Marble nail art – Ebru tırnak deseni – Gizli püf noktaları

Marble nail art diye geçen ebru tırnak deseni yapması hem çok eğlenceli hem de her seferinde size özel bir tasarım yaratmasıyla eşsiz bir tırnak tasarım yöntemidir. Daha önce 3 farklı yöntemle nasıl yapabileceğimizi şuradaki yazımda/videomda incelemiştim.

Bu yazı sonrasında sizden, “Ojelerim suda dağılmıyor. Ne yapmalıyım? Ojeleri neyin içine damlatıyorsun? Nasıl güzel desenler yapabilirim?” gibi bir çok soru aldım. Bu yazıda işin püf noktalarına değineceğiz ve videolu anlatımda ise uygulamalı olarak nasıl yapıldığını göreceğiz.

Öncelikle her ojenin bu uygulama için uygun olmadığını bilmekte yarar var. Genellikle yeni ve kıvamı yoğunlaşmamış ojeler daha başarılı oluyor. Bir önceki videomda OPI markasının ojelerini kullanmıştım ve mükemmel sonuçlar elde etmiştim. Kullanmadım ama araştırmalarıma göre Sally Hansen, China Glaze gibi markaların ojeleri de güzel dağılıyormuş. Dikkat ettiyseniz bunlar hepimizin kolay kolay alamadığı pahalı ojeler. Daha uygun fiyatlı hepimizin ulaşabildiği ojelerle acaba yapılabiliyor mu? Biraz zorlasak başarılı olabilir miyiz? gibi sorular kafamda dönüp dolaşmaya başladı. O zaman ne duruyorum, haydi deneysel bir çalışma yapalım dedim ve ortaya bu çalışma çıktı.

Essence markasının 33 numaralı wild white ways isimli beyaz ojesini taban rengi olarak kullandım. Tasarımımda ise yine Essence markasının yeni çıkardığı I love trends serisinden 08 crunchy cake, 07 hope for love, 06 baby doll isimli ojeleri kullandım. Dürüst olmak gerekirse bu ojelerle çalışmakta oldukça zorlandım, çünkü suda çok zor dağılıyorlar. Bu ojelerle güzel tasarımlar yapmak zor ama imkansız değil. Gelecek çalışmalarımda Flormar, Pastel gibi her yerde bulabileceğimiz uygun fiyatlı ojeleri de denemeyi planlıyorum.

Ojeleri oda sıcaklığında suya damlatarak başlıyorum. Dağılması için ise zaman zaman kabımı sallıyor, zaman zaman ise kürdan yardımıyla ojeyi yanlara çekerek dağıtıyorum. Adım adım açıklamalı bir şekilde yapımını videoda daha açık bir şekilde bulabilirsiniz. Sonuç olarak ortaya bu tasarım çıktı.

Sizde kendi denemelerinizi benimle sosyal medya üzerinde #gozdenailart hashtagini kullanıp benim ilgili sosyal medya hesabımı etiketleyerek paylaşabilirsiniz. Yaptığınız tasarımları görmek için sabırsızlanıyorum.

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.