Müzik dolu bir gece – Makyaj

Dün gece 9.5.2015 gecesi Münih’te müzik gecesiydi. Die lange Nacht der Musik diye geçen bu festival boyunca şehrin birçok yerinde her tarzda konserler vardı. Sadece konser salonları, kafeler ve barlarda değil otobüs ve tramvaylarda bile.  Jazz, pop, rock, latin, blues aklınıza ne gelirse bulmak mümkün.

Yanılmıyorsam yılda 1 kere olan bu etkinliğe katılmamak olmaz diyerek biz de hazırlandık. Bu arada minik bir not bir benzer etkinlik zaman zaman Müzeler için de oluyor. Bir gece boyunca şehirdeki tüm müzeleri gezebiliyorsunuz. Müzik etkinliğinde ise tüm konserlere sınırsız giriş hakkınız oluyor. Bilet fiyatı 15€.

Etkinlik kapsamında, Almanya’nın en büyük sahnesi ve Avrupa’nın 3. Büyük sahnesi olan Nationaltheater yani Münih’teki opera binasını da turla ücretsiz gezme şansımız oldu. 1000’den fazla kişinin çalıştığı Opera binası gerçekten etkileyiciydi. Eskiden kralların oturduğu locada oturmak ise oldukça ihtişamlıydı. Blues Tramvayına binip şehri gezmek en çok istediklerimden bir tanesiydi.  Münih’in her yerinde BMW olunca o da etkinliğe katılmayı ihmal etmemiş ve galerilerinden birisini konser salonuna dönüştürmüş. Biz çok eğlenceli bir gece geçirdik. Gecenin detayları ve vlog videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Gelelim geceye nasıl hazırlandığıma; bir geç kalma paniğiyle evden çıktığım ve hızlıca hazırlandığım için saçlarımı maşa ile dalgalı yapmayı planlamama rağmen yapamadım. Acil durum çözümü olarak her zamanki yataktan kalmış tarzı saçlarımı elime biraz saç köpüğü sıkıp biraz daha hacimli ve birazcık daha dalgalı yaptım. Makyajım ise oldukça özenliydi.

Ten ürünleri;

Benefit Porefessional: Makyajımın daha uzun süre kalıcı olması ve gözeneklerimin görünümünü azaltmak için bu bazı kullandım.

MAC Matchmaster Fondöten: Son günlerde cildim çok kötü durumda. Yine sivilceler çıkmaya başladı ama buna rağmen bu fondöten hem hepsini güzelce kapattı hem de o kadar doğal bir bitişe sahipki, sanki yok gibi. Mükemmel uygulama için bu sefer beauty blender tarzında bir makyaj süngerinden yardım aldım. Benim elimdeki DM isimli marketten aldığım Ebelin markasına ait. Matah bir sünger olmamasına rağmen çok güzel uygulama yapıyor. ( Başka markaların süngerlerini denemediğim için karşılaştırma yapamıyorum.) Biraz daha yoğun uygulama istediğim kısımlarda Real Techniques Expert Face Brush kullanarak bir kat daha uygulama yaptım. Daha sonra ise süngerimle iyice cildime yedirdim.

Essence all about matt pudra: Makyajımı sabitlemek için bu aşırı tozutan ve hiç mi hiç sevmediğim pudrayı tercih ettim. Neden diye sormayın. Real Techniques powder brush ile tüm yüzüme uyguladım.

Catrice Allroung Concealer Palette: Bu paletteki yeşil renk ile yüzümdeki kırmızı sivilce izlerini nötrledim.

Benefit Boiing: Bu kapatıcıyı ise fondötenimin gizleyemediği sivilceleri kapatmakta kullandım.

Powder Blush – Prism Matte: Bu allık ile yüzüme biraz renk vermek için yüzümü Zoeva 127 Luxe sheer cheek brush ile konturladım.

Powder Blush Melba Matte: Bu allık son zamanlardaki favori allığım olduğu için yine bu makyajda da beni bırakmadı.

Maybelline Fit Me Concealer: Bu ürünü biraz aydınlatıcı olarak kullandım ve yine sünger ile cildime yedirdim.

MAC Soft & Gentle Highlighter: Daha dün aldığım bu aydınlatıcıyı da büyük bir heves ile deneyip hemen elmacık kemiklerimin üzerini ve yüzümü Zoeva 129 Luxe fan brush ile aydınlattım.  Gece boyunca yüzüme bakıp bakıp aydınlatıcımı izlediğim ve arkadaşlarıma parlıyor mu güzel mi diye sorup durduğum gerçeğini sizden saklamayacağım.

Gözler;

MAC Pro Longwear Paint Pot Painterly: Göz bazı olarak bu painterly rengini tüm göz kapağıma kaş altlarına kadar uyguladım.

Makeup Revolution Iconic Elements Palette: Bu paletteki baştan 5. Ten rengini göz kapağıma sürüp, sadece dışa köşeye üçgen şekilde baştan 8. Koyu kahverengi uyguladım. Aynı zamanda çok az da alt kirpik diplerime de uygulamayı ihmal etmedim. Bu işlemlerde her zamanki gibi MAC 217 ve 239 numaralı fırçaları kullandım.

The Balm Nudetude Seductive: Işıltılı kahverengini gözümün orta kısmına uyguladım.

The Balm Nudetude Stand offish: Bu rengi ise göz pınarlarımı ve kaş altımı aydınlatmada kullandım.

The Balm Schwing Eyeliner: Kuyruklu klasik Gözde makyajı yapmak için bu günkü seçimim bu eyeliner oldu.

Beyu 610 siyah göz kalemi: Gözümün altına iç kısımlara da siyah bir kalem çektim.

Maybelline Rocket Mascara: Her ne kadar çıkarması zor olsa bile seçimimi bu rimelden yana kullandım.

Eye Brows Crayon Spiked: Kaşlarımı doldurmak ve şekillendirmek için ise MAC’in bu kalemini tercih ettim.

Ruj;

MAC All Fired up: Retro Matte serisinden olan bu mat hafif pembemsi “berry tone” olarak adlandırabileceğim bu ruja resmen aşık oldum. Bunu da dün yani konser gününün sabahında almıştım. Aslında Kinda Sexy, Please Me ve Ruby Woo almaya gitmiştim. Aralarından sadece 2 tanesini seçecektim. Kinda Sexy kalmamıştı. Please Me’yi beğendim ve aldım. Sonra makyöz kız bana bu ruju gösterdi. O kadar beğendim ki amaaan elimde Russian Red var. Ruby Woo’yu sonra da alırım diyip bunu aldım. Akşam 7:30 gibi evden çıkarken sürmüştüm. Üzerine yemek yedim, bir şeyler içtim onca zaman geçti ve saat 2:30’da baktığımda rujum hala bozulmadan duruyordu. Üstelik dudaklarımı da pek kurutmadığını belirtmeliyim.

İşte makyajım da böyleydi. Maalesef yaparken aceleden makyajımın videosunu çekemedim. Zaten instagrama dün akşam koyduğum fotoğrafın da bu kadar beğenileceğini tahmin etmemiştim. Bu yazıyı da aslında biraz o aceleyle çekip haydi bir de makyaj koyayım diyerekten koyduğum fotoğraf beğenilmese yazmazdım. Gece boyunca güzel kısımları video çektim. İsterseniz, belki kısacık bir vlog gelebilir ve yanımda olamayanlar da biraz olsun atmosferi görmüş olurlar.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.