Benimle hazırlanın! – Diploma töreni

Son zamanlarda hep cümleye bu sefer farklı bir şey diyerek başladığımı fark ettim. Yenilikler ve değişik şeyler yapmaya hala devam ediyorum. Sanırım içimdeki değişiklik yaratma hissi blogumda da kendini göstermeye başladı. Bir çok Youtube kanalında izlemeye alışkın olduğumuz benimle hazırlan videolarının bir benzeri de benden geliyor.

Dürüst olmak gerekirse oldukça gerginim. Hiç bir zaman makyaj konusunda iddialı olmadım. Kendimce bir şeyler yapıyorum ama başkalarına öğretecek kadar mı? Tartışılır çünkü ben de sürekli videolar izleyip bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Münih Teknik Üniversitesi’nde Informatik fakültesinde ( Hani şu kaydıraklı olan okul binası ) mezuniyet törenleri yılda bir kere aralık ayında yapılıyor. Almanca olan informatik kelimesinin İngilizce karşılığı Computer Science yani Türkçesi Bilgisayar Bilimleri. Okulda her fakülte farklı zamanlarda mezuniyet töreni yapıyor ve hepsinin kapsamı da ders programlarında olduğu gibi farklı farklı. Bir ortak noktası varki, hiç bizim Türkiye’deki diploma törenlerine benzemiyor. Kokoş giyinen yok. Kep ve cübbe yok. Zaten diplomam da eve postayla gelmişti. Sonrasında bölüm olarak partiye gitmek zaten yok. Bölümdeki insanların çoğu bile birbirini tanımıyor.

Açılış kokteyliyle gece başladı. Kokteyl alanında Google gibi sponsor firmalar da çeşitli eşantiyonlar dağıttı ya da çok tanınan bir firma değillerse kendilerini de tanıttılar. Açılış konuşmaları ve sembolik son ders ardından herkese diplomaları verildi. Tabiki benim gibi diplomasını önceden almış olanlar boş zarf aldılar 🙂 . Daha sonra ise yemek yenildi. 

Bu geceye şık ama abartılı olmayan bir görüntüyle katılmak istedim. Hava ortalama 1 dereceydi. Bu nedenle ince gömlekler ya da kolsuz elbiseler ihtimal dahilinde bile olamazdı. İçlerine kazak giyincede hepsi rezil görünüyordu. Beyaz dik yakalı bir body ile spor – şık görünümlü bir siyah cekedi siyah resmi görünümlü bir etekle tamamladım. Havaya uygun olarak kalın opak siyah çorap giydim. Zaten ince çorap içine termal tayt giyemem ki 🙂 . Şık görünümün vaz geçilmez bir parçası olan siyah rugan stiletto ayakkabılar da hiç şüphesiz ilk tercihim oldular. ( Tabiki dışarıda gezerken bunların üzerine atkı, kaban hatta ayakkabıların yerine çizmem vardı ama orası kombin dışı 🙂 )

Makyajda da abartıya kaçmadan sade şıklık tercih ettim. Doğal tonlardaki göz makyajını kısa kuyruklu eyeliner ile tamamladım. Ten makyajımda her zamanki gibi mat görünüm tercih ettim. Benim gibi karma cilde sahipseniz ışıltılı makyajlar zaten parlayan cildinizde daha da parlak bir etki yapacağı için mat makyajlara yönelebilirsiniz. O kadar sadeliğe kırmızı bir ruj ile hava kattım. Kullandığım ürünlere gelecek olursak,

oje: OPI – break for manicures

Makyaj:

Bebe –  Zartrose lip balm

Essence – Eyebrow set

Bobbi Brown – Creamy Concealer & Powder

Real Techniques – Pointed Foundation Brush

The Balm – Meet Matte Nude

Mac 239 Fırça

Mac 217 Fırça

Loreal – Super Liner Perfect Slim eyeliner

Clinique – Anti Blemish Solutions Fondöten

Real Techniques – Expert Face Brush

Benefit – Boiing kapatıcı

Maybelline – Rocket maskara

Benefit – Hoola

Real Techniques – Contour Brush

Real Techniques – Buffing Brush

MAC – Desert Rose allık

Real Techniques – Blush Brush

P2 – Perfect Look Lipliner 140 Cherry

Manhattan Lips2Last – 45L ( Asla çıkmıyor süper kalıcı. Waterproof makyaj temizleyiciyle sadece çıkartılabiliyor )

Benefit – High Beam

Saç:

Isana – Hitzeschutz ( ısı koruyucu sprey ) 

Philips – Curl Control saç maşası

Philips – Air Stylist saç şekillendirici

Balea – Glossy & Shine saç spreyi

Kıyafet:

Ceket ve kazak : İzmir Karşıyaka Felix butik

Etek: Koton

Çorap: Penti

Ayakkabı: Stone Rock mağazasından Vogue marka

Çanta: Furla

Bu kadar açıklamadan sonra sizi video ile başbaşa bırakıyorum 🙂

5 thoughts on “Benimle hazırlanın! – Diploma töreni

  • 8 Aralık 2014 tarihinde, saat 23:36
    Permalink

    Merhaba,
    ben makyaj yapmaya yeni başladım ve bu konuda daha çok yeni olduğum için tavsiyeye ihtiyacim var. Birkaç forum sitesi ve web sitesine göz gezdirirken bu siteye denk geldim. Aslen mutaasıp bir aileden gelmeme rağmen makyaj yapmaya karşı değilim. Gördüğüm kadarıyla senin de makyajın çok doğal, ilk gördüğümde makyaj yaptığını anlamam bile biraz zamanımı aldı. Acaba doğal makyaj yapmayı nasıl öğrenebilirim? Bu zamanla gelişen bir şey mi yoksa yardım alacağım kaynaklar var mı? Maybelline, Bobbi brown gibi markaların web sitelerine göz gezdirdim ancak çok birşey bulamadım. Vidyo paylaşımı için teşekkürler umarım devamı gelir.

    Yanıtla
    • 9 Aralık 2014 tarihinde, saat 15:38
      Permalink

      Merhaba Rumeysa,

      Öncelikle videomu ve makyajımı beğendiğin için teşekkür ederim. Çok abartıya kaçmadan doğal tonlarda yapmak istemiştim ve görünen o ki amacıma ulaşmışım 🙂 . Makyajda zaten en temel kurallardan birisi gözleri yoğun koyu yapınca dudakları daha dikkat çekmeyecek yapmak ya da dudakları koyu yapınca gözleri daha doğal bırakmaktır. Makyaj yapmak zamanla, pratikle ve tabiki birilerinden öğrenilerek ilerletilebilecek bir şey. Eğer doğal makyajlardan hoşlanıyorsan açık renkler, ten rengine yakın tonlar ve mat (simli olmayan) ürünleri tercih edebilirsin. Günlük makyajımda mesela eyeliner veya göz kalemi, rimel, ruj ve cildime biraz kapatıcılık vermesi için renkli nemlendirici kullanıyorum. Bence öyle basit makyajlar yapabilirsin. Youtube üzerinde bir çok harika makyajlar yapan Türk ve yabancı kişiler var. Ben de çoğunlukla oradan öğreniyorum. Eğer “no makeup makeup” ya da “makyaj yokmuş gibi makyaj” diye arama yaparsan belirli belirsiz makyaj tekniklerini öğrenebilirsin.

      Sevgiler

      Yanıtla
  • 10 Aralık 2014 tarihinde, saat 02:39
    Permalink

    Hi Gozde,

    I found your website while checking some make up videos on youtube. Despite the fact that I dont understand any words on your page :(, I should admit that your make up is very beautiful. I wish you had some english videos as well 🙂

    Thanks,

    Linda

    Yanıtla
    • 10 Aralık 2014 tarihinde, saat 17:05
      Permalink

      Hi Linda,

      I am glad to read your comment. I would like to write posts or record some videos in English (at least with English sub titles) but I am kinda busy person. I hope, one day I can have a bilingual blog.

      If you want to learn some details about any videos or posts please tell me. I will do my best to translate it ASAP.

      Regards,

      Yanıtla
  • 18 Aralık 2014 tarihinde, saat 00:58
    Permalink

    Hi Gozde,

    Thank you for your reply
    I would really like to see your video about graduation in english

    thanks 🙂

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.