Essence the gel nail polish – 33 wild white ways

Essence markası “the gel nail polish” adıyla yeni bir seri çıkardı. Hatta görür görmez sosyal medya üzerinde aşağıdaki fotoğrafı paylaşarak, beni takip edenlere ön gösterim yapma fırsatım olmuştu.

Nedir bu “gel nail polish” yani jel oje dedikleri? Aslında bu bir çeşit pazarlama taktiği çünkü bu oje gerçek jel ojeler gibi UV lamba ya da LED lamba gerektirmiyor. Normal oje ama kalıcılığı ve parlaklığı arttırılmış ojeden başka bir şey değil. Gördüğüm kadarıyla Essence klasik serisini bu seriye dönüştürüyor gibi. Şişeleri değiştirmeden isim ve ojenin yapısıyla oynanmış.

Hep koyu ojeleri zor sürülen ojeler olsak bilsek de beyaz ojeleri sürmek de bir o kadar zordur. Fırça izi kalır, kat kat sürsen kurumaz, 2 kat sürsen opak olmaz ya da yapısı çok yoğundur sürene kadar canımız çıkar.

Ben beyaz ojeleri tek olarak sürmekten başka nail art yaparken taban rengi olarak ve neon renklerde rengin parlaklığını arttırmak için neon ojeyi sürmeden önce sürerek de kullanıyorum.  Bu durumda benim için beyaz ojeyi biraz daha da önemli yapıyor. Bu nedenle ilk olarak beyaz ojesini denemek istedim. Test etmek amacıyla her hangi bir base coat ve top coat kullanmadan sürdüm. Kuruma süresi oldukça hızlı sayılabilecek düzeyde ve üzerinden çok zaman geçip de dokunduğumuzda kurumuş olmasına rağmen bozulan ojelerden değil. Yapısına gelirsek ben tek kelimeyle hayran kaldım. Oldukça akışkan ve kolay sürülen bir yapısı var. Zaten Essence’ın bu fırçalarının kalın olmasını seviyorum bir de güzel formülle tam olmuş. 2 kat ile tam kapatıcılık sağlıyor.

Şimdiye kadar kullandığım Essence ojelerde dayanıklılık ortalama 1-2 günü geçmiyordu. Bu yüzden bu ojeye de biraz ön yargılı yaklaştım. Gerçekten inanılmaz şekilde tam 3 gün boyunca ucundan bile çıkmadı. Elimde şuanda sadece 3 rengi var; 33 wild white ways (beyaz),  09 lucky (pembe ), 37 serendipity (mora kaçan grimsi bir renk).  Bunlar içinden sadece beyaz olanını 1 kere denedim ama bu yazıyı daha fazla bekletemedim. İlerleyen zamanlarda elimdeki diğer renklerini de inceleyeceğim. Eğer onların da performansı bu kadar iyiyse, Essence ojeler bir süre önce gözümde kaybettikleri değeri geri kazanacak gibi görünüyor.

Fiyata gelecek olursak Almanya’da satış fiyatı tüm Essence ojeler gibi 1,55€. Türkiye’de de normal Essence ojeler ne kadarsa tahminimce o fiyatta olur.

 

 

 

2 thoughts on “Essence the gel nail polish – 33 wild white ways

  • 28 Ağustos 2015 tarihinde, saat 08:52
    Permalink

    Merhabalar. Peki jel ojeler led lamba olmadan kurumuyor mu?

    Yanıtla
    • 28 Ağustos 2015 tarihinde, saat 13:19
      Permalink

      Merhaba,

      gerçek jeller türüne göre UV ya da LED lamba altında kurutulur ama yazımda da belirttiğim gibi Essence’ın ojeleri jel değil aslında. Bir çok marka son zamanlarda trend olan “jel oje” kelimesini kullanıyor. Bu bir çeşit pazarlama taktiği diyebiliriz. Jeller protez tırnak tekniğinde kullanılır ve görünümleri oldukça parlaktır. İşte bu parlaklığı ojelere aktardıkları zaman ojemiz jel oje diyorlar. Jel tırnaklarla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz bu konuda yazdığım şu-> http://gozdeokul.com/2014/05/jel-tirnaklar-hakkinda-her-sey/ yazıma göz atabilirsiniz.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.