Günlük hızlı ve kolay makyaj – Sabah rutinim


Bunca zamandır sizinle bir çok yazı paylaşıyorum samimiyetimize güvenerek size her gün karşılaştığım en büyük sorunumdan bahsetmek istiyorum. Sabah erken uyanmak. Ne yaparsam yapıyım, ne kadar erken yatsam da sabah uyanmak benim için hep bir işkence olmuştur. Bu yüzden sosyal medyada sabahları benden “ne kadar güzel bir gün” temalı paylaşımlar pek sık göremezsiniz. Sanırım ben gece kendini daha iyi hissedenlerdenim. Gece yatmak bilmez ve sabah da kalkmak bilmez derler ya aynen öyle. Size de bu durum tanıdık geliyor mu? Biraz daha uyumak için her sabah aceleyle hazırlanmak işe / okula koşa koşa gitmek desem ilginizi çeker mi?

 

Bu yazıda sizinle her sabah nasıl çabucak hazırlandığımı ve makyajımı nasıl yaptığımı paylaşacağım. Birazcık fazla uyuduk diye tüm günü makyajsız ve paspal geçirecek değiliz 🙂 . Çok basit bir makyajla daha uyanık ve dinç görünebilirsiniz.

 

Ertesi gün giyeceğim kıyafeti ve çantamı her zaman bir önceki geceden hazırlarım. Böylece giyinirken zaman kazanmış oluyorum. Bir işi yaparken başka işi de yapmak için evin içinde koşturduğum da doğrudur 🙂 .

Bir yandan yiyecek hazırlarken bir yandan da göz makyajıma başlıyorum. Bir gözüm ise sürekli saatte. Loreal Superliner eyeliner son zamanlarda favorim. Hemen hızlıca bir eyeliner çekerek işe koyuluyorum. Zamanım azsa öyle kuyruğunu falan uzun uzun yapmaya da gerek yok. Sonra ise genellikle Max Factor False lash effect fusion (mor ambalajlı olan) rimeli sürüyorum. Bu rimelim yeni bittiği için bu gün Art Deco Volume Sensation Mascara – Extreme Volume rimeli kullanacağım. Bu elimdeki bir tester ürün. Güzel fakat çok da abartılacak bir yanını görmedim. Eğer kullanırsanız sakın yağmurlu günlerde veya ağlama ihtimaliniz olan zamanlarda kullanmayın. En ufak bir su damlasıyla bile feci akıyor ve kumaşa bulaştığında çıkarması çok zor oluyor.

 

Makyaja önce göz makyajımda başlıyorum ki bir şeyler yerken ya da dişlerimi fırçalarken cilt makyajım bozulmasın. Eğer zamanım varsa bir yandan hızlıca kahvaltı ediyorum. Yoksa tost bir güzel paketlenip yolda yenmek üzere çantaya gidiyor.

 

Cilt makyajında her gün ağır fondöten kullanmanın cildime zararlı olabileceğini düşündüğüm için sabahları elim genellikle bb krem ya da renkli nemlendiricilere gidiyor. Uzun bir süre Missha BB kremi her gün kullandım. Son zamanlarda ise La roche posay toleriane teint’in en açık rengi olan 10 numarayı kullanıyorum. Bu bir çeşit renkli nemlendirici ve kapatıcı gibi bir şey. Oldukça kapatıcı olmasına ve hiç ağırlık yapmıyor olmasına bayılıyor olmama rağmen yüzüme fazla sürersem sanki çok pudra sürmüş gibi görünüyor olması ve bazen parlama yapıyor olmasını sevmiyorum. Bu nedenle öncesinde bir baz sürersem daha iyi oluyor.

 

Sivilcelerimi ve izleri tedavi etmesi ve cildimin gün içinde parlama yapmasını önlemek için yüzüme ellerimle hızlıca La roche posay effaclar duo (+) sürüyorum. Daha sonra ise toleriane ‘i sürmeyi tercih ediyorum. Effaclar duo gerçekten sivilcelerimin geçmesinde ve olan izleri hafifletmekte oldukça başarılı.

 

Daha çabuk olması için yüzüme ürünleri elimle uygulamayı tercih ediyorum.

 

Cilt makyajımı da tamamladığıma göre sıra geldi son dokunuşlara. Eğer unutmazsam allık sürüyorum. Aslında unutmasam daha iyi oluyor yoksa gün boyunca hayalet gibi renksiz bir yüzle geziyorum 🙂 . Allıkta son zamanlarda Catrice markasının 040 Think Pink rengini kullanıyorum. Tüm gün boyunca kalıcılığını koruyor. Ruj olarak ise o günkü kıyafetime ve ruh halime uygun bir renk tercih ediyorum. Bu günkü tercihim Catrice markasının ünlü ödüllü ruju olan Ultimate Lip Glow – One shade fits all oldu. Bu ruj herkeste farklı renkte duruyor. Dudaklara doğal bir pembelik veriyor. Birazcık zamanım varsa bazen hızlıca kaşlarımı Essence kaş farının açık rengiyle kaşımdaki boşlukları dolduruyorum.

 

Saçlarımı da söyle elimle azıcık düzelttikten sonra hazırım. Ben koşarak işe gidiyorum.

 

Azıcık makyaj ile 5 dakikada güzel görünmek de mümkün temalı bir koşturmacanın da sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sabah rutininizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.