Yoğun tırnak bakımı – Protez tırnak sonrası 1. hafta

Tam 1 hafta önce uzun zamandır kullandığım akrilik protez tırnaklarımı çıkarmış ve bununla ilgili bir yazı yazmıştım. Bu geçtiğimiz haftada yaşadıklarımı ve tırnaklarımın durumunu paylaşmak istedim. Öncelikle durumu çok garipsediğimi belirtmek isterim. Onca zaman kalın ve uzun tırnaklardan sonra bu kadar kısa tırnaklara alışmak beni gerçekten çok zorladı. Ayrıca psikolojik olarak ince ve hassas olduklarını düşünmem ilk günlerde hareketlerimi oldukça kısıtladı ama sonradan alıştım. Tabiki, normal tırnaklardan daha hassas ve birazcık daha ince durumdalar. Bu nedenle bol bol ilgi ve şefkate ihtiyaçları var 🙂 . Kendimi biraz olsun daha iyi hissedebilmek için açık pembe oje üzerine küçük güller yaptım. Gül yapmak tahmin ettiğimden de kolaymış. Kullandığım ojeler; Essence 109 off to miami, Flormar 300, Flormar 48, Essence Viva Brasil 02 everybody salsa.

Gelelim yaptığım bakımlara. Bunların hepsi normal zamanlarda da yapılabilecek bakımlar. Annemden öğrendiğim ve çok küçüklüğümden beri ara ara kullandığım zeytinyağlı bakımı hemen hemen her gün ya da 2 günde 1 kere yapmaya başladım. İhtiyacınız olanlar 1 küçük kase, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve de ılık su. Ben bu ölçüleri genellikle göz kararı olarak koyuyorum yani biraz az biraz fazla bir zararı olacağını düşünmüyorum. Evde, son zamanlarda çok yararlı olduğunu duyduğum Hindistan cevizi yağı da vardı. Tırnaklara etkisini bilmeden ondan da çok azcık koydum. Daha sonra internette araştırdım ki cilde, tırnaklara, hatta saçlara bile birçok yararı varmış. (Bunları başka bir yazıda anlatabilirim.) Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, tercihen ojesiz tırnaklarımı her gün 20 – 30 dk boyunca bu karışımın içinde beklettim. Bir film ya da dizi izlerken zaten zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorum. Arada tırnak etlerime masaj yaptım hatta yağı ellerime bile sürdüm. Hem tırnaklarım güçlendi hem de ellerim yumuşacık oldu.

Gün içinde aklıma geldikçe tırnak eti yağıyla tırnaklarıma masaj yaptım. Süper etkisi olan bir yağ bilmiyorum bence hepsi aynı. Hoşunuza giden her hangi birini kullanabilirsiniz. Gerçekten çok etkili olan bir ürün tavsiyeniz varsa bilmek isterim. Ellerime nemlendirici sürerken, her zaman tırnak etlerime de masaj yaparak nemlendirici sürüyorum. Böylece tırnaklarımın kurumasını ve soyulmasını engellemeye çalışıyorum.

Özellikle ilk 2 – 3 gece boyunca yatmadan önce ellerime ve tırnaklarıma bol bol nemlendirici sürüp eldiven giyerek yattım. Almanya’da genellikle hava çok soğuk olduğu için ellerim fazlasıyla kuruyor ve gece boyunca yoğun nemlendirmeyle biraz olsun ellerimin aşırı kuruyup acımasını önleyebiliyorum.

Bu 1 haftalık yoğun bakım sonucunda tırnaklarım biraz olsun daha güçlendiler. Şimdi tek dileğim bir an önce makul bir boya gelmeleri. Her gün tırnaklarımı uzatmak için tip takmamak için kendimi zor tutuyorum ama daha doğru bir şekilde protez tırnak sonrası dönemi anlatabilmem için bunu yapmamam gerekiyor.

Uyguladığınız özel bir tırnak bakımı var mı? Ne gibi bakımlar yapıyorsunuz ya da hızlı tırnak uzatacak bir formül mü biliyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

2 thoughts on “Yoğun tırnak bakımı – Protez tırnak sonrası 1. hafta

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.