Douglas Alışverişi ve Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation Test

Bir önceki yazımda güzel bir fondöten almak istediğimi belirtmiştim. Bunun için Douglas mağazasının yolunu tuttum. Öncelikle MAC’e uğradım ve Studio Fix Fluid ile ilgili sorunumu anlattım ve benzer bir şey istediğimi söyledim. Görevli bayan o kadar ilgiliydi ki, demek ki cildin çok hassas aslında MAC’in birçok fondöteninin içeriği aynı bu nedenle başka bir fondöten de sorun yaratabilir dedi. Böylece beni Bobbi Brown standındaki arkadaşına götürdü.

Bobbi Brown standındaki bayan da bir o kadar ilgiliydi. Öncelikle ne istediğimi ve cilt yapımı sordu. Daha sonra makyajımı silip yüzüme nemlendirici sürdü. Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation SPF15 fondöteni denedik. İlk izlenimim gayet iyiydi. Uzun süre kalıcı, incecik yapılı, cildi nemlendiren orta kapatıcılıkta bir ürün. Cam şişesinin kolay kullanım sağlayan ve hijyenik olan pompası da benden artı puan aldı. Renk cildimle birebir aynıydı. Normalde birçok markanın ten ürünlerinde en açık rengi kullanırım hatta bazen bana koyu bile gelir. Bobbi Brown’da o kadar çok renk seçeneği var ki, gerçekten kireç gibi beyaz tenli olanları bile düşünmüşler.  Fiyatı: 42,99€

Kısa bir test yorumu: Bu fondöteni sadece 2 kere kullanmak kararımı vermemde yeterli oldu. İlk kullanışımda sabahtan akşama hatta geceye kadar kullandım. Öncelikle Benefit Porefessinal uyguladıktan sonra Bobbi Brown fondöteni sürdüm. İçeriğindeki lavanta yağı cildime ilk sürdüğüm anda hafiften bir yakma hissi yaptı. Üzerinden pudra ile geçmeme rağmen cildim tüm gün normalde hiç olmadığı kadar parladı. Üstelik bu ürün yağsız ve mat diye geçiyor. Kalıcılığına gelirsek tüm gün boyunca dayandı. İkinci denememde baz kullanmadım ve o zaman dayanıklılığı da görünümü de bazlı halindeki gibi güzel olmadı. Tabiki parlama sorunu yine oluştu. Yine ilk sürüşte cildimi yaktı ve bu sefer gün boyunca da yüzümde hafif kaşınmaya sebep oldu. Gerçekten çok rahatsız oldum. Kapatıcılığı orta diye belirtilmiş. Eğer az sürerseniz az kapatıcılık bile elde edilebiliyor. Ben kapatıcı olmasını istediğim için biraz daha yoğun uyguladım. Gerekli bölgelere 2 kat bile uygulandığında hiçbir sorun yaşamadım. Cildimde yanma ve kaşınma yaptığı ayrıca da aşırı parlama yaptığı için geri götürmeyi planlıyorum.

Fondöten sürmüşken göz altlarıma da birazcık kapatıcı sürmeden olmaz diye düşünen görevli bana normalde ne kullandığımı sordu.  “Concealer çok özel zamanlar dışında kullanmıyorum. Beni çok rahatsız ediyor. Çok yapay ve tabaka gibi oluyor görüntüsünü hiç sevmiyorum” dedim. Belki de ben kullanmasını beceremiyorum. Birçok markanın ( Flormar, Catrice , P2 vs) sıvı olanını denedim hatta Benefit Boi-ing bile denedim ama hep sonuç aynı. Sanırım bayan bana hayatımın concealer’ını verdi. Bobbi Brown Creamy Concealer Kit. Ayrıca içinde sabitleyici pudrası da var. Ne şimdiye kadar denediklerim gibi tabaka halinde duruyor ne de “heyy bakın burada bir concealer var” diye bağırıyor. Fiyatı: 34,99€

Ayrıca Douglas’ta ne zaman almış olursak olalım bir ürünü beğenmediysek geri verme ve yerine başkasını alma şansımız varmış. Bobbi Brown görevlisi bayan eğer fondötenle ilgili bir sorun yaşarsam geri getirmemi tavsiye etti.

Yakında arkadaşımın düğününde takmak için takma kirpik almak da istedim fakat 1 kere kullanacağım için MAC almak istemedim. Görevlilerden birinin önerisi üzerine Misslyn markasınınkileri aldım. İnşallah güzel durur. Fiyatı: 7,99 €

Peki diğer ürünler de ne dersiniz, onlar da Douglas kartına hediye ürünler. Aralarından tek tanıdığım Benefit They’re Real maskara. Daha önce 1 kere alıp tamamen bitirdim ama bir türlü yazısını yazmaya fırsatım olmadı üstelik fotoğraflarını bile çekmiştim. Kısaca bahsedersem; simsiyah, uzun ve dolgun kirpikler konusunda aynen vaad ettiği gibi başarılı. Çok severek kullandım ama tekrar alma gereği duymadım. Çünkü fiyatı aşırı pahalı onunla aynı özelliklerde başka markaların da ürünü var. Mesela Maybelline Rocket Volum’ Express Maskara ya da Max Factor False Lash Effect Fusion Volume & Length vs. Diğer ürünleri de denedikçe yorumlarını yazarım. Ayrıca tüm bu ürünleri Douglas karta özel %10 indirimimle aldım yani takma kirpikler bedavaya geldi.

2 thoughts on “Douglas Alışverişi ve Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation Test

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.