Ombre modası tırnaklara da geldi

Son yıllarda bir ombre modasıdır gidiyor. Saçlarımızdan başlayarak her şeyi saran bu modaya tırnaklarımızı da uydurmaya ne dersiniz? Öncelikle kullandığım ojelerden başlayalım sonra da nasıl yapıldığını konuşalım. Her zamanki gibi önce base coat ojesi kullandım. Bu seferki tercihim P2 markasından fast help repair  isimli oje oldu. Base coat oje kullanarak hem ojenizin kalıcılığını arttırabileceğinizi hem de tırnaklarınızın sararmasını önleyebileceğinizi biliyor musunuz? Çünkü tırnak sararması sanılanın aksine tırnak havasız kaldığı için değil. Ojedeki pigmentler tırnağın içine işlediği için olur. Şeffaf bir oje sürseniz bile tırnaklarınızda sararma olabilir ama base coat diye üretilen ojeler farklı bir şekilde üretildiği için bunu engelliyorlar. Zaten tırnağın havasız kalması gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Tırnaklarımız zaten ölü keratin hücreleridir. Canlı olan kısmı dibindeki görünmeyen lunula isimli kısımdır. Aynı saçlarımız gibi tırnaklarımız da cansızdır. Eğer canlı olsalardı, tırnaklarımızı keserken canımız acırdı. Bu kadar bilgilendirme yeter. Ojelere geri dönelim. Ombre için yine P2 markasından 2 rengi kullandım. Pembe All Light serisinden 030 petite pink ve mavi Volume Gloss serisinden 200 crazy beauty renklerini tercih ettim. Azıcık süslemek için Flormar 392 gri simli oje ve Flormar nail art na01 beyaz ojeden yardım aldım. Parlak ve kalıcı bir sonuç için Essence gel look top coat ile bitirdim.

Ombre nasıl yapılır? Ombre, gradient, renk geçişi ya da sünger tekniği diye bu yöntemi adlandırabiliriz. Bu teknik için ihtiyacınız olan tek şey bir sünger. Bu makyaj süngeri de olabilir, kuru ve temiz bir bulaşık süngerinden bir parça da olabilir. Yeterki parça tırnağınızdan birazcık daha büyük ve düz yüzeyli olsun. Bu sefer bir değişiklik yapıp ojeyi tırnağımıza değil süngere sürüyoruz. Ben kalın bir çizgi olarak pembeyi daha sonra da bir kısmı pembenin üzerine gelecek şekilde yine kalın bir çizgi olarak maviyi sürdüm. Daha sonra ise ojeler kurumadan tırnağımın üzerine pıt pıt yaptım. Bu işlemi istediğim opak görüntüye ulaşana kadar 2-3 kere tekrarladım. Ben görerek daha iyi anlarım diyenler için daha önce şu yazımda videolu olarak göstermiştim. İsterseniz bir göz atabilirsiniz.

Ombre işleminin bir pis noktası varki, tüm tırnak etleriniz falan her yer oje oluyor. Bol bol taşan oje olduğu için onu silmek de işkenceye dönüşebiliyor. Eğer elinizde soyulan oje varsa soyulan oje yoksa bir bant ile tırnak etlerinizi maskeleyebilirsiniz. Ben daha önce şuradaki yazımda bahsettiğim sıvı latex kullandım. Böylece taşan ojem daha az oldu. Taşanları da oje çıkarıcıya batırdığım bir pamuklu çubuk ve fırça yardımıyla temizledim.

Şatafat olmadan olmaz diyerek ombre desenim kuruyunca gri simli ojeyi iki kat olarak yüzüm parmağıma uyguladım ve orta parmağıma ise flormar nail art ojesinin ince fırçasıyla çizgilerle önce artı sonra da çarpı yaparak yıldız elde ettim.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.