Saç bakımı ve hızlı saç uzatma

Yaklaşık 2 yıl önce Rapunzel saçlarımı aşırı radikal bir kararla kestirdim. Kısa saçlı halimi çok sevdim ama insan alıştığını geri istiyor. 1,5 yılda falan hevesimi aldım diyebilirim. Şimdi tekrar uzatıyorum ve bir kaç aya kalmaz yine önceden kestirdiğim uzunlukta olacaklar. Bu yazıda bir kaç sırrımı sizinle paylaşacağım. 3 ayda saçlarım 9 parmak yani neredeyse 1 karış uzadı. Nasıl mı? Hemen yazının devamını okuyup videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Bundan tam 3 ay önce ağustos ayında yaptığım alışveriş videosunda bir saç bakım yağından bahsetmiştim. O yağ sayesinde saçlarımın büyük bir hızla uzadığını söylemiştim. Ne kadar inandırıcıydı bilmiyorum çünkü bir öncesi – sonrası gösterimi yapamamıştım. O videodaki saçlarımı biliyorsunuz işte şimdi 3 ayda ne kadar uzadığını karşılaştırabiliriz dedim ve bu videoyu hazırladım.
Bir önceki videoda saçlarım yeni yıkanmış ve kendi kendine kurumuşlardı. Aynı şekilde görünmesi için saçıma her hangi bir işlem uygulamadım. Normal hali nasılsa öyle bırakmayı tercih ettim. Tabiki saçlarım dalgalı olduğu için olduğundan biraz yukarı çıkıp daha kısa görünüyor. Artık bu durumu idare edeceğiz.

Videodan kısa kısa notlar;

  • Gliss siyah seri şampuan ve saç kremini kullanıyorum.
  • Saçlarımı iki günde bir yıkıyorum.
  • Saçlarımın kolay taranması için Gliss siyah seri saç taramayı kolaylaştırıcı spreyi kullanıyorum.
  • Saçlarımı çok sık kılları/telleri olmayan ve saçı yolmayan bir tarakla tarıyorum.
  • Çok mecbur kaldığım durumlarda kuru şampuandan destek alıyorum.
  • Çok önemli olmadıkça saçıma hiç bir ısı veren uygulama yapmıyorum.
  • Sıcaktan korumaya çalıştığım gibi saçlarımı soğuktan da korumaya çalışıyorum.
  • 2 haftada 1 falan Valensey markasının yılan yağlı saç bakım yağını sürüp 1-2 saat saçımda bekletiyorum ve yıkıyorum.

(Şişesinde haftada 3 kereye kadar kullanılabilir yazıyor. Bir de o kadar sık kullansam ne olacakmış düşünün artık 🙂 )

 

Sizi video ile baş başa bırakıyorum. Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim 🙂

10 thoughts on “Saç bakımı ve hızlı saç uzatma

  • 4 Ocak 2015 tarihinde, saat 03:22
    Permalink

    Merhaba Gözde abla. Ben sana 1-2 ay öncesinde saçlarımın katlarıyla ilgili bir yorum atmıştım, belki hatırlamışsındır ^^ Dün tüm katlarımı kestirdim, ama saçım baya kısa oldu (omuzlarımın başlangıcı, boynumun bitişi diyebilirim) Kendimi Napolyon gibi hissediyorum açıkçası, usturayla kesildiğinden saçın daha çok inceldiğini düşündüğümden dolayı saçımı makasla kestirdim. Ama saç uçlarım niyeyse dışarı döndü, yakışmadığını biliyorum ama kendimi kötü hissetmemeye çalışıyorum. Saçlarımın uçları sence neden dışarı dönmüş olabilir? Uzadıkça düzelir mi? :c

    Yanıtla
    • 4 Ocak 2015 tarihinde, saat 18:29
      Permalink

      Merhaba Melike,
      Evet canım tabiki seni hatırladım 🙂 . Sorular sayfasına yorum bırakmıştın. En kısa sürede yeni saçlarına alışacağından eminim. Uzayana kadar orta uzunluktaki saçın keyfini çıkarmayı deneyebilirsin. İleride upuzun saçlarını tekrar kestirmeyeceğini hissediyorum 🙂 . Hem sonradan bu boyda saçı da denemedim demezsin. Omuz hizasındaki saçların içe ya da dışa dönmesi normal. Benim de o boydayken öyle oluyordu. Sürekli omzuna temas ettiği için kıvrılıyordur. Saçlarını kuruturken uçlarını fırçayla hafiften içe kıvırarak kurutursan belki o dışa kıvrılmayı dengeleyebilirsin. Tahminimce hafif dalgalı saçların var. Saçların uzadıkça uçları daha düzgün görünecektir. Eğer çok rahatsız oluyorsan bir süre boyunca toplu saç modelleri kullanabilirsin.

      Yanıtla
      • 4 Ocak 2015 tarihinde, saat 21:41
        Permalink

        Ah evet! İçimde ” onu denemedim ” tarzında bir ukte olmayacağı için mutluyum açıkçası. Saçı bu hizalarda olan pek çok kişinin saçları dönüyormuş, içim rahatladı ^^ Saçlarım genel olarak düz, ama arada dalgalar da baş göstermiyor değil 🙁 Bu arada senin saçının uzun haline BA-YIL-DIM! Umarım en kısa süre içinde eğer uzatmak istiyorsan, istediğin uzunluğa gelirler :’) Hem diğer ilk cevabın, hem de şu an verdiğin cevap için çook teşekkür ederim 🙂 Güzel, tatlı, mutlu, bol başarılı, dinamik ve bakımlı yeni yıllar! 🙂

        Yanıtla
        • 6 Ocak 2015 tarihinde, saat 22:02
          Permalink

          Teşekkür ederim. Ben de uzatmaya çalışıyorum 🙂 Aynı şekilde sana da güzel, tatlı, mutlu, bol başarılı, dinamik ve bakımlı yeni yıllar 😀

          Yanıtla
  • 13 Eylül 2015 tarihinde, saat 01:11
    Permalink

    Merhaba Gözde abla,
    Ben 16 yaşındayım ve bugüne kadar saçlarım en fazla omzumun biraz altına kadar uzamıştır. Sürekli düzleştiriyordum. Sonrasında saçlarım aşırı derecede kırıldı. Bir kere uçlarından aldırdım ama sonra yine düzleştirdiğim için saçlarım bildiğiniz yandı. Şimdi saçıma bir sürü şey yaptım ama hiç bir işe yaramadı saçlarım çok gürdü fakat şuan aşırı derecede seyrek ne yapmalıyım? Lütfen bana yardım et moralim çok bozuluyor 🙁

    Yanıtla
    • 14 Eylül 2015 tarihinde, saat 12:49
      Permalink

      Merhaba Başak,
      Aslında yorumunda sen de saçına neden zarar geldiğini söylemişsin. Çok fazla ısı veren işlemler saçlarımıza zarar veriyor. Saçlarını doğal haliyle kullanmaya alışmalısın. Zaten 16 yaşında sürekli fön çekmeni gerekecek bir yaşamın olduğunu sanmıyorum. İnternette çok güzel saç modelleri örnekleri ve videoları var. Saçın kısa bile olsa değişik modeller yaparak doğal halinde kullanabilirsin. Saç bakım yağları sayesinde saçlarının görünümü zamanla düzelecektir. Saçlarımız derimiz gibi kendini telafi edemez bu yüzden odaklanmamız gereken yeni uzayacak saçların sağlıklı olmasıdır. Yağlar ve bakım ürünleri sayesinde de bu sağlıklı uzamayı sağlayabilir genetik yapımız el verdiği sürece biraz olsun hızlandırabiliriz. Kötüleşen yerleri de bu bakımlarla biraz daha güzel görünür yapabiliriz ama tamir edemeyiz. Onlar kesilip atılana kadar orada kalacaklar. Eğer seyrelme gibi bir problemin varsa bir cilt doktoruna görünebilirsin. Belki başka bir problemden kaynaklanıyor olabilir.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 29 Şubat 2016 tarihinde, saat 09:26
    Permalink

    Merhaba Gözde,
    ben nisan 20’ye kadar saçlarımı uzatmak istiyorum. Şuan çok kisa. Bu dediğinizi yapsam ne kadar uzar?

    Yanıtla
    • 29 Şubat 2016 tarihinde, saat 12:06
      Permalink

      Merhaba Buse,
      Herkesin saç uzama hızı farklıdır bu nedenle kesin şu kadar uzar böyle olur diye seni yanıltmak istemem. Benim tecrübelerime göre bu şekilde saçlarım hızlı uzuyor. Çevremdeki tavsiye ettiğim kişiler de benzer sonuçlar aldılar. Bakım yağları saç köklerini besleyip güçlendiriyor biz de saçımıza zarar verecek işlemlerden uzak durduğumuzda saçlarımız daha çabuk uzuyor. Denemekten bir zarar geleceğini sanmıyorum. İleride benimle tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
      Sevgiler

      Yanıtla
  • 11 Haziran 2018 tarihinde, saat 22:57
    Permalink

    Yılan yağının vücutta bir yere değdirilmemesi gerekiyormuş yoksa değdiği yerde kıl çıkartırmış doğru mu acaba?

    Yanıtla
    • 11 Haziran 2018 tarihinde, saat 23:11
      Permalink

      İlk defa bunu duyuyorum ama ben böyle bir şey yaşamadım. Kıl / tüy olmayan yerde hiç bir şey yeni kıl çıkaramaz ama yağlar var olan tüyleri besleyip daha güçlendirebilir. Bu durumda var olan kılları daha belirginleştirebilir gibi geldi bana. Sadece saça sürmek en mantıklısı. Diğer bölgelere değerse de hemen yıkanırsa bir şey olacağını sanmıyorum.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.