Yeni Bittiler #4

Çok uzun zamandır bitenler yazısı yazmıyordum. Geçenlerde evi toplarken bir de baktım ki neredeyse çöp ev olacakmış. Bir sürü ürün bitirip hepsini sonra yazarım diye ayırmışım. Eyelinerlardan cilt bakım ürünlerine ve şampuanlara kadar her şey bitmiş. Bazılarını sevmediğim için kenara ayırmışım.

Daha fazla lafı uzatmadan hemen ürünlere geçelim. Ürünlerden bahsederken daha önceki yazılarıma giden linkleri bulacaksınız. Daha fazla bilgi için diğer yazılarımı da okuyabilirsiniz.

Loreal Super Liner Perfect Slim Eyeliner: En sevdiğim ve kullanımı çok kolay eyeliner. Hem incecik sürülüyor hem de keçeli kalem gibi olduğu için sürümü çok kolay. Bitirdiğim sanırım bu 2. ürün ve yenisini hemen aldım. Hatta bu yazının altındaki videosundaki makyajımda da bir çok makyaj videomda olduğu gibi bu eyelinerı kullandım.

Essence Stays No Matter What Eyeliner: Bu eyelinerı özellikle yağmur altında okula ya da işe bisikletle gitmek zorunda olduğumda makyajımda kullanmak için suya dayanıklı olduğu için almıştım. Malesef suya dayanıklılık olarak hiç bir özelliği yok. Üstelik suyla temas ettiğinde siyah olmasına rağmen mavi mavi akıyor ve siliniyor. Fırçası kalın olduğu için istediğim gibi ince ve düzgün eyeliner çekmemi de engelliyor. Beğenmedim.

Max Factor Eye Brightening Mascara: Bu rimeli bitene kadar kullandım. Kirpiklere dolgunluk verdiğini ve gözleri parlaklaştırdığını söyleyen minik simler içeren bir maskara. Günlük sıradan makyajlarımda bitsin diye kullandım. Hiç vaadini yerine getirdiğini düşünmüyorum.

Max Factor False Lash Effect Mascara: Hayatımın mascarası diyebileceğim ürün. Hem çok güzel duruyor, kirpikleri uzatıp dolgulaştırıyor hem de çok kolay çıkarılıyor. Benefit’in They’re Real Mascara’sıyla iddia ediyorum aynı etkiyi veriyor. Hem de yarı fiyatına. Daha önce Benefit’i alıp bitirdim ve tekrar alma gereği duymadım.

Essence XXXL longlasting lipgloss: Hayatımda böyle berbat kokan bir lipgloss ile karşılaşmadım. Elimdeki rengi çok güzel olmasına rağmen iğrenç kokusundan dolayı 1-2 kere kullanıp çöpe atıyorum. Üstelik dudaklarımı da çok kurutan bir yapısı var.

Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation: Daha önce aldığım ve bende alerjik reaksiyona neden olan bu fondötenden küçük bir parça saklamışım. Artık ne düşündüysem… Tabiki bozulmuş ve çöpe gidiyor.

Artdeco Mineral Lip Liner 01: Alman genç kız dergilerinden birisinin lansmanında hediye olarak gelen bu dudak kalemi kelimenin tam anlamıyla hayalet kalem. Hiç bir işe yaramayan ve renksiz bir şey. Üstelik aşırı yumuşak olmasından dolayı da anında kırılıyor.

Bioderma Hydrabio Serum: Elimde 2 adet testerı olan bu serumu aslında beğenerek kullandım. Aynı La Roche Posay Hydraphase serum‘a benziyor. Fakat La Roche Posay’inki biraz daha yoğun olduğu ve daha fazla nemlendirdiği için La Roche Posay’i kullanmaya devam ediyorum.

La Roche Posay Effaclar Duo(+): Hem sivilcelerimi geçiriyor hem de çok güzel bir makyaj bazı. Ayrı bir yazısını yazacağım yazacağım hep üşeniyorum.

La Roche Posay Toleriane Teint:  Günlük makyajlarda tercih edilebilecek hafif ve güzel kapatıcılığa sahip renkli nemlendirici ürün. Kullanırken az miktarda sürüldüğünde çok doğal sonuçlar elde edebiliyoruz ama çok sürünce sanki bir sürü pudra sürmüş gibi oluyor. Daha önce kullandığım benzer bir ürün Bioderma Sebium Mat Tinted renkli nemlendiriciye göre daha yoğun bir ürün. Tekrar almayı şimdilik planlamıyorum ama Bioderma’yı alabilirim sanki.

Speick Aktiv Hand- und Nagelbalsam: Elleri nemlendirmeyen hiç bir işe yaramayan bir el kremi yapmışlar. Almaya’daki Öko testinde çok iyi almış olmasına rağmen benden iyi bile alamadı.

Bebe Zartrose LipbalmEn sevdiğim lipbalm. Daha önceki bitenler yazımda da bahsettiğim hatta bir çok yazı ve videomda gördüğünüz dudakları yumuşacık yapan çok uygun fiyatlı bir ürün. Şimdiden bol bol yedekledim.

Epiduo Gel: Clindoxyl’e benzeyen sivilce tedavisinde kullanılan doktorumun yazdığı bir ilaç.

Dermasence Mousse: Cilt doktorumun cilt temizliğim için önerdiği köpük formlu dermokozmetik bir ürün. Cildi gerçekten çok güzel temizliyor ve bittikçe alıyorum. Türkiye’ye döndüğüm zaman en çok özleyeceğim ürünlerden bir tanesi olacak. Türkiye’de satılıyor mu henüz bilmiyorum ama varsa bulmaya çalışacağım. Sizi de bulursam bilgilendiririm.

Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil: Tırnak bakımında en sevdiğim yağlardan bir tanesi. Almanya’daki satış fiyatı 5-6€ gibi ne çok pahalı ne de çok ucuz bir fiyatta. Tırnak bakımıyla ilgili yazı ve videolarımda bol bol gördüğünüz bir ürün.

Neutrogena Visibly Clear Tonik: Neutrogena’nın aynı seriden olan cilt temizleme maskesini doktorumun önerisiyle alıp memnun kalınca tonik ihtiyacım olduğunda aynı serinin toniğine de şans vermek istedim ama aldığıma çok pişman olduğum bir ürün oldu. Sadece 2-3 kere kullanmış olmama rağmen çöpe atıyorum. Siyah noktaları geçirmeyi ve gözenekleri sıkılaştırmayı vaad ediyor. Bu dediklerini yapıyor mu bilmiyorum. Benim cildimi resmen kıpkırmızı yaptı ve yaktı. Sürer sürmez yüzümü bol suyla yıkamak zorunda kaldım. İçeriğinde alkol bulundurduğu için sanırım bu yanma etkisi oluyor. Bu toniği almayı düşünüyorsanız denemeden almayın.

Balea Beautiful Long Shampoo & Spülung: Hem uygun fiyatlı hem de güzel ürünlere sahip Balea markasının uzun saçlar için olan şampuanını ve saç kremini severek kullanıyorum. Saçlarımı yumuşacık yapıyor.

Gliss Kur Şampuan ve Saç Kremi: Gliss’in siyah serisini özellikle saçlarım yıpranıp cansızlaştığında tercih ediyorum. Gerçekten saçları güçlendirip parlak ve yumuşacık yapıyor. Üstelik zor taranan saçlarımın kolay taranmasına yardımcı oluyor.

Gliss Kur Ultimate Repair: Bu saç taramayı kolaylaştıran ve kırıkları tamir ettiğini söyleyen bir durulanmayan saç kremi spreyi. Kırıkları herhangi bir şeyin onarabileceğine inanmıyorum. Saçımdaki en karışık düğümleri bile bu sprey sayesinde tarayabiliyorum. Saçımın uçlarına ve ortalarına sıkıyorum. Şans vermenizi tavsiye ederim.

Balea Trend It Up Trocken ShampooKullandığım ilk kuru şampuan ve çok uygun fiyatlı olması nedeniyle favorilerimden. Aşırı özel midir tartışılır ama ben memnunum. Çok yakında bir kaç farklı markanın kuru şampuanlarını karşılaştırdığım yazı ve video yapacağım o zaman daha detaylı olarak inceleriz.

Ebelin Acetonfrei Nagellack Entferner: Bol bol oje süren birisi olarak asetonsuz oje çıkarıcılar her daim tükettiğim ürünler arasında. Bu markanın aynı oje çıkarıcısını bir kaç yıl önce beğenmemişken yenilenmiş formülünü çok sevdim. Koyu renk ojeleri bile kolaylıkla çıkarıyor.

Clarisonic Sensitive Brush Head: Cildimi akşamları Clarisonic kullanarak temizlediğimde daha derinlemesine temizlendiğini hissediyorum. Düzenli kullanımda 3 ayda bir fırçalarının yenilenmesi gerekiyor. Benim fırçam da eskidiği için yenisini aldım.

Nivea Duşta Vücut Sütü: Banyo sonrası vücudunu nemlendirmeye üşenenler için gerçekten büyük icat. Çok beğendim ve pratik buldum fakat büyük boyu bile çok çabuk bitiyor. Tekrar almayı düşünebilirim.

TreacleMoon Mango thoughts duş jeli: 500ml’lik kocaman şişesiyle neredeyse 1 yıldır kullandığım, bol bol köpüren duş jelim. Yenisini almayı düşünüyorum. I love… isimli markanın ürünlerinin aynısını üreten TreacleMoon gerçekten başarılı. Bu sefer I love… markasının duş jelini aldım. İkisi arasında hiç bir fark göremedim.

Bir sürü cilt bakımı ve sivilce ürününden bahsetmişken sivilce hikayemi ve neler yaptığımı merak ediyorsanız ilgili yazıyı okumak için buraya, daha önceki biten ürünler yazılarım için ise buraya tıklayın.

Bu kadar yazı sonrasında videoda da ne gibi ek bilgiler vermişim bir bakalım.

Videodaki Makyajım:

Matchmaster SPF 15 Foundation

Makeup Revolution I Heart Chocolate Palette

Maybelline Rocket Mascara

Loreal Super Liner Perfect Slim Eyeliner

Eye Brows Crayon Spiked

Powder Blush Prism Matte

Powder Blush Melba Matte

Benefit Boiing Concealer ( izleri kapatmak için)

MAC Soft & Gentle Highlighter

Mac Please Me Ruj

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.