Vintage Floral Nails

Siz de benim gibi “Yoğun iş temposu ve koşturmaca içinde hafta içi genellikle kendime ayıracak vaktim olmuyor. Nail art yapmayı bırak 5 dakika oturup dinlenmeye bile zamanım yok.“ diye yakınanlardan mısınız? “Ellerim güzel görünmezse, ojesiz olursa kendimi kötü hissediyorum.“ cümlesi size ne kadar da tanıdık geliyor değil mi? İşte bu günkü nail art tam da kısa zamanda harika görünen tırnaklara sahip olmak isteyenler için kolay yapılan bir tasarım.

Bu sefer nasil bir nail art yapsam diye ojelerime bakarken bir anda araya sıkışmış olan, Born Pretty Store’un bana hediye olarak gönderdiği bu water decals yani suda aktive olan stickerları gördüm. Tam ‘vintage’ diye tabir edilen çiçekli ve eskiden kalmış görüntüye sahip bir desen. Ben nasıl oldu da bunları denemeyi unuttum bilmiyorum. Aslında bir kaç ay önce denemek için elime aldığımı hatırlıyorum hatta taban ojesi sürüp o rengi instagramda paylaşmıştım ama ne olduysa bunları denememişim. Desen su yeşili gibi bir renk üzerine pembe gül motiflerinden oluşuyor. Taban rengi şeffaf olmadığı için tek tek çiçekleri kesip çıkarmak oldukça zor olacaktır. Bu nedenle tüm deseni tırnağıma uyguladım.

Daha önce şuradaki yazımda da water decals adı verilen bu nail artların nasıl kullanıldığını kısaca açıklamıştım ama bu seferkisi temelde aynı olsada birazcık daha farklı. Desen kare şeklinde bir kağıtta bütün olarak geliyor. İstenilen kısmını tırnağınızın boyuna göre kesip kullanmak size kalmış durumda. Desenin istediğim kısmını seçebilmeyi sevmiş olsam da tüm tırnaklarıma yapmak istediğimde düzgün ve planlı bir şekilde kesip idareli kullanmam gerektiğini fark ettim. Haydi adım adım yapmaya geçelim.

1-      Tüm tırnaklarıma açık renk bir oje sürdüm. Bunun hangi oje olduğu pek önemli değil hatta sadece base coat bile kullanılabilir. Alta oje sürmezsek ne olur bilmiyorum ama kullanma talimatlarında öyle yazıyordu.

2-      Tırnağımın boyutundan azıcık daha büyük olacak şekilde her bir tırnağım için dikdörtgenler ya da kareler kestim.

3-      Küçük bir kaba biraz (yaklaşık 1 parmak kadar derinlikte) oda sıcaklığında su koydum.

4-      Kestiğim parçalardan bir tanesini alıp suyun içine attım.

5-      Yaklaşık 10 – 15 saniye bekledim. Desen yapışmış bulunduğu kağıttan ayrılacak şekilde ıslanmış oldu.

6-      Dikkatli bir şekilde deseni ovuşturduğumda üzerinde bulunduğu kağıttan  desenin kaydığını fark ettim.

7-      Bir cımbız yardımıyla deseni tutarak istediğim tırnağımın üzerine güzelce yerleştirip hafifçe bastırdım. ( İsterseniz elinizle dikkatlice de tutabilirsiniz ama ben dikkatli olmak ve bozmamak için cımbız kullandım. )

8-      Bir kaç saniye içinde ıslak desen kuruyup tırnağıma tamamen yapıştı.

9-      4. Adımdan buraya kadar olan tüm adımları her tırnağım için tek tek tekrarladım.

10-   Sıra geldi fazlalık kısımlarını minik bir makas yardımıyla kesmeye. Uçlarda ve yanlarda kalan fazlalık deseni makas ile kestim.

11-   Özellikle tırnak etleri kısmında makasla kesemediğim minik fazlalıkları silmek için ise aseton ve temiz bir fırça kullandım. Fırçamı asetona batırıp taşan ojeyi siliyormuş gibi fazlalıklarını sildim. Zaten desen aseton ile eriyor tıpkı bir oje gibi.

12-   Son olarak bir top coat oje sürüp desenimi sabitledim. Eğer top coat ojeniz yoksa şeffaf bir oje de işinizi görecektir.

Bu deseni ben de almak istiyorum dediğinizi duyar gibiyim.  Born Pretty Store’dan şu linke tıklayarak bu ürünü alabilirsiniz. Fiyatı zaten çok uygun ve ücretsiz kargo imkanı var. Hatta benim YAPX31 kodumu satın alırken kullanırsanız %10 indirimli olarak daha da uygun fiyata alabilirsiniz. Yaptığınız nail artları benimle sosyal medya üzerinden beni tagleyerek paylaşmayı unutmayın. Sizin yaptıklarınızı çok merak ediyorum. Instagram’da #gozdenailart hashtagiyle paylaşım yaparsanız hem benim yaptıklarım hem de sizin güzel tasarımlarınızı bir arada görebiliriz.

Her hangi bir yorumunuz ya da sorunuz varsa bana yorum bırakırsanız sevinirim 🙂 . Eğer istek olursa bu nail artın videosunu da sizin için çekebilirim.

Bana ulaşabileceğiniz sosyal medya hesapları;

Instagram:  http://instagram.com/gozdeokulcom

Facebook: https://www.facebook.com/gozdeokulcom

Youtube: https://www.youtube.com/user/GozdeOkul

Twitter: https://twitter.com/gozdeokulcom

Google +:https://plus.google.com/+GozdeOkulPage/

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.