Marc Jacobs Honey Nails

Son zamanlarda severek kullandığım parfümüm Marc Jacobs Honey bu sefer ilham kaynağım oldu. Bu markanın adı Daisy olan parfümünden ilham alan nail artları sık sık görmüşsünüzdür. Ben de Honey nail art yaparım diyerek işe koyuldum.

Kutusu sarı üzerine siyah noktalardan oluşan bir desene sahip ve kutusunun üzerinde sarı siyah çizgili ben diyeyim kelebek siz diyin çiçek deseni var. Şişesi ise sarı üzerine büyük beyaz puantiyeli bir desene sahip. Üzerinde de yine o kelebek çiçekten var. Elimizdeki verileri inceledikten sonra tasarımımıma başladım. Biraz mühendis yaklaşımı mı oldu ne? 🙂 Yapımını hem anlatımlı hem de video ile uygulamalı olarak bu yazının devamında bulabilirsiniz.

Taban rengi olarak Essence Viva Brasil serisinden 05 Yeah Coppacabana isimli ojeyi kullandım. Bu ojenin böyle canlı rengine ve kolay sürülmesine bayılıyorum. Sınırlı üretim olduğu için Türkiye’ye geldi mi bilemiyorum. Essence’ın benzer bir sarı rengi de vardır diye düşünüyorum. Bulamazsanız da her hangi bir sarı oje de aynı işi görür.

Siyah oje olarak her zamanki gibi tercihim Flormar 313 oldu. Onca ojemin arasında yanılmıyorsam bu tek siyah ojem. Türkiye’de olsa her markada bir çok renk var ama Almanya’daki uygun fiyatlı markaların renk çeşidini yetersiz buluyorum. Düşünsenize Flormar’a gittiğinizde karşınızda ne kadar büyük bir stand duruyor. 200 – 300 farklı rengi belki daha fazlası vardır. Essence, P2, Catrice, Mannhattan gibi markaların standı en fazla 2 – 3m genişliğinde oluyor ve tüm ojeleri yanyana tek sıra halinde koyulmuş şekilde duruyor.

Tasarımımdaki büyük noktaları büyük uçlu noktalama işaretiyle ve küçük noktaları ise küçük uçlu noktalama işaretiyle yaptım. Sarı siyah çizgiler için ince ince şerit şeklinde kestiğim bantları kullandım. Gerçi sol elime yaparken bantla uğraşmak zor geldi elimle çizgiler çizdim, oldu. Bant kullanırken bantınızın kenarlarının düzgün yapıştığından emin olmalısınız ki çizgiler düz çıksın. Yoksa videoda da gösterdiğim gibi asetonlu fırça ile hafif hafif geçerek düzeltebilirsiniz. Eğer sarının üzerindeki siyahı silerken fırçayı çok bastırırsanız, alttaki sarı ojeyi de bozarsınız. Dikkat etmek lazım.

Son olarak kelebek çiçeğe gelelim. İşin en şatafatlı ve “aaa nasıl yaptın?” diye sorulan kısmı olmasına rağmen yapımı oldukça kolay. Önce siyah ile iki tane yanyana büyükçe nokta yapıyoruz ve altına da iki tane birazcık daha küçüğünü. Ojemiz kuruyunca sarı ile her bir noktanın içine birer tane de sarı nokta yapıp kurumasını bekliyoruz. Son olarak siyahla ince ince eğik çizgiler çizip ortasına büyük beyaz bir nokta koyuyoruz.

Tasarımımda kullandığım ince fırçayı şu adreste ve noktalama aletlerini ise şu adreste bulabilirsiniz. Eğer sipariş vermek isterseniz “YAPX31” kodunu kullanarak %10 indirim kazanabilirsiniz.

Bir çok zaman yaptığım nail artın paylaşımını hem blogumda hem Instagram ve facebook hesaplarımda 1 – 1,5 hafta ya da daha sonra paylaşıyorum. Şimdiye kadar en sabırsızlanarak beklediğim ve en sevdiğim nail artım bu oldu. Öyle ki, şirkette beni durdurup “tırnakların çok ilginç görünüyor bakabilir miyim?” diye soranlar “vayyy nasıl yaptın?” diye şaşıranlar her zamankinden daha çok oldu. Hatta sırf kadınlar değil, erkekler de aynı tepkiyi verdi. Sonuncusu ise en tuhafıydı. Durakta otobüs beklerken yaşlı bir amca, ben beremi düzeltirken ellerimi görmüş. Yanıma geldi. “Ojeleriniz ilgimi çekti. Bakabilir miyim?” diye sordu. Bende gösterdim. “Kendiniz mi yaptınız yoksa desenli takma tırnak mı?” dedi. Kendim yaptığımı belirttiğimde çok şaşırdı ve “Ne kadar da yeteneklisiniz” diye iltifat etti. Bir Almanın böylesine sıcak olmasına mı şaşırayım yoksa yaşlı amcanın desenli takma tırnakları falan bilmesine mi bilemedim.

Bu tasarımım hakkında düşüncelerinizi bekliyorum. Ayrıca beni Instagram, Facebook, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya platformlarınızda takip edip destek olursanız çok sevinirim 🙂

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.