Maybelline Fit Me Concealer

Maybelline Fit Me Concealer yani kapatıcı henüz ülkemizde kozmetik marketlerde satışa çıkmamış olsada adından sıkça söz ettiriyor. Hem Türkiye’de ulaşabilmiş olanlar hem de yurt dışındaki makyaj bloggerları / youtuberları bahsede bahsede bitiremedi. Peki gerçekten söylenildiği kadar var mı? Yoksa çoğunluk ulaşamadığı için abartılıyor mu?

Normalde göz altı kapatıcısı kullanan birisi değilimdir. Genellikle sadece özel gün makyajlarında, önemli bir yere giderken falan tamamlasın bari diyerek kullanıyorum. Hem ihtiyacım olmayan ürünleri kullanmak istemediğim için hem de bir çoğu yapay durduğu için tercih etmiyorum. Bunu o kadar merak ettim ki almak istedim.

Benim için iyi göz altı kapatıcısı ağırlık yapmayan, göz altlarımda her hangi bir reaksiyona sebep olmayan ve “bakın bakın buralara bir şeyler sürülmüş” diye bağırmayan bir ürün olmalıdır. Daha önceden Bobbi Brown’ın concealer kit ürününü çok beğendiğimden ve tüm bu isteklerimi yerine getirdiğinden bahsetmiştim. Fakat çok pahalı bir ürün olduğu için herkesin alabilmesi zor. Maybelline Fit Me ise sadece 4,95€ ile 5,45€ arasında değişen bir fiyata sahip. Özellikle Almanya’daki kozmetik marketlerdeki fiyatını yazıyorum ki, Instagram hesabı üzerinden 40-50 TL gibi fiyatlara satış yapanlara boşu boşuna değerinin aşırı üzerinde para vermeyin.

Hemen yapısına gelelim. Sıvı ve ince yapısı olan bir ürün. Bu nedenle koyu göz altları olanların kapatıcılık için yeterli olmadığını söyleyen yorumlar okudum ama tam tersine kapatıcılığı harika diyenler de var.  Gerekli durumlarda iki kat sürülebiliyormuş. Benim için kapatıcılığı yeterli hatta sivilce izlerinin üzerinde de denedim orta kapatıcılık denebilir. Çok sorunu olanlar belki altına başka bir kapatıcı kullanıp Maybelline Fit Me Concealer’ı aydınlık vermesi için tercih edebilirler. Cilde çok doğal bir aydınlık veriyor.

Genellikle göz altına sürülen ürünlerin bende tuhaf tabaka gibi durduğunu ve rahatsız olduğumu belirtmiştim. Bu üründe hiç böyle bir sorun yaşamadım. Azıcık bir miktar ürün kullanarak kolaylıkla cildime yedirdim. Renk eşitsizliklerini düzenleyip daha aydınlık bir görünüm verdi. Üstelik yok gibi göründüğü için de hemen beğenimi kazandı.

Bir diğer önemli konu çizgilere dolma mevzusu. Malesef bu konuda benden bu kadar kolay geçer not alamadı. Bir baz kullanmadan ve üzerinden pudra ile sabitlemeden kullandığımda gün içinde az da olsa çizgilere dolma sorunu yaşadım. Benzer şikayetleri olan başka kişilerin de yorumlarını gördüm. Transparan bir pudra ile sabitlediğimde gün boyunca hiç bir problem yaşamadım. ( Tüm gün boyunca makyajımda hiç düzeltme yapmadan kullandığım ve o gün vlog çektiğim bir video yakında gelecek. ) Pudra ile sabitleyince geçer not aldı.

Gelelim kendimize uygun rengi geçmeye. Renk skalası 10 Light, 15 Fair, 20 Sand, 25 Medium, 30 Cafe ve 35 Deep olarak geçiyor. En açık rengi 15 Fair. Evet yanlış okumadınız. En açık renk serinin ikinci sıradaki rengi. Neden böyle bir adlandırma yapmışlar bilmiyorum. Sırf hepsini denemek için her rengin testerı olan bir yer bulmakta çok zorlandım. Almanlar açık tenli oldukları için genelde ilk 3 renk vardı ve işlek yerde olan marketlerin standları ne zaman gitsem boşalmaya yakındı. Her neyse, çok keşfedilmemiş bir yerde tüm testerları elime denedim. El ve yüz rengimiz biraz farklı olsa da benim ten rengim daha önceki yazılarımdan da bildiğiniz gibi MAC NC15. Yüzümde en doğal 15 numaralı Fair rengi durdu. Zaten oldukça açık renkli bir ürün. Neden 30 ve 35 numarayı da elime sürmedim bilmiyorum ama ikisi de çook koyu kahve rengiydi. Umarım paylaştığım görsel renk seçmenizde yardımcı olabilir.

 

Maybelline Fit Me Concealer hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullandıysanız sizin yorumlarınız neler? Aşağıya yorumlarınızı bırakırsanız sevinirim 🙂

2 thoughts on “Maybelline Fit Me Concealer

  • 29 Aralık 2015 tarihinde, saat 21:28
    Permalink

    Ürünü nereden satın aldınız? Bende almak istiyorum da. Acaba pudrası ve fondöteni hakkında bilginiz var mı?

    Yanıtla
    • 4 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:34
      Permalink

      Merhaba Esra,
      ürünü Almanya’dan satın aldım. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de hala satışı bulunmuyor ve yurt dışından getirenler de abartı fiyatlara getiriyorlar. Bence benzer özelliklerde başka bir ürünü kolaylıkla bulabilirsin. Malesef pudra ya da fondötenini denemedim.
      Sevgiler,

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.