Tırnak yatağını uzatmak

Özellikle tırnak yiyenlerin ya da bir zamanlar tırnak yeme gibi hastalığı olanların en büyük sorunu minicik tırnak yatağıdır. Tırnak yatağı (nail bed) dediğimiz kısım tırnağın pembe olan kısmıdır. Yani tırnağın ete yapışık olduğu bölgedir. Tırnağımızın (nail plate) uzunluğunu istediğimiz gibi ayarlayabiliriz ama tırnak yatağının uzunluğu genetiğimize bağlıdır. Yapısal olarak bazı insanların tırnak yatağı zaten uzundur ama bazılarınınkisi ise kısadır. Buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok ama diyelim ki; tırnağınızın beyaz kısmı parmağınızın ucundan başlayacağına neredeyse ortasından başlıyorsa o zaman bir şeyler yapabiliriz. Tırnak yeme problemi olan kişilerde ya da tırnağını sürekli aşırı dipten kesen kişilerde bu dediğimiz şey daha çok görülür. Aslında genetik olarak o tırnak yatağı daha uzun olmasına rağmen dış etkenlerden dolayı zarar görmüştür. (Umarım yeterince açık olarak durumu belirtebilmişimdir.)

Öncelikle tırnaklarımıza sürekli bakım yapıyor olmamız ve vaz geçmeden uzun süre bunu devam ettirmemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Küçükken birçok çocuk gibi, tırnaklarımı ısırıp koparmak gibi bir problemi ben de yaşadım. Zaten tırnak yapım küçük olduğu için tırnaklarım daha da kötü görünüyordu ama ne zamanki biraz büyüdüm. Ortaokul civarındaydı sanırım, ellerime özen göstermeye, tırnaklarımı koparmamaya ve elimi ağzıma sokmamaya başladım. Öncelikle ilk adımımız bu olmalı.

Sıra geldi düzenli olarak yapmamız gerekenlere;

1-      Tırnak etlerini (cuticle) daima geriye doğru itmek: Bu işlem için tırnak eti itmek için olan aletlerden (tahta, metal ya da plastik olarak çeşitleri mevcut) kullanabileceğiniz gibi diğer elinizin başparmak tırnağıyla da aynı işi yapabilirsiniz. Etleri geriye ittiğimiz zaman az da olsa tırnağımızın boyunu uzatmış oluyoruz. Özellikle banyo sonrası ya da bir bakım yağı sürdükten sonra bu işlemi yapmak en doğrusu olacaktır. Ben gün içinde elim boş kaldıkça, aklıma geldikçe tırnak etlerimi geriye itiyorum zaten 2 dk almıyor. Eğer tırnak etlerinizi buna alıştırırsanız, hiçbir zaman öyle uzamış kötü bir görüntü oluşmuyor. Asla tırnak etlerinizi kesmeyin ve kestirmeyin. Bu hem daha kötü görünmesine hem de tırnağınızı koruyan bu yararlı yapıya zarar vermenize neden olur. Gerekirse bunun için özel üretilmiş cuticle remover adındaki tırnak eti çıkarıcı ürünleri kullanın.

2-      Bakım yağları: Tırnaklarınızın üzerine, uçlarına ve etlerine düzenli olarak tırnak bakım yağı kullanmanız hem tırnakların nemlenmesini hem de güçlenmesini sağlar. Özel bir bakım yağına sahip değilseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz ve ya ellerinize krem sürerken tırnaklarınıza da masaj yaparak bu kremi uygulayabilirsiniz.

3-      Tırnak kesimi: Amacımız tırnağın beyaz kısmının altındaki etle mümkün olduğunca birleşebilmesini sağlamak olduğu için tırnaklarımızı çok dipten kesmemeli aksine biraz beyaz kısmın daima olacak şekilde tutmalısınız. Uzun tırnak kullanmayı seviyorsak kırılmalarını önleyecek ürünler kullanmalı ve dikkat etmelisiniz. Genellikle tırnağın beyaz kısmı görünse bile tırnak yatağı kısa olduğu için elin arkasından bakıldığında o tırnağın hala kışı olduğu görülür. Bu nedenle kısa tırnak kullanmayı sevenler sadece çok dipten kesmese bile yeterli olacaktır.

4-      Tırnak temizliği: Özellikle uzun tırnak kullanmaya alışık kişiler zaten tırnaklarını temiz tutmaya alışmışlardır ama sürekli aşırı kısa tırnak kullananlar için bu biraz zor olabilir. Tırnağın etle bütünleşmesini istediğimiz için tırnak altına soktuğumuz her şey burada yeni oluşmakta olan yapıya zarar verecektir. Eğer tırnaklarınızda kirlenme sorunu yaşıyorsanız, çok ucuza satılan minik tırnak fırçalarını kullanabilirsiniz. Kullanımı ise çok basittir. Ellerinizi sabunla yıkarken bu minik fırça ile tırnaklarınızı da hafif hareketlerle fırçalayıp temizleyebilirsiniz.

5-      Törpü kullanımı: Tırnaklarınızı kırılmaları önlemek için daima tek yöne törpüleyin ve tırnaklara zarar veren eski tip metal törpülerden kaçının. Onun yerine daha az tırtıklı ve tırnağa zarar vermeyen kağıt törpüleri tercih edin. Tırnaklarınızın etrafa takılıp kırılmasını önlemek için törpülemek çok önemlidir.

Ben tırnaklarımı uzun bir süre dipten kesmemek ve kırılmalarını önlemek, bu yukarıda bahsettiğim 5 madde bende işe yaradı. Umarım aynı sorunu yaşayanlara biraz olsun yardımcı olabilmişimdir.

Benim tırnak bakımı konusunda yaptıklarımı merak ederseniz diye hemen birkaç yazının linkini de buraya koyuyorum. Tırnak bakımı sırları (http://gozdeokul.com/2015/12/tirnak-bakimi-sirlari/ ) Tırnak bakımı rutinim (http://gozdeokul.com/2014/11/tirnak-bakimi-rutinim/ ) ve Yoğun tırnak bakımı (http://gozdeokul.com/2014/06/yogun-tirnak-bakimi-protez-tirnak-sonrasi-1-hafta/ ) yazılarıma da göz atabilirsiniz.

Tırnak yatağınızı uzatmaya çalışıyorsanız, başka bir tavsiyeniz ya da eklemek istediğiniz bir şey varsa aşağıya yorum kısmına yazarak benimle paylaşabilirsiniz.

49 thoughts on “Tırnak yatağını uzatmak

  • 16 Haziran 2015 tarihinde, saat 14:31
    Permalink

    Benim sağ elim kırıldı. Alçıdan sonra tırnaklarımın rengi değişti. Sarı ve mor karışımı bir şey oldu. Ayrıca tırnak ve et yapıştı. Tırnaklarım uzuyor ama öne doğru değil arkaya doğru. Tırnaklarımın arkasındaki etler de şişti. nedenini biliyorsanız lütfen paylaşır mısınız? Doktora gitmek istemiyorum. Çok vukaatlı biriyim.

    Yanıtla
    • 18 Haziran 2015 tarihinde, saat 05:12
      Permalink

      Merhaba Burcu,
      Geçmiş olsun. Açıkçası bu konuda hiç bir fikrim yok ve yanlış yönlendirmek de istemiyorum. Belki alçıdan sonra mantar gibi bir şey olmuştur. İşin en doğrusu bir dermatoloğa görünmek olur diye düşünüyorum. Umarım tedavisi vardır.

      Sevgiler,

      Yanıtla
      • 18 Haziran 2021 tarihinde, saat 22:32
        Permalink

        Merhaba küçüklükten beri tırnak yeme alışkanlığım vardı. 1 senedir bıraktım fakat tırnak yataklarım hala kısa. Eski haline döner mi sizce ne kadar zaman alir

        Yanıtla
        • 18 Haziran 2021 tarihinde, saat 22:41
          Permalink

          Merhaba Sude,
          Biraz zaman alır ama tabiki eski haline döner. Tek yapman gereken sabır ve öz veri ile tırnaklarına bakman. Yıllardır tırnak yemekten küçülmüşlerdir ve kısa sürede geçmesini bekleyemeyiz. Belli bir süre veremem ama ben de bir zamanlar tırnaklarımı yiyordum. Şuanda hiç bir etkisi kalmadı. Tırnağın ucundaki beyaz kısmın belli olmaması için hep tamamen kapatıcı opak renkli ojeler kullanırdım. Bu görüntüden rahatsız oluyorsan sen de deneyebilirsin.
          Sevgiler

          Yanıtla
    • 1 Şubat 2022 tarihinde, saat 12:43
      Permalink

      Abla aynısı bana oldu. Sağ el baş parmak kırıldı. Alçıdan sonra benimde tırnak etlerim şişti. Sizin nasıl şuan geçti mi? Geçtiyse nasıl geçti? söyler misiniz? Bu arada kolunuz eski haline döndü mü?

      Yanıtla
  • 12 Temmuz 2015 tarihinde, saat 15:42
    Permalink

    Benim de tırnak yatağım kısa ve uzamasını istiyorum ne kadar bir süre lazım? Ben 2 aydır uzatmaya çalışıyorum ama beyaz kalıyor. Oysa ki beyaz kısmı ortadan başlıyor. Ve ne tür bakım yağları önerirsiniz? Birde foto varsa atar mısınız?

    Yanıtla
    • 12 Temmuz 2015 tarihinde, saat 16:39
      Permalink

      Merhaba Buse,
      Tecrübelerime göre 2 ay yeterli bir süre değil. Ne kadar zamandır tırnak yediğine ya da dipten kestiğine, tırnak yapına bağlı olarak en az 6 ayda beyaz kısmı etle birleşmeye başlayacaktır. 6 ay sonra bile yine aşırı dipten keserken ya da dipten kırılırsa başa dönebilme şansı var.
      Bakım yağı olarak aslında hepsi hemen hemen aynı işe yarıyor. Her hangi bir markanın ürününü alabilirsin ya da zeytin yağı, kayısı çekirdeği yağı, menekşe yağı ve tatlı badem yağı kullanabilirsin. Daha önce tırnak bakımı rutinimi şuradaki -> http://gozdeokul.com/2014/11/tirnak-bakimi-rutinim/ yazımda videolu olarak anlatmıştım. İstersen inceleyebilirsin.
      Sen söyleyince fark ettim ki, tırnaklarımın ojesiz halinin fotoğrafını uzun zamandır paylaşmamışım. En kısa sürede koyarım. Youtube videolarımda çoğunlukla ojesiz halini göstererek başlıyorum. Buradan -> https://www.youtube.com/playlist?list=PL3NBBs3gp1TMmsn69hB3RS9IwqYSqR1m2 o videolara ulaşabilirsin.

      Yanıtla
  • 13 Ocak 2016 tarihinde, saat 11:19
    Permalink

    Merhabalar,
    ben bu dediklerinizi yaptım ve tırnaklarım çok güzel oldu. Eskiden tırnak yatağım şimdikinden daha kısaydı ve şimdi ise herkes ellerin ne kadar güzel, tırnakların çok güzel diyip duruyorlar. Tırnaklarım ince olduğu için kırılmıyor adeta yırtılıyordu. Ben de Kalyon’un tırnak sertleştiricisini kullanıyorum, her ojeden önce tırnaklarımın üzerine sürüyorum. Gerçekten sert oluyor. Teşekkürler. 🙂

    Yanıtla
    • 13 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:41
      Permalink

      Merhaba,
      Yorumun için ben teşekkür ederim. Bu şimdiye kadar aldığım en güzel yorumlardan birisi. Sizden de böyle başarılı sonuçlar duymak gerçekten harika. Tebrik ederim. Bu arada sertleştiriciyi fazla kullanmak bir süre sonra tırnağın nemsiz kalıp en ufak bir darbede kırılmasına neden olabiliyor. Nemlendirici yağlar kullanmayı ihmal etmemek lazım. Sosyal medyada beni tagleyerek bu güzel tırnakları gösterebilirsiniz 🙂
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 24 Ocak 2016 tarihinde, saat 20:41
    Permalink

    Merhabalar, benim tırnağım ezilme sonucu düştü. İki ay olmasına rağmen hiç bir uzama belirtisi yok. Uzaması için ne yapmam lazım?

    Yanıtla
    • 25 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:40
      Permalink

      Merhaba,
      Travmaya bağlı bir durum olduğu için bir hekimin görmesi daha iyi olacaktır. En kısa sürede bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederim.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 26 Ocak 2016 tarihinde, saat 17:16
    Permalink

    Merhaba, benim parmaklarımda dolama (tırnak etrafındaki iltihap) olduktan sonra tırnaklarım zamanla çürüdü ve düştü, yerine yenileri çıktı. Ancak yeni çıkan tırnağın yatağı çok kısa, tırnağın dip kısmındaki beyaz kısım da yok oldu. Diğer tırnaklarımda da önceden tırnak yediğim için aynı sorun var. Düzeltmek istiyorum ve önerdikleriniz yararlı olacak gibi ancak birkaç sorum var. Birincisi, tırnak etini geriye itmek derken neyi kastediyorsunuz? İkincisi de bahsettiğiniz bakım ürünleri pahalı mıdır ve nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • 29 Ocak 2016 tarihinde, saat 10:41
      Permalink

      Merhaba Zeynep,

      Sizin durumunuz bir sağlık sorunundan kaynaklı olduğu için yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum. Her hangi bir şey yapmadan önce bir dermatoloğa danışmanızı tavsiye ederim. Sizin için en doğru bilgiyi dermatolog verecektir. Şimdiden geçmiş olsun.
      Benim yazıda bahsettiğim tırnak etlerini geriye itmek bir manikür adımı. Bazıları manikür yaparken o etleri keserler. Kesmek yerine geriye doğru itmek tavsiye ediliyor. Tırnak bakımıyla ilgili yazdığım Tırnak Bakımı yazılarından detaylı adımlarına ulaşabilirsiniz. Bahsettiğim yağlar ise kozmetik marketlerde ve baharatçılarda falan oldukça uygun fiyatlara satılıyor.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 30 Ocak 2016 tarihinde, saat 00:53
    Permalink

    Tırnak eti ne kadar sürede kapanır ve üzerine tırnak eklenir? Uzun süredir tırnaklarımı yiyen biriydim açıkcası ama çok yavaş bir şekilde kapanıyor. Ben hızlı uzamasını istiyorum artık oje surebilmek için. Şuanda kayısı yağı , broadway tırnak uzatıcı, flormar tırnak yağı ve tırnak eti bakımı kullanıyorum bunlardan başka öneriniz var mı?

    Yanıtla
    • 29 Şubat 2016 tarihinde, saat 10:49
      Permalink

      Merhaba Cansu,
      Tırnaklarımız da cildimiz gibi zamanla yenilenirler. Kısa sürede mucize etkiler beklemek pek gerçekçi olmayacaktır. Bunca zaman tırnaklarını yemenden dolayı zarar görmüşler. Artık özveriyle bebek gibi tırnaklarını korumalı ve bakım yapmalısın. Emin ol zamanla o kadar güzel olacaklar ki sen bile şaşıracaksın. Bence kullandığın ürünler gayette güzel. Eğer sen de etkilerinden memnunsan kullanmaya devam edebilirsin.
      Oje sürmek sana kendini daha iyi hissettirecekse (bana her zaman daha iyi hissettirir) tırnakların kısa olsa bile sür. Her zaman ojelerin düzgün olsun, uçları soyulmuş olmasın. Bakımlı ve güzel tırnak demek her zaman uzun tırnak demek değildir. Son zamanlarda nude diye geçen ten rengi ojeler çok moda. Üstelik kısa tırnaklarda da harika görünüyor.
      Benim tırnak bakımı konusunda yaptıklarımı merak edersen diye hemen birkaç yazının linkini de buraya koyuyorum. Tırnak bakımı sırları (http://gozdeokul.com/2015/12/tirnak-bakimi-sirlari/ ) Tırnak bakımı rutinim (http://gozdeokul.com/2014/11/tirnak-bakimi-rutinim/ ) ve Yoğun tırnak bakımı (http://gozdeokul.com/2014/06/yogun-tirnak-bakimi-protez-tirnak-sonrasi-1-hafta/ ) yazılarım umarım sana yardımcı olabilir.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 5 Kasım 2016 tarihinde, saat 14:28
    Permalink

    Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.

    Yanıtla
  • 16 Ocak 2017 tarihinde, saat 05:54
    Permalink

    Merhaba bende de tırnak kısalığı var ama neden kaynaklandığını bilmiyorum eskiden çok dipten keserdim ama bunu bırakalı 3-4 yıl oluyor ama hala bir türlü uzamıyorlar genetik değil tırnağın beyaz kısmının altında şeffaf bir tabaka var ve bu yüzden olmuyor su an tırnak dipleri mora yakın ne öneriyorsunuz?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:04
      Permalink

      Merhaba,
      bahsettiğiniz sorun hakkında hiç bir bilgim yok. Cildiye bölümüne gidip bir hekimden tavsiye almanız daha doğru olacaktır. Umarım bir sorun yoktur. Geçmiş olsun.

      Yanıtla
  • 24 Ocak 2017 tarihinde, saat 11:01
    Permalink

    Merhaba gözde, Ben bir erkeğim ve tırnak hakkında sorularım olacak. 20’li yaslarımın ortasındayım ve küçüklüğümden beri tırnaklarımı yerim. Tırnaklarım gelişmedi. Aslında tırnaklarım düzgün ama boyları küçük ve uçları yamuk yumuk:) Tırnağı geriye itmekten kastın nedir anlayamadım. Ayrica tırnak için önerdiğin bakim kremi ve yağ var mi? Bu tavsiyelerin tırnaklarımı normale döndürür mü? Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:09
      Permalink

      Merhaba,
      anladığım kadarıyla sadece biraz bakıma ihtiyacın var. Artık günümüzde erkekler de bakım yaptırıyor. Güvendiğin bir yerde düzenli olarak manikür yaptırabilirsen sorununun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Belki kız arkadaşın, ablan/kız kardeşin ya da annenden bu konuda destek alabilirsin. Doğru törpüleme ve bakım yöntemlerini öğrenebilirsin. Tırnak bakımıyla ilgili daha önce yazdığım http://gozdeokul.com/2015/12/tirnak-bakimi-sirlari/ yazısı ve videosu sana yardımcı olabilir.

      Yanıtla
  • 1 Mayıs 2017 tarihinde, saat 16:24
    Permalink

    Merhaba, benim tırnak yataklarım küçükken tırnak yediğim için kısa, tırnak uzatmayı seviyorum fakat uzattığımda beyaz kısım pembe kısımdan daha uzun oluyor ve yavaş yavaş tırnağım geriye doğru kalkıyor. Bunu önlemek için ne yapabilirim?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:15
      Permalink

      Merhaba Nazlı,
      tırnaklarını fazla uzattığın için tırnağın destek alabileceği yer kısa olduğu için böyle oluyordur. Tırnağın pembe kısmından daha uzun olmayacak en fazla aynı boyda olacak şekilde kullanırsan bu durumu yaşamazsın.

      Yanıtla
  • 4 Haziran 2017 tarihinde, saat 01:59
    Permalink

    Merhaba benim ayak baş parmağım küçükken çok derin kesmişim galiba ki şimdi kısa olduğu halde uzun gibi görünüyor. Çok kötü gözüküyor şekil de veremiyorum. Lütfen yardım edin.

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:16
      Permalink

      Merhaba Melis,
      eğer tırnağında özel bir sorun yoksa bir süre çok dipten kesmeyerek tırnak yatağının biraz daha uzamasını sağlayabilirsin. Tabiki bu uzun zamanda olur ama sorun sürekli dipten kesmek ise düzelir. Düzgün törpüleyip oje sürerek daha güzel görünmesini sağlayabilirsin.

      Yanıtla
  • 21 Haziran 2017 tarihinde, saat 20:27
    Permalink

    Ben tırnaklarımı 3 yaşımdan beridir yiyorum. Şuan 18 yaşındayım nasıl bir yağ kullanmam gerekiyor zeytinyağı hariç ya da nasıl bir rutin uygulasam daha hızlı uzar? Çünkü tırnağın yok denilecek kadar küçük teşekkürler ?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:18
      Permalink

      Merhaba Emine,
      Öncelikle tırnak yeme alışkanlığından kurtulmalısın. Bunun için internette bir çok kaynak var. Sürekli oje ile bakımlı tırnakla gezmek belki bu alışkanlığına engel olabilir. Gratis, rossmann gibi kozmetik marketlerde satılan tırnak bakım yağlarını kullanabilirsin. Çok uzun zamandır tırnak yediğin için iyileşmesi biraz zaman alır ama senin bunu başarabileceğine inanıyorum.

      Yanıtla
  • 26 Haziran 2017 tarihinde, saat 15:18
    Permalink

    Merhaba, benim tırnaklarım olması gerektiğinden daha geniş. Bunun tırnak yememle bir alakası var mı yoksa genetik mi bilemiyorum ama daha dar ve düzgün görünmesi için ne yapmam gerekir?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 15:20
      Permalink

      Merhaba Beyza,
      tırnaklarımızın genişliği genetik yapımızla alakalıdır. Biraz tırnaklarını uzatıp, düzgün törpüleyip tırnak çizgini belli etmeyecek şekilde kapatıcı ojeler kullanarak daha darmış gibi bir illüzyon yaratabilirsin.

      Yanıtla
  • 30 Ağustos 2018 tarihinde, saat 13:52
    Permalink

    Merhaba, ben tırnaklarımı çok dipten yiyiyorum. Nasıl bırakabilirim? Tırnaklarımda oje durmuyor, hemen soyuluyor. Bu nedenle tıraklarım çok bakımsız. Nasıl bakımlı yapabilirim?

    Yanıtla
    • 28 Ocak 2019 tarihinde, saat 14:58
      Permalink

      Merhaba Kadriye Hanım,
      Tırnak yemek psikolojik bir rahatsızlık ya da alışkanlık dolayısıyla olabilir. Kendi isteğinizle buna engel olamıyorsanız bir uzman desteği almalısınız. Psikolojik bir sorundan kaynaklıysa psikolog ya da psikiyatr ile görüşmelisiniz. Altında yatan başka bir neden yok ise protez tırnak ( akrilik / jel ) yardımıyla tırnak yeme tedavisi olabilirsiniz. Burada amaç tırnakları sizin yiyemeyeceğiniz kadar güçlendirip bu alışkanlığınızı unutmanızı sağlamaktır. Siz tırnaklarınıza zarar vermemeyi alışkanlık haline getirdiğinizde zaten diğer tüm sorunlarınız çözülecektir. Tırnak yeme tedavisi için işinin uzmanı bir tırnak teknisyeni sizi yönlendirebilir.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 23 Eylül 2019 tarihinde, saat 02:54
    Permalink

    Merhaba tırnak yatağım hem küçük hem de tırnaklarım yukarı doğru uzuyor. Aşağı doğru kıvrılmasını nasıl sağlayabilirim? Nasıl manikür yapabilirim?

    Yanıtla
  • 28 Aralık 2019 tarihinde, saat 23:30
    Permalink

    Merhabalar herkesin tırnaklarına baktığımda doğal beyaz benim tırnak uçlarım ise sarı duruyor. Tırnaklarımı da yemiyorum. Neden güçsüz görünüyor anlamıyorum. Birde tırnak etlerini geri ye itiyorum. Şişiyor sonra 2 dakika sonra geri çıkıyor.

    Yanıtla
    • 28 Mart 2021 tarihinde, saat 13:13
      Permalink

      Merhaba Rumeysa,
      Sigara içmek, baz oje kullanmadan oje sürmek ya da elinin temas ettiği farklı kimyasallar varsa bunlar tırnaklarının sararmasına sebep olabilir. Bunların dışında ise genetik yapı ile de ilgili olabilir. Tırnak etlerini geriye iterken büyük ihtimal fazla zorluyorsun. Tırnak etleri için bir çok markanın jel ürünü var ya da manikür peelingleri var. Onları tercih edersen istediğin sonucu elde edebileceğini düşünüyorum.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 9 Şubat 2020 tarihinde, saat 16:36
    Permalink

    Tırnak yatağım aslında gayet uzundu. Fakat tam orta kısmından koptu. Yani tırnağımın büyük çoğunluğu kayboldu. Eski haline dönmesi mümkün müdür? Açıkçası çok korkuyorum. Normalde badem yağı kullanıyorum. Sadece badem yağı yeterli olur mu?

    Yanıtla
    • 19 Mart 2021 tarihinde, saat 13:32
      Permalink

      Merhaba Azra,
      Öncelikle geçmiş olsun. Tırnağın uzadıkça eski haline gelecektir. Badem yağı çok faydalı ve besleyici bir yağ. Ben de zaman zaman kullanıyorum. Faydalı olacaktır.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 2 Nisan 2020 tarihinde, saat 23:02
    Permalink

    Merhaba, bu zamana kadar hiç tırnaklarımı yemedim gayet güzel tırnaklarım vardı. Fakat yanlış tırnak kesiminde dolayı tırnaklarım yamuk uzamaya başladı. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır?

    Yanıtla
    • 19 Mart 2021 tarihinde, saat 13:29
      Permalink

      Merhaba Hsea,
      Tırnaklarını hepsi eşit görünecek şekilde törpüleyerek kolaylıkla bu sorunu düzeltebilirsin.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 20 Eylül 2020 tarihinde, saat 17:01
    Permalink

    Merhaba, tırnakların kısa değil fakat tırnaklarımı stresten yiyorum. Yaklaşık 2 yıldır böyle ve tırnaklarım çok geniş yani enine doğru. Boyuna doğru uzaması için ne yapmalıyım ne önerirsiniz?

    Yanıtla
    • 28 Mart 2021 tarihinde, saat 13:18
      Permalink

      Merhaba,
      Aslında sorunun sebebini kendiniz söylemişsiniz. Malesef stressiz hayat mümkün değil ama olabildiğince stresten uzak durmaya çalışmak ve çeşitli stres atma yöntemlerini öğrenip uygulamaya çalışmak biraz olsun size yardımcı olabilir. Yaşadığınız durumun boyutunu bilemiyorum ama tek başınıza üstesinden gelemiyorsanız psikolojik destek almak da bir çözüm olabilir.
      Tırnak yemeniz eğer sadece alışkanlıktansa belki güzel ojeler sürmek ve bakım yapmak size motivasyon olup bu alışkanlığınızı bırakmanıza yardımcı olabilir. Tırnak yeme alışkanlığınızdan kurtulabilirseniz zaten tırnaklarınız uzayıp istediğiniz görünüme gelecekler.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 9 Kasım 2020 tarihinde, saat 14:58
    Permalink

    6 7 yaşımdan beri tırnak yiyorum diplerine kadar. Şimdi üniversiteye geçtim ve beni rahat ettirdiği için uzatmaya başladım. Fakat tırnak yatağım küçük ve tırnak etimin kenarlardan bitişi yarım. Anlatabildim mi bilmiyorum. Bu nasıl hallolur etlerimi kesiyodum yanlış uygulama yapmışım galiba tırnak etim nasıl yerine oturacak bilmiyorum.

    Yanıtla
    • 28 Mart 2021 tarihinde, saat 13:25
      Permalink

      Merhaba Fatma,
      Öncelikle bu alışkanlığını bırakabildiğin için seni tebrik ederim. En zor olan kısmı başarmışsın. Biraz zaman alacak ama sabırla bakım ve tekrar çok dipten kesmeyerek tırnakların olması gereken haline dönecektir. Bu yazıyı aslında tam da senin durumun için yazmışım. Bir dönem ben de tırnak yiyordum ve bu alışkanlığımı bıraktıktan sonra tırnak yatağı boyutum uzayıp normale döndü. Biraz zamanla tırnakların istediğin gibi olacak.
      Sevgiler.

      Yanıtla
  • 25 Kasım 2020 tarihinde, saat 14:30
    Permalink

    Merhaba, ben bazı tırnak yataklarımla oynayarak oval hale getirmişim. Sizin dediğiniz rutini yaparak onlar eşitlenir mi yani aynı hizaya ulaşır mı?

    Yanıtla
    • 19 Mart 2021 tarihinde, saat 13:26
      Permalink

      Merhaba Yaren,
      Biraz bakım ve düzgün törpülemeyle istediğin görüntüye ulaşabilirsin. Tırnakların uzadıkça oval olmayacak şekilde törpülemelisin.
      Sevgiler.

      Yanıtla
  • 3 Nisan 2021 tarihinde, saat 21:47
    Permalink

    Merhaba, ben yaklaşık 4 aydır tavsiyelerinize uymaya çalışıyorum. Tırnak yatağım zaten uzundu ancak ben yanlışlıkla çok dipten ve yamuk yumuk kestim. Tırnak etlerimi geriye itmem sonucu aşağı uçtan tırnak yatağım uzadı ancak ben üst ucun da düzelmesini istiyorum. Beyaz kısım da olunca çok tuhaf ve çirkin görünüyor, her zaman ojeyle de saklayamıyorum. Yapabileceğim ekstra bir şey var mı? Bu şekilde kendiliğinden düzelir mi zamanla? Çok mu uzun sürer? Yoksa böyle mi kalacak hep? Yardımcı olursanız çok memnun olurum, sevgiler…

    Yanıtla
    • 3 Nisan 2021 tarihinde, saat 22:30
      Permalink

      Merhaba Zehra,
      Öncelikle 4 aydır sabırla devam ettiğin için tebrik ederim. Artık eski haline gelmesine az kalmış olmalı. Sonuçta eskiden bu şekilde değilmiş. Üst uç derken ne demek istediğini anlayamadım. Tırnak etlerinin olduğu yer mi kötü görünüyor? Belkide tırnak etlerini iterken fazla sert davranıyorsundur. Bundan sonra itmek yerine Mara’nın manikür peeling ürünü gibi bir peeling ile tırnak etlerine bakım yapmayı ve ölü derileri uzaklaştırmayı deneyebilirsin. Oje ile saklamak için de koyu renk oje ya da açık renk ojenin altına beyaz oje süre bilirsin.
      Sevgiler

      Yanıtla
      • 6 Nisan 2021 tarihinde, saat 16:20
        Permalink

        Merhaba, üst uçtan kastım tırnağın ölü yani beyaz kısmının olduğu taraf. Daha önce yanlış kestiğim için orası yamuk duruyor yani mesela sağa doğru yamuk olunca düz bir şekilde törpülediğimde sola doğru beyaz kısmı daha az oluyor. Tırnak eti itmede bir sıkıntı yaşamıyorum sadece dediğim gibi tırnağımın beyaz kısmı biçimsiz duruyor, ben oranın düzelmesini istiyorum ama pek bir fark yok henüz.

        Yanıtla
  • 13 Temmuz 2021 tarihinde, saat 16:15
    Permalink

    Merhaba. Uzun bi süre tırnak yediğim için tırnak yatağım kısa, artık uzatmak istiyorum. Ancak bir tırnağımın yatağı diğerlerine göre daha da kısa. Diğerleri uzar o uzamaz mı yoksa tırnak yatağı çok kısa olsa bile eski haline dönebilir mi acaba ?

    Yanıtla
    • 13 Temmuz 2021 tarihinde, saat 16:26
      Permalink

      Merhaba Merve, belki diğerlerinden daha geç olur ama bir şekilde uzayacaktır.
      Sevgiler

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.