava koşullarından, stresten falan da artış gösterebilir. Mesela benim özellikle lise sonda ilaç kullanmama rağmen stresten dolayı cildim çok kötü olmuştu.
      Sivilce tedavileri uzun solukludur. Eminim ki, biraz sabırla ve ilaçlarının düzenli kullanımıyla olumlu sonuçlar alacaksın. Şimdiden çok geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
      • 9 Nisan 2015 tarihinde, saat 21:06
        Permalink

        Teşekkür ederim. 23 nisan gibi doktora gideceğim. İnşallah iyi sonuçlar elde ederim… Gelişmeleri yazarım.

        Yanıtla
      • 24 Nisan 2015 tarihinde, saat 21:41
        Permalink

        Tekrar merhaba Gözde,
        ilaçları kullandm ve bugün hastaneye gittim. Yavaş yavaş geçiyor sivilcelerim. Doktor isotrexini, günaşırı kullan dedi. Kuruluk yapıyormuş. İnşallah son 2 ay içinde biter, gider. İlgilendiğin için teşekkür ederim 😀

        Yanıtla
        • 28 Nisan 2015 tarihinde, saat 17:23
          Permalink

          Merhaba İrem,
          Bu güzel haberleri duyduğuma çok sevindim. Umarım hepimiz bir an önce sivilcelerden kurtulup güzel bir cilde sahip oluruz. 🙂

          Yanıtla
          • 29 Nisan 2015 tarihinde, saat 21:06
            Permalink

            sanada çok teşekkür ederim 😀 bana yardımcı olduğun için 😀

  • 13 Nisan 2015 tarihinde, saat 10:09
    Permalink

    Merhaba, bende de sivilce izleri ve sivilce sorunu var. İzler için kışın fraksiyonel lazer yaptıracağım , sorum sivilceler için.
    Yüz temizleme jeli kullansam sivilcelere olumsuz bir etki eder mi? Peeling sivilceli ciltlere yapılmıyormuş mesela. Ben yüz temizleme jeli ve nemlendirici kullansam sivilcelere iyi gelir mi? Daha kötü hale getirmek istemiyorum.

    Yanıtla
    • 28 Nisan 2015 tarihinde, saat 17:03
      Permalink

      Merhaba Gizem,
      Yorumun için teşekkür ederim. Fraksiyonel lazer, doktorumun bana aktardığı kadarıyla aktif sivilcesi olanlara yapılamıyormuş. Bu durumda önce sivilce sorununun çözülmesi gerekir. Sivilcelerinin yoğunluğuna göre nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğine cilt doktorun karar verecektir. Eğer burada bahsettiğin tek tük bir kaç sivilce ise cildini temiz tutarak onlardan kurtulman mümkün. Eğer daha fazla sivilce varsa doktorun sana önereceği ilaçları ya da ürünleri kullanman daha doğru olacaktır.
      Cilt temizliğine gelirsek, yüz temizleme jeli kullanmalısın. Gün boyunca havadaki toz ve kir gözeneklerimizi tıkayarak daha fazla sivilce oluşumuna neden olur. Bir de makyaj yapıyorsan zaten daha da iyi bir şekilde cildini arındırmalısın. Ben eczanede satılan dermokozmetik ürünleri tercih ediyorum. La roche posay, Bioderma, Avene gibi markaların her cilt tipine uygun jel yada köpük ürünleri var. Yine nemlendiriciyi de cilt tipine göre seçmelisin. Doğru cilt bakımıyla dış etkenler yüzünden oluşan sivilceleri mimimum düzeye indirebilirsin. Cilt tipine uygun ürün kullandığın koşulda, kesinlikle temizlik cildini daha kötü yapmaz.
      Peeling konusuna da kısaca değinmek istiyorum. Bazı peeling çeşitleri az sivilceli ciltlere yapılabiliyor. Benim hala 3-5 tane de olsa sivilcem olduğu oluyor ve kimyasal peeling seanslarımda aksaklığa yol açmıyor. Doktorum kullanacağı ürünleri ona göre seçiyor. Bir çok farklı peeling tekniği var. Sivilceli ciltlere uygulanabileni sadece benim de yaptırdığım kimyasal peeling diye biliyorum. Uzun ve detaylı bir şekilde http://gozdeokul.com/index.php/2015/03/sivilce-izlerinden-kurtulmak-kimyasal-peeling/ linkindeki yazımda kimyasal peelingten bahsetmiştim. Fraksiyonel lazer ya da kimyasal peelingten hangisinin daha uygun olacağı konusunda doktorun yönlendirecektir. Şimdiden geçmiş olsun.

      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 17 Nisan 2015 tarihinde, saat 20:24
    Permalink

    Merhaba, 15 yaşındayım. Daha önce sivilce tedavisi oldum ve sivilcelerim komple yok olmuştu. İzleri dahi çok azdı. Doktorum peeling yapıp tedaviyi sonlandıracağımızı söyledi ama çok bilgi sahibi olmadığım için gerek yoktur sandım ve peeling yaptırmaya gitmedim. Sonraları tekrarladı sivilcelerim ama bu seferde etrafımdakiler bana ilaçlar yüzünden yüzünde kıllanma olur diyerek, beni korkuttu. Bir daha tedaviye gitmeye korktum. Sizce yeniden başlamalımıyım ?

    Yanıtla
    • 28 Nisan 2015 tarihinde, saat 17:20
      Permalink

      Merhaba Şevval,
      Henüz ergenlik döneminden tam olarak çıkmadığın için ara ara sivilcelerinin çıkması normal ama bu bir kaç taneden fazla ise ve rahatsız oluyorsan doktora görünmelisin. Senin için en doğru kararı bu konuda uzman olan bir cilt doktoru verecektir.
      Peeling işlemleri genellikle sivilce yok etme yerine izleri yok etme amacı taşır. Seni rahatsız edecek düzeyde izlere sahip değilsen, onca zorluğu çekmene gerek olmadığını düşünüyorum. Tekrar sivilceler çıkmasına peeling yaptırmamış olmanın bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi yaşın ve hormonal değişiminle alakalı gibi görünüyor.
      Yazımda benim bir çok ilaç ve krem kullandığımı okumuşsundur. Hiç bir zaman da yüzümde tüylenme sorunu yaşamadım. Bu ilaçların zaten öyle yan etkileri yok. Görülebilecek en büyük yan etkiler çoğunda cilt kuruluğu, kızarıklık, güneşe karşı hassaslık gibi şeylerdir ve hepsi de ilacı kullanmayı bıraktığında geçer. Eğer birisinin aşırı tüylenme sorunu varsa hormonal bir dengesizlik olduğu düşünülür ve doktorlar ona göre bir tedavi uygular. Lütfen çevrendeki kulaktan dolma bilgilerin kafanı karıştırmasına izin verme. Bu konuda yıllarca eğitim gören doktorlar, diğer insanlardan çok daha iyi bilirler. Sana önerilen ilaç ile ilgili benzer endişelerin varsa doktoruna sorup bilgi alabilirsin.
      Geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 29 Nisan 2015 tarihinde, saat 17:11
    Permalink

    Bende Clindoxyl kullanıyorum 1 aya yakın oldu. Bazıları geçti. Geceleri sürmeden önce yüzünü yıkayıp öyle mi sürüyodun? Birde temizleme olarak jel mi sabun mu kullanıyodun? Benim cilt tipim yağlı. Doktorum sabun verdi ama her yerde kullansın yazıyor, yağlı ciltler için ne yapmalıyım? Birde nemlendirici olarak ve güneş kremi olarak ne önerirsin, hangi marka?

    Yanıtla
    • 29 Nisan 2015 tarihinde, saat 17:32
      Permalink

      Merhaba,
      Kirlerden arınmış cilde sürüldüğünde daha iyi etki göstereceği için önce cildini temizlemeni sonra da ilacını uygulamanı öneririm. Ben cildimi doktorumun bana önerdiği temizleme jeliyle yıkadıktan sonra yatmadan önce ilacı sürüyordum. Doktorun sana cilt temizleme sabunu önerdiyse senin için o daha uygun bir seçim olabilir. Belki de benim o ilacı kullandığım zamanda senin sabunun daha piyasada bile yoktu. Her yerde kullansın ne demek pek anlayamadım. Hem yüz hem de vücut mu demek istiyorsun? Nemlendirici ve güneş kreminde ben dermokozmetik ürünleri tercih ediyorum. Nemlendirici olarak La Roche Posay ve Bioderma ürünlerini çok başarılı buluyorum. Eczaneden cilt tipine uygun olanını tercih edebilirsin. Alerjik cilt, cildin nemlilik oranı ve cilt tipi (yağlı, karma, kuru) gibi bir çok cilde göre ürünleri var. Güneş kreminde ise yüzüm için Bioderma vücudum için ise Sebamed kullanıyorum. İkisinin de 50+ olanlarını tercih ediyorum. İkisinden de çok memnunum. Yine dermokozmetik ürünler oldukları için sivilceye neden olmuyorlar. Yüzün için ilaç kullandığın sürece yüksek faktörlü koruyucu kullanmalısın.
      Sevgiler,

      Yanıtla
      • 1 Mayıs 2015 tarihinde, saat 19:19
        Permalink

        her yerde yağlı ciltler jel veya köpük kullansın yazıcaktım yazmayı unutmuşum,güneş kreminde ve nemlendiricide tam olarak la rochenin hangi ürününü kullandığını yazar mısın?ben okuldan eve geldiğimde saat 6 oluyo gün içinde cildim yağlandığı için yıkamak zorunda kalıyorum akşam yatarken de yıkamayıp jeli sürüyorum yıkamam gerekir mi ama hem sabah hemde okuldan geldiğimde yıkadığım için birdaha akşam yıkamak cildimi kurutur diye düşünüyorum.doktorun verdiği sabun cildimi çok kuruttu beyaz beyaz soyuldu cildim nemlendiricide kullanmadığım için

        Yanıtla
      • 6 Haziran 2015 tarihinde, saat 14:53
        Permalink

        Merhaba, Gözde;
        Kimyasal peeling hk. birkaç soru sormak isterim.

        Benimde 17 yaşımdan beri sivilce problemlerim var. 20 yaşında iken aknegen- aknetrend- roaccutane ilaçlarını ve içeriklerinin aynı olduğunu duymuştum. Kullanan arkadaşlarımın ciltlerinin bebek gibi olduğunu gözlemledim. Evet yan etkileri çok ilaçları kullanıp bir süre sonra bırakanlarda var ama 6 ay süreç sonrası ciltteki problemlerden eser kalmıyor. Bende tedavi oldum ve çok memnun kaldım. Fakat alnımda uzaktan görülmese de gözenekler oldu ve tekrar alerji gibi sivilcelerim çıkmaya başladı. Çözüm için internetten araştırmaya başladım ve kimyasal peelingle karşılaştım. Yorumlara baktım. Güzel buldum. Kocaeli’de Brassiva estetik merkezinde 6 seanslık tedaviye başladık. 4 kimyasal 2 cilt bakımı. Ve önerileri doğrultusunda yüz temizleme köpüğü, güneş kremi, gece kremi ve kimyasal peeling sonrası krem kullandım. Cildimde soyulmalar oldu kızarıklıklar oldu evet bunlar doğal beklentiler fakat yüzüm şuan siyah nokta ve sivilcelerden geçilmiyor. 900 tl para ödedim. Cildim berbat oldu. Şuan şikayet mi etsem ne yapsam bilemiyorum. Kimyasal peeling herkes için uygun mu değil acaba böyle olmasının sebebi nedir?

        Yanıtla
        • 14 Haziran 2015 tarihinde, saat 01:20
          Permalink

          Merhaba Hacer,
          Bahsettiğin ilaçları hemen kısaca araştırdım ve haklısın bunlar birbirinin muadili olan ilaçlar. 6 ay gibi bir kullanım sonrasında, onca zorluğu olmasına rağmen çok güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Benim gibi bazı şanssız kişilerde ise sivilce problemi tekrar edebiliyor. Senin olumlu sonuçlar almış olmana çok sevindim.
          Gözenekler ise tamamen farklı bir konu. Geniş gözeneklere sahip olmak bildiğim kadarıyla genetik bir durum. İlaçtan olduğunu sanmıyorum. İlaç sonrası sivilce izleri falan kalmış olabilir ancak. Gözenek ve izler için kimyasal peeling çok iyi bir tedavi. Bu sayede büyüyen gözenekler küçültülebiliyor. Ben şimdiye kadar 8 seans yaptırdım ve hala bebek gibi bir cildim yok. Yaz sonrasında tedavime devam etmeyi planlıyorum. Gözeneklerimde gözle görülür bir küçülme ve izlerde de büyük azalma oldu. Detaylarını istersen http://gozdeokul.com/index.php/2015/03/sivilce-izlerinden-kurtulmak-kimyasal-peeling/ yazımdan okuyabilirsin.
          Cildinin ne kadar problemli olduğunu bilmiyorum ama yüksek dozda asit kullanılsa bile 4 seanslık kimyasal peelingin tamamen çözüm olmayacağından eminim. Benim cildimde %30 dan başlayıp dereceli olarak arttırarak en son %70 oranına asit kullanılmaya başlandı. Ayrıca her seferinde bekleme süreleri uzatıldı.

          Sana peeling uygulamasını yapan kişinin uzmanlık alanı neydi? Bildiğim kadarıyla estetik uzmanları ancak %15 gibi düşük oranlarda peeling yapılabiliyor. Yüksek dozlardaki asitlerle olan tedavileri ancak dermatologlar yani cilt doktorları yapabiliyor çünkü tehlikeli bir durum olursa hemen müdahale etmesini biliyorlar.
          Kimyasal peelingte seans sayısı, kullanılan asit türü, asit oranı ve ciltte bekletme süreleri tedavinin başarısını çok etkiliyor.
          Cilt doktoru değilim ama cildindeki siyah nokta ve sivilce artışı, kimyasal peeling sonrası kullandığın ürünlerden ya da cildinin bakterilere karşı normalden daha da hassas olmasından dolayı olabilir. Sonuçta peeling işlemi sonrasında cildimizin korucuyu üst tabakası gittiği için kire, toza, bakterilere, güneşe hatta kullandığımız makyaj malzemelerine karşı daha hassas duruma geliyor.
          Bence bir cilt doktoruna görünüp uygulanan tedavinin detaylarını, kullandığın cilt ürünlerini hatta makyajında kullandığın ten ürünlerini göstermelisin. Belki birinden birisi sana uygun değildir.
          Şimdiden çok geçmiş olsun.
          Sevgiler,

          Yanıtla
  • 15 Haziran 2015 tarihinde, saat 22:58
    Permalink

    Merhaba Gözde,
    Ben çene bölgemde sorun yaşıyorum, senin yazını okuduktan sonra hatırladım, bir zamanlar ben de Clindoxyl kullanmıştım ve iyi gelmişti. Uzun zaman sonra sivilcelerle yine karşı karşıyayım. Şuan Münih’teyim ve eğer mümkünse doktorunun ismini öğrenebilir miyim? Belki bana da yardımcı olur. Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.

    Yanıtla
    • 16 Haziran 2015 tarihinde, saat 00:34
      Permalink

      Merhaba Nilüfer,
      tabiki Münih’te gittiğim doktorun adını veririm. Dr. Juliane Habig’e gittim. Yanılmıyorsam ilk randevu için biraz beklemem gerekmişti. Özel doktor ama TK, AOK gibi sigortalara da ücretsiz bakıyor. Tedavinle ilgili gelişmeleri bekliyorum.

      Şimdiden geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
      • 16 Haziran 2015 tarihinde, saat 00:51
        Permalink

        Çok teşekkür ederim Gözde,
        Seni gelişmelerden haberdar edeceğim.
        Sevgiler,

        Yanıtla
  • 26 Temmuz 2015 tarihinde, saat 02:29
    Permalink

    Merhaba yazın çok güzeldi 😀 . Ben ilk cildiyeye gittiğimde bana da önce Imex; sonralarda başka bir doktor clindoxyl ve bir hap vermişti ismini hatırlayamıyorum. Hapın yan etkileri çok olduğu için sadece 3 tane kullanabilmiştim. Sonra bıraktım ama kreme devam etmiştim. Başka bir doktor ise iğneli bir tedavi işleminden bahsetti. Biraz korktuğum ve okul zamanıma denk geldiği için yaptırmadım. Clindoxyl’in de pek faydasını görmedim. Acaba bana bir yöntem veya bir doktor önerir misin? Sivilcelerim yüzünden hayatım allak bullak olmuş durumda.

    Yanıtla
    • 27 Temmuz 2015 tarihinde, saat 12:21
      Permalink

      Merhaba Ayşe,

      Imex bence de pek bir işe yaramayan bir ilaç. Çooook uzun zaman önce, ilk sivilceler çıkmaya başladığında kullanmıştım. Belki hafif düzeydeki sivilceler içindir. Clindoxyl ile ilgili hep olumlu yorumlar okudum ama belki de senin tedavin için ihtiyacın olan şey başkadır. O çok yan etkili ilaç tahminimce Roaccutane türevi bir ilaçtır. İyiki kullanmamışsın. Hiç kimseye önermiyorum. Kullanmaya başlamadan önce en az 2-3 hekimin görüşünü almak gerekli diye düşünüyorum. Tabiki biz cilt doktorlarından daha iyi bilemeyiz ama bazıları kolaya kaçıp hemen onu yazıyorlar. İğneli tedaviyi ise bilmiyorum.
      Sivilceler yüzünden hayatını rezil etmene gerçekten değmez. Yüzüm en iğrenç olduğu dönemlerde bile hep bir gün geçeceğini düşünerek kendimi motive etmeye çalıştım. O doktor olmadı, bir başka doktora gittim. En önemlisi cildini temiz tutman, gün içinde olabildiğince yüzüne dokunmaman hatta başkalarının öperken bile cildine olabildiğince temasından uzak durman az da olsa yararlı olacaktır. Bazen sivilcelere bazı bakteriler ve mikroplar da sebep olabiliyor. Yüzüne sürdüğün her ürünü de dikkatli seçmelisin. Sivilce yapmayan ürünleri tercih etmelisin. Eğer az düzeyde sivilcelerin varsa yazımda bahsettiğim elma sirkesi toniğini kullanabilirsin ama seni bu kadar üzdüğüne göre daha büyük bir sorun olabilir. Belki de hormonal bir şeyden ya da stresten dolayı da çıkıyor olabilirler. Yanlış bir öneride bulunup cildinin daha kötü olmasını istemem. Bir başka cilt doktoruna gidersen daha doğru bir tavsiye alabiliriz.
      Gelişmelerden beni haberdar edersen sevinirim.
      Şimdiden geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 20 Ağustos 2015 tarihinde, saat 10:53
    Permalink

    Merhaba Gözde abla,
    daha 17 yaşındayım ve şu zamana kadar kısa aralıklarla birçok ilaç kullandım diyebilirim. Ağız çevremde kırmızı kırmızı sivilceler çıkıyor. Daha sonra kırmızılıkları geçiyor. Sürekli yağlanan bir cilde sahibim ve düzenli olarak cildimi yıkıyorum ama sadece suyla yıkıyorum. Bir ara Bioderma’nın cilt temizleme jelini kullanmıştım. Clindoxyl kullandım ve etkisinide görmüştüm. Imex denilen kremi kullandım ve etkisini görmedim açık olarak söyleyebilirim ki, fondöten özelliğinden dolayı kapatıcı niyetine kullandım. Izoterix vs kullandım. Bir ara gittiğim bir cilt doktoru beni bir nevi rahatlatmıştı. Cilt kendini çabuk iyileştiren bir organımız değil sabır ve zaman lazım demişti. Babamda ergenlik çağını sivilceli geçirmiş ki bu banada yansıdı. Yansımaz olaydı. Herneyse yanaklarımda böyle çili andıran minnak sivilceler var ve ağız çevremde. Artık takıntı yapmaya başladım evdeyken sorun yok benim için ama dışarı çıktığımda hoşlanmadığım bir gerçek. Özgüveni yüksek birisiyim ama bu sivilceler özgüvenimi alıyor. Dış görünüşüne giyinmesine özen gösteren biriyim de, bu sivilceler bende bir şey bırakmıyor. İz yapmasınlar diye hiç bir şekilde el temasında bulunmuyorum. İşte böyle. Bana ne önerirsin? Sence ne yapmam gerek? 🙁

    Yanıtla
    • 21 Ağustos 2015 tarihinde, saat 19:23
      Permalink

      Merhaba Can,

      17 yaşta ergenlik dönemi henüz bitmiş olmuyor. Aslında ergenlik dönemi geçmiş olsa bile sivilceler bitmeyebiliyor. Sadece bu yazıdaki yorumlara bakarak bile ben dahil bir çok kişinin seninle benzer sorunları yaşadığını görebilirsin. Bu geçici bir dönem. Ne kadar süreceğini bilemiyoruz ama sonunda geçecek.
      Anladığım kadarıyla yağlı bir cilde sahipsin. Cildini günde en fazla 2 kere yıkaman yeterli olacaktır. Eğer çok fazla yıkarsan bu cildinin daha fazla yağ üretmesine de sebep olabilir. Yağ üretimini dengeleyici ve kirden arındırıcı bir ürün kullanabilirsin. Önceden kullandığın Bioderma’nın jeli de olabilir, cilt tipine uygun başka bir dermokozmetik ürün de olabilir.
      Clindoxyl’in iyileştirici etkisini görürken kullanmayı neden bıraktın? Sivilce tedavileri doktorunun sana anlattığı gibi uzun solukludur. 1 tüp ilaç tamamen tedavi etmeye genellikle yetmez. Bir süre kullanman gerekir. Ben bu yazıyı yazalı 1 yıl olmuş, tedavim bitmiş olmasına rağmen hala ihtiyaç duyduğumda tek tük çıkan sivilcelerim olduğunda ilaç sürüyorum.
      Imex ile ilgili benim de düşüncelerim seninle aynı. Diğer yorumlara cevaplarımda da yazdığım gibi hiç bir işe yaramayan bir ilaç.
      Bence tekrar doktora gitmelisin. Ağız çevrendeki sivilceler acaba alerjik mi diye düşünmeden edemedim. Ağzını yıkarken kullandığın sabundan dolayı bile olabilir. Hormonal bir problem değilse ve alerjiden dolayı da değillerse doktorunun önereceği bir ilaçla tedavi olabilirsin.
      Sivilcelerin hiç bir zaman öz güvenimizi yok etmesine izin vermemeliyiz. Bırak tek kusurun o birkaç sivilce olsun. Sen yine en güzel şekilde giyin, en sevdiğin şeyleri yap. Eğer birisi seni sen olduğun için sevmeyecek, “aaa sivilcesi var” diyip beğenmeyecekse bırak onun ayıbı olsun.
      Şimdiden geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
    • 11 Mart 2016 tarihinde, saat 16:52
      Permalink

      Merhaba, yazıda gözeneklerinizden de bahsetmişsiniz. Sonradan gözenekleriniz geçti mi acaba çok merak ediyorum. Ben bu konuda çok olumsuz cevap aldımda psikolojim bozuldu. 19 yaşımdayım. Bir dönem yüzüm yağlandı. Yanlış ürünler kullanmış olabilirim. Şuan her şeyi bıraktım. Gözeneklerim sanki sürekli genişliyor. Yaşım itibariyle geçer, cilt dengesini bulur dedim ama bunların asla geçici olmadığını söylediler. Belli ki cilt konusunda bilgilisiniz lütfen beni de aydınlatır mısınız?

      Yanıtla
      • 14 Mart 2016 tarihinde, saat 00:29
        Permalink

        Merhaba Songul,
        gözenekler her insanda olan derimizin nefes almasını sağlayan küçük delikçikler diye düşünebiliriz. Özellikle ergenlik döneminde cildin yağ dengesinin bozulmasından dolayı bu gözenekler tıkanıyor. Ayrıca hava kirliliği, etraftaki toz vs de gözenekleri tıkıyor ya da içlerinde birikme yapıyor. Bu yüzden gözeneklerimiz genişliyor. Eğer genetik olarak geniş gözeneklere sahipsek bunu değiştiremeyiz. Cildimizi temiz tutarak, gözenek sıkılaştırıcı maskeler ya da tonikler kullanarak biraz olsun küçültmeyi başarabiliriz. Yok etmek diye bir ihtimal malesef yok. Hatta doktoruma göre gözenek olmaması sorun olurmuş. Bu konuyla ilgili bir cilt doktoruna görünebilirsin. Cilt yapına uygun ürünler ve cilt bakımı önerebilir. Bence yapabileceğin şey cilt tipine uygun bir temizleyici jel ve tonik kullanmak.
        Sevgiler

        Yanıtla
        • 14 Mart 2016 tarihinde, saat 01:18
          Permalink

          Aslında cildim aşırı yağlı değil. Bir dönem kullandığım yanlış kozmetikler, hiç su tüketmem ve yağlı beslenmem neticesinde cildim yağlandı, sivilceler çıktı. Farkına vardığımda gözeneklerim oluşmuştu. Şimdi yaptıklarımı telafi ettim. Eskisi gibi görünmeyecek kadar küçüleceklerine inanmak istiyorum. İlginiz icin çok çok teşekkür ederim.

          Yanıtla
  • 4 Kasım 2015 tarihinde, saat 09:28
    Permalink

    Merhaba Gözde,
    Ben de ergenliğimde lise 1’den beri sivilce problemiyle uğraştım ve verilen ilaçların çoğu etkisiz kaldı. Bu sanırım biraz genetik bir problem. Daha önce kardeşlerimde de oluştu fakat ergenlikten sonra geçti. Bende ise ne kadar uğraşırsam geçmiyordu. En son ilaç kullanmayı bıraktım. Üniversitede iyice çoğaldılar. Psikolojik olarak çok rahatsız edici bir durum, hiç bir yere gitmek istemiyorsunuz. İltihaplı ve büyük büyük çıkıyordu. Yıllardır kaçtığım ilaç olan Zoretanin’e başlamaya karar verdik doktorumla. Bende çok fazla yan etki görülmedi, kuruluk herkeste olduğu kadardı. Onun dışında bir zorluk çekmedim. Ancak tedavim vücudumdaki morluklar sebebiyle 1 ay erken bitti. İlacı bitirdiğimde sonuç mükemmeldi cildim muhteşem olmuştu. 2,5 yıl sonra 4-5 tane sivilce çıkmaya başladı. Ben iz tedavisi olmadım. Cildim de çok az iz kalmıştı ve bu beni rahatsız etmemişti. Ama bu aralar bu çıkan sivilcelerden oldukça rahatsızım. Hepsi küçük sivilceler iltihaplı falan değil ama gittikçe artmasından korkuyorum. 24 yaşımdayım ve artık ergenlik yaşını çoktan geçtim. İyice stres yaptım resmen. Doktora gitmek açıkçası beni korkutuyor. Saçma sapan kremlere başlayıp daha çok çoğalmasından korkuyorum. Bol bol su içip yediklerime dikkat etmeye başladım, uzun zamandır dikkat etmiyordum. Bir de sanırım stresle de biraz ilgisi var. Ruhsal anlamda kötü bir zaman geçiriyorum ve sanırım bununda etkisi çok. Rica etsem Türkiye’de gittiğin doktorun adını verebilir misin? Çünkü artık bazı doktorlarla zaman kaybedecek vaktim yok, deneyip memnun kaldığın doktora gitmeyi tercih ederim. Sonuçları yine mutlaka sana bildiririm, birde cilt bakımıyla ilgili kullandığın ürünlerle ilgili bilgi verirsen sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler, yardımcı olursan sevinirim 🙂

    Yanıtla
    • 23 Aralık 2015 tarihinde, saat 10:29
      Permalink

      Merhaba Serap,
      Kusura bakma yorumuna anca cevap yazabiliyorum. Aslında sorunlarımız benzer görünüyor. Çok fazla ortak noktamız var. Seni çok iyi anlıyorum. Benim de Zoretanin kullandıktan bir süre sonra sivilcelerim seninki gibi tekrar başlamıştı. Doktora gitmekten bence korkmamalısın. Gittiğin doktora sakin sakin tüm hikayeni ve tüm kullandığın ilaçları tek tek anlatmanı tavsiye ederim. Hatta ufak bir ip ucu, ben yeni bir doktora gideceksem önceden tüm hikayeyi o anda unutmamak için kağıda not alıyorum. Belki benim unuttuğum minik bir detay doktor için önemli olabilir diye düşünüyorum.
      Eğer hormonal bir sorundan kaynaklanmıyorsa sürülen bir kremle kontrol altına alınacağını tahmin ediyorum. Tabi bunları yine kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum.
      Türkiye’de en son gidip memnun kaldığım doktor İzmir’de Başkent Zübeyde Hanım Hastanesinde Dr.Şeniz Dökmeci’ydi. Hala aynı yerde mi çalışıyor bilmiyorum. Eğer İzmir’de yaşıyorsan tavsiye ederim. Malesef başka şehirlerde bildiğim doktor yok.
      Cilt bakımıyla ilgili kullandığım her şeyi toplayıp güzel bir yazı ve hatta uygulamalı video yapma planım çok uzun zamandır var. Nedense hep başka şeylere öncelik verip erteledim. O zaman artık ertelemeyip sıradaki hazırlanacak yazı olarak not alıyorum. Önümüzdeki ay içinde yayınlamaya çalışacağımın sözünü buradan veriyorum. 🙂
      Güzel haberlerini bekliyor olacağım. Şimdiden çok geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 10 Kasım 2015 tarihinde, saat 00:30
    Permalink

    Merhaba, 17 yaşındayım. Sivilce izlerim nedeniyle cildiyeciye gitmiştim. Ciddiyeci clindoxyl jel vermişti ve Eczacıdan Bioderma yüz temizleme jeli almıştım. 4 haftayı geçti kullanıyorum sivilce çıktı mı hemen geçiriyor. Çok memnunum. İzler konusunda bir şey diyemiyorum. Çok etkisi yok gibi. Fakat ben mi fazla sürüyorum anlamadım. Yüzüm aşırı derece söylüyor, yüzümü kaşıyınca beyaz beyaz kabuklar dökülüyor resmen ve sürdükten sonrada birazcık yüzümde kaşıntı yapıyor. Normal mi? Sizde de oldu mu?
    Doktora gitmek istemiyorum tekrar. Cevaplarsanız sevinirim.

    Yanıtla
    • 15 Kasım 2015 tarihinde, saat 22:19
      Permalink

      Merhaba Can,
      İlacın iyi gelmesine çok sevindim. Benim de en yararını gördüğüm ilaçlardan birisi Clindoxyl. İzlerle ilgili şimdilik pek düşünme. Önce sivilceleri geçirdikten sonra izlere başka başka tedaviler uygulanabiliyor. İlacın bir bezelye tanesi kadar falan olanı tüm yüze yetiyor. İnce bir tabaka halinde uygulamaya özen gösterilmeli.
      Bu ilaç ve tüm sivilce ilaçları ciltte kuruluğa sebep oluyor. Fazla uygulandığında da bu kuruluk ve kaşınma hissi artıyor. Olabildiğince yüzüne dokunmamaya çalışmalısın. Aynı his zaman zaman bende de oluyor. Hatta cildinde gerilme ya da karıncalanma gibi şeyler de hissediyor olabilirsin.
      Eğer nemlendirici bir ürün kullanmıyorsan günde 1 – 2 kere nemlendirici sürerek cildin tahriş olmasını engelleyebilirsin. Yine eczaneden alabileceğin Bioderma, La roche posay gibi markaların akneli ciltlere özel nemlendirileri var. O beyaz deri döküntüleri kuruluktan oluyor genelde. Eğer kuruluk çoksa 1 gün ilaç sürüp 1 gün sürmeden cildin alışana kadar devam edebilirsin. Başlangıçta her gün ilaç sürmek aşırı kuruluğa neden olabiliyor. Bu biraz nemlendiriciyle çözülmeyecek bir durum değil. İlaç etki ettiği sürece ve ilacının bitmesine az kalmadan doktora gitmene gerek olmadığını düşünüyorum.
      Geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 20 Kasım 2015 tarihinde, saat 07:46
    Permalink

    Merhaba,
    benim büyük sivilcelerden daha çok küçük veya pütürcük gibi sivilceler var ve cidden sinir bozucular. Başta sadece alnımda vardı. Şimdi çenemde burnumda da çıktı doktora gittim bana İmex verdi. Başta yok etti ama şimdi 2 katına çıktı. Ne yapsam bilmiyorum. Kullanmaya devam mı etsem yoksa bıraksam mı? Bu küçük sivilceler için bildiğiniz peeling var mı veya en iyi kremler yani cidden o sivilceleri yok edecek? Bu arada yaşım 15. Üstelik hiç makyaj yapmadığım halde. Bende BB krem falan kullanıyorum acaba onlar daha çok çıkmasını mı sağlıyorlar ?

    Yanıtla
    • 23 Aralık 2015 tarihinde, saat 11:03
      Permalink

      Merhaba Betül,
      Yaşın dolayısıyla bu sivilceler normal sayılabilir. En gıcık dönem olan ergenlik dönemine hoşgeldin. İmex genelde doktorların ilk verdiği ilaç oluyor. Fondöten gibi hafif renkli olması ve kızarıklıkları kapatması dışında ben de pek yararını görmedim. Doktora gidip bu ilacın etki etmediğini ya da artık etki etmediğini belirtip, yeni bir ilaç konusunu sorabilirsin.
      Sivilce ilaçları genelde ilk başta biraz sivilceleri arttırsa bile sonradan geçirici etkiye sahiptir. Bunu altta olan yakında çıkacak sivilceleri hemen çıkarıp sonra tedavi etmesi diye özetleyebiliriz.
      BB kremler, fondötenden daha masum olarak pazarlanıyor olsalar da sonuçta kozmetik ürünler. Bazıları, bazı kişilerde sivilcelenmeye neden olabiliyor. Bir süre kullandığın kremi bırakıp sivilcelerin geçip geçmediğini kontrol edebilirsin. Daha sonra tekrar kullanarak artıp artmadığına bakarsın.
      Bana sorarsan cildine hiç bir ten ürünü kullanmasan çok daha iyi olur. Daha yaşın çok genç. Eğer sivilceler çok kızarıksa kapatma ve saklama ihtiyacı duymanı çok iyi anlıyorum. Ben 15 yaşımdayken zaten bb krem olmadığı için bu tarz bir ürün kullanamıyordum ama doktoruma bu kızarık sivilceleri kapatmak biraz olsun belirsizleştirmek istediğimi söylediğimde bana renkli nemlendirici vermişti. Bioderma ve La Roche Posay gibi dermokozmetik markaların içinde biraz renk bulunan nemlendiricileri sanki daha masum gibi geliyor. Lise sondan üniversiteyi bitirene kadar ten ürünü olarak sadece onları kullandım galiba. Sonra BB kremler çıktı ve kullanmayı bırakmıştım. Senin elinde zaten imex var. Onu da sivilcelerinin üzerine kapatıcı olarak sürebilirsin. Hem tedavi hem güzel görünüm için harika olur.
      Sivilcelerin üzerine peeling yapmak o sivilcenin daha da dağılmasına neden olacağı için kesinlikle önerilmiyor. Onun yerine doktorun uygun görüyorsa haftada 1 kere kil maskesi yapabilirsin.
      Şimdiden geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 12 Aralık 2015 tarihinde, saat 15:27
    Permalink

    Merhabalar,
    Akneler benimde başıma bela. Bir çok doktora görünmeme rağmen halen bir sonuca varmış değilim. Sakıncası yoksa doktorunuzun ismini paylaşabilir misiniz? Teşekkürler

    Yanıtla
    • 23 Aralık 2015 tarihinde, saat 11:23
      Permalink

      Merhaba Merve,
      Nerede yaşadığınızı yazmamışsınız ama aynı şehirdeysek tabiki memnun kaldığım doktorları paylaşabilirim. Uzun zaman önce İzmir’de son gittiğim ve memnun kaldığım doktor Başkent Zübeyde Hanım Hastanesinde Dr. Şeniz Dökmeci’ydi. Son zamanlarda gittiğim doktor ise yurt dışında yaşamam sebebiyle Münih’te Dr. Juliane Habig. Malesef başka şehirlerde bildiğim doktor yok. Eğer gidip memnun kaldığınız olursa diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından yazarsanız sevinirim. Geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 19 Aralık 2015 tarihinde, saat 21:06
    Permalink

    Merhaba,
    çok çok yoğun olmasa da 2-3 yıldır sivilce problemim var. Her dönem farkı bölgelerde oluyor. Mesela alnımla başladı sonra orası kendiliğinden tertemiz oldu. Bu sefer yanaklarım başladı vs. Birkaç kere doktora gittim ama hep geçiştirdiklerini hissettim, ilgisizlerdi. İlaçlar da fayda etmedi. Erken bıraktım. Zaman zaman düzelir gibi oluyor cildim ama sonra tekrar sivilceler azıyor. Makyaj yapmaktan nefret ediyorum ama bb sürmeden çıkamaz hale geldim. Acaba Türkiye’de en son gittiğin ve o hapları vermek taraftarı olmayan doktorun bilgilerini de paylaşır mısın İstanbul’daysa? İlgili bir doktor tedavisiyle geçebilecek durumda bence sivilcelerim.

    Yanıtla
    • 23 Aralık 2015 tarihinde, saat 13:47
      Permalink

      Merhaba,
      Sivilce problemlerin dönem dönem farklılık gösteriyorsa belki altında yatan hormonal bir sorun olabilir. Bunu da anlayabilecek tek kişi yine doktorundur. Basit bir kan tahliliyle öncelikle hormonal durumuna bakılabilir. Gideceğin doktora şimdiye kadar kullandığın ilaçları ve ne gibi sonuç aldığını anlatmanı tavsiye ederim. Belki başkasına iyi gelen bir tedavi yöntemi sana iyi gelmiyor olabilir.
      Sivilce ilaçları başlangıçta sanki sivilceleri arttırıyor gibi olabilir ama sonrasında geçirecektir. İlaçlar genellikle altta bulunan yakın zamanda çıkacak olanları dışarı attırdığı için ilk dönemde sivilce artışı yaşadığımızı zannedebiliriz. Bu dönemde sabırlı olup doktorumuza danışmadan ilacı kesmemeliyiz. Gelecekte bir ilaçta da benzer bir sorun yaşarsan ilacı bırakmak yerine doktoruna haber vermelisin.
      Almanya’daki doktorum bb kremlere karşıydı. Ben ne zarararı olabilir ki diyordum ama belki sende sivilce çıkmasına neden oluyor olabilir. Bir süre ara vererek test etmeni öneririm. Her ne kadar masum görünseler de sonuçta onlar da bir çeşit kozmetik ürün. Bu süre boyunca dermokozmetik renkli nemlendiricileri kullanabilirsin.
      Malesef doktorum İzmir’de ve İstanbul’da bildiğim bir doktor yok. Umarım en kısa sürede memnun kalacağın bir doktor bulabilirsin. Sonuçları İstanbul’da olup doktor arayışında olan arkadaşlar için bana yazabilirsen çok sevinirim. Geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 13 Şubat 2016 tarihinde, saat 11:40
    Permalink

    Okurken yoruldum. Yok benim sivilce lekelerim kalsın bu kadar uğraşacaksam 🙂

    Yanıtla
    • 29 Şubat 2016 tarihinde, saat 11:04
      Permalink

      Merhaba Gül,
      Haklısın yazı biraz uzun ama cilt tedavileri de öyle. Herkesin cildi farklı benimki galiba en zorlularından birisi. Hepimiz, güzel cilde sahip olan şanslı insanlardan olamıyoruz. Emek vermeden olmuyor. Sonunda onca uğraşa değdiğini görmek paha biçilemez.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 20 Şubat 2016 tarihinde, saat 02:17
    Permalink

    Merhaba,
    Blog hala aktif mi bilmiyorum ama yinede yazayım. Anlattıklarınızda kendimi buldum, dayanamadım, sormak istedim. Benim yıllardır bitmek bilmeyen sivilce sorunlarım var. 22 yaşımdayım şuan. 16 yaşlarımdayken roaccutane kullandım tabi sonra tekrar çıktı. Üstelik şuan çıkan sivilceler aşırı iz bırakıyor. Hatta hapı kullandığım zamanlarda bile böyle değildi yüzüm. Birde özellikle sadece yüzümün sağ tarafında çeneme doğru var, sol tarafta çok az. Kapatmak için makyaj yapıyorum. Yoksa dışarı çıkamam ancak her gece temizleme suyuyla silip yüzümüde jelle yıkıyorum; her akşam mutlaka. Ama yinede sivilce ve izler 🙁 Ben tekrar hap kullanmaya karar verdim. Bu benim için zor bir karardı çünkü çok zorlu bir süreç ikinci kez yaşıyacağım. Tek korkum tekrar çıkarsa ve birde hapı kullanırken kapatıcı özellikli güneş kremi falan kullanmayı düşünüyorum ne önerirsiniz.

    Yanıtla
    • 29 Şubat 2016 tarihinde, saat 11:57
      Permalink

      Merhaba Ece,
      Blogum daima aktif sadece iş yoğunluğum sebebiyle çok sık yeni paylaşımlar yapamıyor anında yorumlara cevap veremiyorum. 1 Kişiye bile olsa yardımcı olabilecek paylaşımlar yapabildiğim sürece de blogumu bırakmayı kesinlikle düşünmüyorum.
      Sivilceleriniz sadece belirli bir bölgede çıkıyorsa homonal kaynaklı olabilir. Özellikle çene, boyun bölgesiyle ilgili benzer bir yazı okumuştum. Benim de bir zamanlar çene kemiğimin altından boynuma doğru olan kısımda çok sivilce çıkıyordu. İlaç kullanmama rağmen geçmiyordu. Sonra bir videodaki kız çok elinizi çenenize boynunuza koyuyorsanız olabilir demişti. Ben de ne alakası var dedim ama uyurken bile elime dikkat ettim. Ben elimi yüzümden uzak tuttukça ve ilacımı sürdükçe geçti. Kulağa çok ilginç geliyor ama yüzünüze çok dokunuyorsanız biraz dikkat etmenin bir zararı olmaz.
      Tekrar Roaccutane kullanmaya karar vermek çok zor bir karar. Diğer yöntemleri denemişsinizdir heralde değil mi? Umarım bu sefer tam sonuca ulaşırsınız.
      Güneş kremi olarak ben son zamanlarda Bioderma Photoderm Max 50+ Ultra Fluide kullanıyorum. Çok memnunum. Benim kullandığım renksiz olanı ama hafif renkli olanı da var. Bana da doktorum önermişti hiç sorun yaşamadım. Ayrıca La Roche Posay’in ve Avene’in de güneş kremleri başarılı. Onları tercih edebilirsiniz. Bioderma ve La Roche Posay’in renkli nemlendirici ve kapatıcı şeklinde ürünleri de var. La Roche Posay’in kapatıcı özellikle nemlendiricisi Toleriane Teint’i geçen yaz kullanıp bitirmiştim. Güzel bir üründü. İsterseniz ilgili yazılara ( http://gozdeokul.com/?s=toleriane+teint ) göz atabilirsiniz
      Şimdiden geçmiş olsun.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 2 Mart 2016 tarihinde, saat 17:42
    Permalink

    Benim yüzümde 4 ay önceye kadar hiç bir şey yoktu. Sonra birden ufak tefek çıkmaya başladı. Aldırmadım o sıralar sınav stresi falan yaptım. Çoğaldı. Doktora gittim bana acnemix jel, yapma ilaç, birde Cefbirplus hap verdi. 1 ay bunları bu ilaçları kullandım işe yaradı ama yüzüm baya bir kurumuş ilk sıralar sonra sivilceler azaldıkça fazla soyulmamaya başladı, düzeldi. Sadece çenemde sivilceler çıktı. Yanaklarımda da bir kaç tane sivilce izi var . Bugün yine gittim. Bu sefer yine o hapı verdi. Cefbirplus, isotrexin jel birde clindoxyl’i verdi. Bir ay daha bunları kullanmamı söyledi. 1 ayın sonunda da izler demeyelimde böyle çok abartılacak değil, kızarıklıklar var kırmızı pembe gibi. Bunlar içinde 1 ayın sonunda kimyasal peeling yapacaklar işe yarar mı bilmiyorum. İsotrexin’i sabahları süreceğim çok kötü duruyor mu? Süründükten sonra yani kuruma soyulma gibi. Şimdiden teşekkür ederim cevapların için yaşım 16 🙂

    Yanıtla
    • 2 Mart 2016 tarihinde, saat 18:01
      Permalink

      Merhaba Damla,
      Yaşın dolayısıyla sivilceler normal. Özellikle sınav dönemlerinde stresten dolayı hepimizde çıkıyor. Anlattığına göre tedavinde çok güzel gidiyor. Doktorunun önerilerine uyduğun sürece daha da iyi olacağından eminim. Kullandığın ilaçların bazılarını ben de kullandım ve güzel sonuçlar almıştım. Çok kuruluk yaşıyorsan doktorundan nemlendirici önerisi isteyebilirsin.
      Kimyasal peeling işleminin ben çok yararını gördüm. Doktorun tedavin için böyle bir planlama yaptıysa, senin için de iyi olacağını düşünüyorum.
      İsotrexin jel yapılı bir ilaç. Cildine olabildiğince ince bir tabaka halinde uygulamalısın çünkü fazla sürmek daha fazla yarar sağlamıyor aksine daha çok kuruluk ve tahriş yapıyor. İsotrexin cilt tarafından emildikten sonra fazlası biraz soyulabiliyor. Uhu benzetmesini yapan çok kişi var. Az sürünce bu ilacın soyulması pek olmuyor ama fazla sürüldüğünde daha çok soyulma yapıyor. Bu durumda soyulan deri değil ilaç oluyor. Sabah sürdüğünde çok sorun yaşayacağını sanmıyorum ama rahatsız olursan doktoruna sorup akşam sürdüğünle sabah sürdüğünü yer değiştirebilirsin.
      Geçmiş olsun.
      Sevgiler,

      Yanıtla
      • 2 Mart 2016 tarihinde, saat 18:04
        Permalink

        Yanıtladığın için teşekkür ederim. Umarım sivilecelerden kurtuluruz hepimiz.

        Yanıtla
  • 4 Mart 2016 tarihinde, saat 23:36
    Permalink

    cefbirplus, clindoxyl ve isotrexin ilaçlarını kullanmaya başladım ama sanki daha çok çıkmaya başladı. Çıkmayan yerlerde de çıktı. Neden çıkmış olabilir? Bu ilaçların ne işe yaradığını söyleyebilir misin?

    Yanıtla
    • 14 Mart 2016 tarihinde, saat 00:17
      Permalink

      Merhaba Damla,
      Sivilce ilaçlarının çoğu önce alttaki henüz çıkmamış ama yakında çıkacak olan sivilceleri çıkarır ve daha sonra tedavi etmeye başlar. Doktorun seni bu konuda uyarmış olmalı. İlaçlarını doktorunun önerdiği şekilde kullandıkça kısa süre içinde iyileşmeye başladıklarını göreceksin. Biraz sabredip kullanmaya devam etmeni öneririm. Geçmiş olsun.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 18 Haziran 2016 tarihinde, saat 20:04
    Permalink

    Merhaba,
    clindoxyl jel için tüylenme yapabileceğini söyleyenler oluyoe. Böyle bi etkisini acaba siz gördünüz mü?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:43
      Permalink

      Merhaba Zeynep,
      İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Tüylenme yaptığını iddia edenler bunu neye dayanarak söylüyormuş acaba. Eğer öyle bir ürün olsaydı ilacın içinde uyarılar kısmında yazardı. Doktorunuz bu ilacı uygun gördüyse tedaviye doktorun dediği şekilde devam etmelisin.
      Geçmiş olsun.

      Yanıtla
  • 1 Temmuz 2016 tarihinde, saat 02:38
    Permalink

    Bir şey sormak istiyorum. Roaccutane spor yapmamızı engelliyor mu?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:52
      Permalink

      Merhaba,
      yanılmıyorsam kas ağrısı falan yapabiliyor. Doktorunuz sporun sizin için bir risk oluşturmadığını söylüyorsa yapabilirsiniz. Sporla ilgili bir endişeniz varsa ilk olarak kendi doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim.
      Geçmiş olsun.

      Yanıtla
  • Geri bildirim: Yeni Bittiler #4 - Gözde Okul

  • 14 Aralık 2016 tarihinde, saat 01:32
    Permalink

    Merhaba, durumumuz kesinlikle aynı. Yaşadıklarımız kullandığımız kremler vs. Ben şuan tekrar zoretanin tedavisini reddetip başka bir yol arama kısmındayım doktora gittim ve gül suyu losyonu antibiyotik ve clyndoxyl midir nedir ondan verdi ama hiç umudum olmadığı için kullanmaya baslamadım açıkcası. Ama yazın beni ikna etti. Sadece bir kaç sorum var. Bu kremi kullanırken gündüz rahatça makyajına devam edebiliyor muydun? fondöten pudra gibi? Çünkü ben ağır makyaj en kotu haftada 3 kere yapıyorum. Bunu sormak istedim. Cevaplarsan sevinirim teşekkürler.

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:55
      Permalink

      Merhaba Hilal,
      Ben senin yorumunu malesef biraz geç gördüm. Üzerinden 2 yıl geçmiş sanırım artık tedavin bitmiştir. Doktorunun verdiklerini kullanman konusunda yardımın dokunduysa ne mutlu bana. Bu ilaçları kullanırken makyaj yapmam konusunda bir sıkıntı yaşamıyordum fakat mümkün olduğunda ten makyajı yapmamaya, yaparsam da iyice temizlemeye özen gösteriyordum. Eğer cevabımı görürsen son durumun hakkında beni bilgilendirir misin?
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 18 Haziran 2017 tarihinde, saat 20:27
    Permalink

    Selam. Sana bir kaç sorum olacak benim cildim çok yağlı 1 yıl once zoretanin kullandım yüzümde bir sürü sivilce vardı. Hiç kalmadı. Sonra izler için kremler falan sürdüm. Hap bittikten 6 ay sonra tekrar yüzümde sivilceler çıkmaya başladı. Doktorum “monodoks” adında antibiyotik verdi ve akşam “differin jel” sabahta azelderm krem verdi. Yüzümü temiz tutmam içinde “lubex peeling” verdi. Lubex peelingi gün aşırı duşta kullanıyorum. Bir de yatmadan önce kullanıyorum ardından differin jel sürüyorum. Bu sivilce den çok muzdaribim. Bir de cildim yağlı ne yapmam gerek sence? İyi günler

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:56
      Permalink

      Merhaba Mehmet,
      Zaten doktorun sana çok güzel bir rutin oluşturmuş. Doktorunun önerdiği ilaçları ve cilt temizleyicileri kullanarak bu sorunun üstesinden geleceğine inanıyorum.
      Geçmiş olsun.

      Yanıtla
  • 5 Şubat 2018 tarihinde, saat 10:38
    Permalink

    Merhaba, ben imex ve acnemix ile başladım sivilce tedavime. Benim yüzümde sadece regl zamanı çıkıyor. 1 hafta boyunca benimle kalıyorlar ama sırtımda fazlaca var ve geçmiyorlar imex ve acnemixten sonra kullanmadım birşey. 2 yıl kadar bundan 3 ay önce yüzümde de olmasından dolayı bir doktora gittim ve sivex ve acnemix verdi. İlaç olarak bunun yanında da bir antibiyotik bunlar çok iyi geldi fakat sırtımda yine yeni yeniden tekrarladı sivilcelerim yüzümde de tek tük. Bu günde gittim ve bana clindoxyl verdi. Ve yine antibiyotik. Umarım bunlar geçirir artık bıktım. ?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:57
      Permalink

      Merhaba,
      Sivilce tedavileri malesef uzun soluklu ve büyük sabır istiyor. Bence sen artık bunun sonuna gelmişsin. Bu sefer başarılı olacağına inanıyorum.
      Geçmiş olsun.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.