Kolay pembe ve nude nail art – Bant ve noktalama teknikleri

Bu tasarımda pembe ve ten rengini bir araya getiren çok kolay ve herkesin yapabileceği şık bir nail art yapıyoruz. Bunun için iki kolay tekniği kullandım. Bunlardan birisi bant tekniği, diğeri ise noktalama tekniği. Ojemin kalıcılığını arttırmak ve tırnaklarımın sararmasını engellemek için öncelikle base coat uygulayarak başlıyorum. Bu tasarımda tercihim P2 all light base coat’tan yana oldu. Üzerinde “light, UV” falan yazdığına bakmayın. Normal bir oje aslında. İsterseniz UV lamba altında isterseniz gün ışığında kurur diye öyle yazmışlar. Ojelerimin opak bir görüntüye sahip olması için iki ince kat olarak da pembe ve nude ojelerimi sürüyorum. Oje sürerken önce tırnağımın ortasına sonra ise yanlarına sürüyorum. Böylece düzgün sürebilmiş oluyorum. Nasıl sürdüğümü videodan inceleyebilirsiniz. Pembe olarak Essie Bachelorette Bash rengi ve ten rengi olarak P2 Nail Foundation 030 Skin rengi kullandım.

Sürdüğüm ojeler tamamen kuruduktan sonra ise nail art aşamasına geçiyorum. Yüzük parmağımdaki zikzak desen için bir bant kullanıyorum. Öncelikle bantın fazla yapışkanını almak için elimin üzerine 1-2 kere yapıştırıp çekiyorum ve daha sonra tırnağıma yapıştırıyorum. Ojeyi sürüyorum ve ojem henüz kurumadan bantı yavaşça çıkarıyorum. Eğer ojenin kurumasını beklersek çekerken sakız gibi uzar ve tüm emeğimiz boşa gider.

Noktalar için ise ben noktalama aletleri kullandım. Elinizde bu aletlerden yoksa hiç üzülmeyin. Bir tel toka, kalem, tığ, kürdan gibi ucu sivri yada küt bir şeyle de aynı işi görebilirsiniz. Ojeyi önce bir kağıda birkaç damla damlatıyorum sonra ise noktalama aletimi bir ojeye bir tırnağıma dokundurarak noktalar yapıyorum. Bu tasarımda pembe noktalar yapıp içlerine ten rengi noktalar koydum.

Son aşamada ise P2 all light top coat ile tasarımımın hem daha parlak görünmesini hem de kalıcı olmasını sağladım. Hatta o kadar kalıcı oldu ki 7 gün boyunca dayandı. Kulağa sizce de inanılmaz gelmiyor mu?

Bu tasarım uygulamalı olarak nasıl yaptığımı görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.