Sade şıklık

 

İki gün önce sürer sürmez instagram hesabımda blog yazısını yazmayı bile beklemeden bu şirin manikürü paylaşmıştım. Şimdi sıra geldi detaylarını yazmaya. Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce uzun zamandır kullandığım protez tırnakları, hatta tırnağımın üzerindeki akrilik tabakasını diyelim, çıkarmıştım. Yoğun bir bakım ile tırnaklarım eski haline döndüler. Bunun detaylı yazısı yakında gelecek. Kısacık olan tırnaklarımı garipsediğim için nail art yapmak ile yapmamak arasında sürekli gidip gelirken böyle sade bir tasarım ortaya çıktı. Gelelim yapılışına;

Son zamanlarda sık sık P2 markasının ürünlerine takılmış durumdayım. Yine yeni aldığım 2 adet ojesini kullandım. Öncelikle p2 nail foundation 040 touch adlı ojeyi tek kat olarak sürdüm. Tek katla bu kadar yoğun kapatıcılık sağlayan oje sayısıyı oldukça azdır. Üstelik aynı zamanda bakım ojesiymiş. İyice kurumasını bekledikten sonra (neyseki hızlı kurudu) Essence 106 free hugs adındaki pembe oje ile tırnağımın ucuna çapraz bir frenç yapmaya karar verdim. Tırnağımın uç kısmı boş olacak şekilde bant ile üst kısmını kapattım ve kolaylıkla düz bir çizgi bırakarak pembe bölümü yaptım. Oje kurumadan hemen bantları çıkardım. Eğer ojenin kurumasını beklersem oje uzuyor ve berbat bir görüntü oluyor. Pembe oje ise o kadar hızlı kurumadı. Aslında aynı yöntem ile bu açık mint yeşili ojeyi sürmeyi planlamıştım ama tabiki sabırsızlık yapıp beklemeyemedim. Hatta bir tırnağımı bozunca onu tekrardan yapmak zorunda kaldım 🙁 . Siz siz olun kurumasını beklemeden bant yapıştırmaya kalkmayın 🙂 . P2 130 fresh sister oje ile pembenin üzerine bir çizgi daha yaparak bu nail artı tamamlıyoruz. Yeşil kısımları hepsini free hand olarak hızlı bir fırça darbesiyle yaptım. Aslında pembeleri de aynı şekilde yapabilirdim ama bant ile daha düzgün olacağını düşündüm. İster bant ile isterseniz hızlı ve yatay bir fırça darbesiyle yapılabilecek oldukça kolay bir nail art oldu.

Bazılarımız gerek bulunduğu iş ortamına uygun olmadığı gerekse aşırı abartılı şeylerden uzak durduğu için çok çılgın nail artları kullanamıyor. Bu da sadelik ile süsü birleştirmek isteyenlerin tercihi olabilir diye düşünüyorum. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.