Fondöten seçimi sorunsalı

Fondötenler

Bugün biraz fondöten seçiminden konuşalım istiyorum. Cilt yapımıza, tenimize uygun fondöten seçiminden renkleri karşılaştırmaya kadar tüm bilgiyi içeren kapsamlı bir yazı olmasına dikkat ettim. Fondöten seçerken bakalım nelere dikkat etmeliymişiz.

Öncelikle fondöten cilt tipimize uygun olmalı. Kuru, yağlı, karma, sivilceye meyilli ciltlerin her birine uyacak ayrı ayrı fondötenler var. Mesela yağlı cilde sahip birisi kuru ciltler için olan fondöteni kullanırsa gün içinde fazlasıyla parlama sorunu yaşayabilir. Diğer yandan sivilceye meyilli cilde sahip birisi akneye neden olmayan, komodojenik olmayan bir ürün kullanmazsa yeni sivilcelere merhaba diyebilir.

Fondöten seçerken renginin tenimize uyum sağlaması da çok önemlidir. Ne ten rengimizden koyu ne de açık olmalı, tam tenimizle bütünleşmeli. İşte bu renk uyumunu yakalamak her zaman kolay olmuyor. Satın alırken mutlaka deneyerek almamız gerekiyor fakat mağazaların ışıkları zaman zaman yanıltıcı olabiliyor. Deneyip beğenerek aldığımız ürün eve gelince koyu ya da açık gelebiliyor. Bu olay hepimizin başına en az 1 kere gelmiştir.

Nasıl doğru fondöten rengi seçilir?

Öncelikle cilt alt tonumuzu bilmeliyiz. 3 tip cilt alt tonu vardır. Sıcak (warm), soğuk (cool) ve nötr (neutral).  Sıcak alt ton sarı, soğuk alt ton ise pembe bazlıdır. Bazı markalar ten ürünlerini warm, cool, neutral diye gruplara ayırır. Genelde de bunları W, C ve N kısaltmalarıyla gösterirler. Bu adlandırmaya bir istisna MAC markasındadır.

MAC ürünlerinde NC, NW gibi isimlendirmeler vardır ve bu adlandırma aslında biraz ters bir şekilde yapılmış. NC warm yani sıcak alt tonlular için NW ise soğuk yani cool alt tonlular için. 1 dakika ters mi yazdın, harfler karıştı galiba dediğinizi duyar gibiyim. Hayır, doğru yazıyorum. MAC’teki adlandırmayı mesela NC için “not cool” ya da “needs cool” diye düşünmek daha doğru oluyor. Bu durumda warm alt tonlu oluyorsunuz.

Sarışınım / kumralım / esmerim işte ten rengim de beyaz / buğday falan diyip geçiyoruz genelde ama alt ton çok şey değiştiriyor.  Önce doğru alt tondaki ürünü sonra ise doğru rengini seçmek gerekli. Bunun örneğini yazının ilerleyen kısımlarında göstereceğim.

Doğru cilt alt tonunu bulmak aslında hiç zor değil. En kolay belirleme yolu bileğimizin içindeki damarların rengine bakmak. Eğer damarlar yeşil ise sıcak alt tonlu, mavi ise soğuk alt tonlusunuz. İkisinin arası gibiyse nötr. Başka belirleme yöntemlerini de isterseniz bana yorum olarak belirtmeniz yeterli.

Fondötenleri nasıl denemeliyiz?

Bir çok kozmetik satış görevlisi, üzgünüm makyaj artisti diyemeyeceğim çünkü bir makyaj artisti bu hatayı yapmaz, hemen bileğinize ya da elinize ürünü denetmek ister. Elinizle çok güzel uyum sağlayan bir renk yüzünüze uymayabilir. Bu çok normaldir çünkü ellerimiz genellikle daha fazla güneş gördükleri için biraz daha koyu renk olmaya meyillidirler. Ayrıca hiç güneş görmesek bile tenimiz her bölgemizde homojen olarak aynı renk değil ki.

Fondöten denemek için en doğru yer çene kemiğimizdir. Hatta ben yüzümden boynuma dik bir çizgi çekerek denemeyi tercih ediyorum. Biraz yüzüme biraz da çene kemiği üzerinden boynuma doğru sürüyorum ve ürünü cildime yediriyorum. Yüzümüz ile boynumuz arasında ki rengi eşitleyen her ikisine de uyum sağlayan fondöten tam cilt tonumuzda demektir. Mesela yüzümüze uyan ama boynumuza koyu gelen bir fondöten sanki bir maske takmışız gibi duracaktır. Hatta zamanınız varsa fondöteni tüm yüzünüze boynunuza doğru uygularsanız daha net bir şekilde rengin uyumunu görebilirsiniz.

Fondöteni sürdükten sonra renk uyumuna bakmalısınız. Bunun için en doğru ışık güneş ışığıdır. Mağazalardaki ışıklar normalden daha sarı ya da beyaz olabiliyor. Ben genellikle 1 dakika diyip kendimi mağazanın önüne atıyorum. Elimde bir ayna ile fondötenin cildimle uyumuna bakıyorum. İki farklı tonu denediysem hangisinin daha iyi uyum sağladığını görebiliyorum.

Renk karşılaştırması

Son zamanlarda çok duyduğum ve denemek istediğim Revlon markasının Color Stay isimli fondötenini almayı çok istiyordum. Sorun şu ki, Almanya’da deneyerek alabileceğim bir yer yok. Sadece internet üzerinde satılıyor. Türkiye’ye geldiğim zamanı da bekleyemedim. İnternette uzun uzun araştırdım hatta sosyal medya hesaplarımda size de danıştım.

Benim ten rengim MAC ürünlerinde NC15 yani warm / sarı / sıcak alt tonluyum ve beyazım. Genellikle bir çok üründe en açık rengi alarak işin içinde çıkabiliyorum fakat Revlon’un bu fondöteninde 2 tane açık renk var. Ivory ve Buff. Bunların biri pembe diğeri sarı alt tonlu. Sosyal medya üzerinde bana gelen bazı yorumlar şöyleydi.

“Ivory daha açık renk, onu almalısın”

“Sarı alt tonluyum, ivory kullanıyorum.”

“Pembe alt tonluyum, ivory kullanıyorum.”

“Buff çok koyu.”

“Ivory kireç gibi.”

“Ben çok beyazım, ivory kullanıyorum.”

Bu yorumlardan sonra ivory renginin sarı mı pembe mi alt tonlu olduğunu anlamak mümkün değil. Buff gerçekten çok mu koyu?

Belki bana bazı kişiler kızacak ama bizde “Ben çok beyazım, en açık rengi kullanmalıyım.” Takıntısı var. Tenimize uysun uymasın en açık rengi alayım diyoruz. Oysa ki; yaz gelince işler tam tersi oluyor. “En bronz ben olmalıyım, simsiyah bir tenim olsun” diyoruz ve güneşin altında saatlerce yatıyoruz. Gerçekten çok ilginciz.

Doğru fondöten rengini bulmak için findation.com adında bir site var. Oraya kullandığınız ve teninize uyan marka ve renkteki ürünleri yazıyorsunuz. O da size başka markalardaki uyabilecek renkleri söylüyor. Tenime uyan fondötenlerin bazılarını yazıp uyup uymadığını bildiklerimi falan da aradım. Hep doğru bildi. Üstelik uyan fondötenlerin listesini email olarak kendinize de yollayabiliyoruz.

Revlon Color Stay Foundation

Revlon Color Stay Fondöten

Ben de siteye güvenerek Revlon’un istediğim fondötenini sordum. Siteye göre benim rengim Revlon Color Stay fondöten için Buff rengiymiş. Bu üründe de doğru bildi aslında ama ben yinede ivory rengini de aldım. Siparişim elime geldiğinde daha isimlerine bakmadan, herkes ivory’nin en açık renk olduğunu söylediği için buff rengini ivory sandım. Sonra isimlerini okuyunca tam tersi olduğunu gördüm. Ivory rengi bariz bir şekilde pembeydi. Nasıl sarı alt tonlu kişiler bunun sarı olduğunu iddia ederek kullanıyor, anlamadım.

Buff ve ivory renklerinin ikisi de aslında aynı miktarda açık renk sadece birisi daha sarı diğeri daha pembe. Fondötenleri ilk denerken bir kaç fotoğraf çekip diğer blogger kızlara atmıştım. Gelin birlikte o fotoğrafları inceleyelim.

Yukarıdaki fotoğrafta yüzümün yarısına ivory yarısına buff uygulanmış olarak görüyorsunuz. Yüzümde fondötenden başka hiç bir makyaj kullanmadım. Önden görünüşte aslında çok büyük bir fark yok. Sadece dikkatlice bakıldığında ivory uygulanan tarafın pembemsi, buff uygulanan tarafın ise daha sarı olduğunu görebiliyoruz. Tüm yüzüme sürdüğümde her ikisini de kullanabilirim gibi görünüyor fakat daha önce ne dedik? Fondöten boyunla da uyum sağlamalı.

Revlon Color Stay - Ivory

Revlon Color Stay - Buff

Şimdi ise boynumdan renklere bakalım. (Düzgün kapanmamış sivilce izlerini görmemeye çalışalım) Buff çok güzel bir şekilde tenimle bütünlük sağlarken, ivory bariz bir şekilde boynuma göre pembe kalıyor. Bu durumda benim rengim Revlon Color Stay Fondöten için Buff rengi. Siz de bu tekniği kullanarak kendinize uygun rengi seçebilirsiniz.

Mademki Revlon Color StayFondötenden bu kadar çok bahsettim hemen kısa bir ilk düşüncelerimi de ekliyorum. Kullandıkça daha detaylı bir yazısını yazmayı planlıyorum.

Benim elimdeki yağlı ciltler için olanı. Bence kuru ciltlilerin kesinlikle kuru cilt için olanını alması gerekli çünkü yanlışlıkla yağlı cilt olanını alırlarsa aşırı kurulukla karşılaşabilirler. Tamamen mat bitirişli bir ürün. Şuanda sivilce ilacımdan dolayı aşırı kuruyan bölgelerde minik minik pütürlü durdu ama bunun normal olduğunu düşünüyorum çünkü ilacımın yan etkisi. Kesinlikle cilt iyice nemlendirilip kullanılmalı. Böylece daha düzgün bir bitiş elde edilebiliyor. Kalıcılığı ise tek kelimeyle muhteşem. Altına baz ve üzerine pudra uygulamamış olmama rağmen tüm gün boyunca hiç bir şey olmadan durdu ve hiç bir parlama problemi yaşamadım.  Sabah sür sonra unut diye tabir edebileceğim en beğendiğim fondöten kategorisinde bence. Kapatıcılığı orta ve kat kat sürerek arttırılabilir. Tek katta bile sivilce izlerini ve lekeleri büyük ölçüde kapatıyor. Biraz fazla kapatıcılık istediğim yerlere ikinci katı sürdüğümde cakey görünüm oluşmadı. Fırça yerine çok çok az nemli bir makyaj süngeriyle daha başarılı ve pürüzsüz bir uygulama elde ettim. Bu arada hatırlatma isterim ki süngeriniz ne kadar kuruysa o kadar daha fazla kapatıcılık elde edersiniz. Çok hızlı kuruduğu için biraz seri hareketlerle cilde yedirmekte yarar var. Tek kötü yanı ambalajı sanırım. Pompalı olmadığı için ürünü ne kadar kullanacağımızı ayarlamak zor olabiliyor.

Loreal True Match

Yine son zamanlarda sıkça duyduğum benzer özelliklerdeki fondöten ise Loreal True Match. Bendeki rengi W1 Golden ivory yani en açık warm alt tonlu olanı.  Benim için doğru rengi bahsettiğim site sayesinde buldum. Renk karşılaştırması için bu fondöteni de dahil etmek istedim.

Yine ilk kullanım görüşlerim olduğunu belirterek düşüncelerimi paylaşıyorum. Loreal true match oldukça sıvı, yayması çok kolay ve hemen sabitleniyor. Fakat  dağıtmayı zorlaştıracak kadar hızlı değil. Rahat rahat hareketlere cilde yedirilebilir. Sıvı yapısı sayesinde kolay uygulama olarak artı puan kazandıracak cinsten diye düşünüyorum. Üstelik pompalı şişesi de kullanım kolaylığı sağlıyor.  Gün içinde parlama yaptığına dair yorumlar okudum. Son zamanlarda sivilce ilaçlarından cildim kuru yani daha doğrusu nemsiz kaldığı ve tahriş olduğu için, bende parlamaz diyordum ama  ne olur ne olmaz diye üzerine pudra sürmüş olmama rağmen bir kaç saate parlama yaptı. Eğer gün içinde makyajınızı tazelemeyen birisiyseniz Loreal’den uzak durun çünkü ara ara pudra sürmeniz gerekebilir. Denemek için altına baz sürmemiştim. Bazı nemsiz bölgelerde mesela dudak çevresinde hafif kuruluk gibi pütürlü oldu. Belki bu sivilce tedavimden dolayı, bana özel bir durumdur ama kuru ciltlilerin denemeden almaması için belirtmeden geçemedim. Tek katla bile sivilceleri, izleri kapatıyor gerekli yerlere azıcık daha sürdüğümde  ise cakey olmadı. Orta kapatıcılığa sahip ama istendiğinde bir kat daha geçilerek kapatıcılığı arttırılabilir.

Şimdilik güzel görünüyor ama daha fazla kullandıkça yağlanma, sivilce yapma gibi durumlarını daha iyi inceleyebilirim.

Bu iki fondötenden sonra karşılaştırmaya elimdeki severek kullandığım ve daha önce bahsettiğim fondötenleri de ekledim ki renkleri daha iyi bir şekilde görelim.

MAC Studio Fix Fluid NC15 (elimde sadece testerı olduğu için şişesi yok) , MAC Matchmaster 1.0 , Clinique Anti Blemish Solutions 01 Fresh Alabaster, Loreal True Match W1 Golden ivory, Revlon Color Stay ivory ve Revlon Color stay buff fondötenlerinin swatch yapılmış ve farklı zamanlarda, farklı ışıklarda çekilmiş fotoğraflarını yazının devamında bulabilirsiniz. Zaten renkleri oldukça benzer olan bu fondötenlerin aralarında çok çok az ton farkları olsa dahi hepsi cildimle çok güzel uyum sağlıyor. Fondötenlerin isimlerinin üzerine tıklayarak onlarla ilgili yazdığım yazılara ulaşabilirsiniz. Eğer ten renginiz benimkine yakınsa umarım renkler konusunda size yardımcı bir rehber sağlayabilmişimdir.

Ten renginiz ne renk olursa olsun kullandığınız birbiriyle benzer olan fondöten marka ve renklerini bana yorum olarak bırakırsanız bu yazıyı ileride okuyacak olanlara da birlikte yardımcı olabiliriz. Benim elimde sadece kendi ten rengimde ürünler olduğu için başka renklerin uyumlarına bakamadım. Haydi sizin de katkılarınızda fondöten rengini seçmekte zorlananlara yardımcı olalım.

26 thoughts on “Fondöten seçimi sorunsalı

  • 30 Ekim 2015 tarihinde, saat 13:17
    Permalink

    Çok yararlı bir yazı olmuş.

    Yanıtla
  • 11 Aralık 2015 tarihinde, saat 00:35
    Permalink

    Anladığım kadarı ile sivilce ilacı kullanıyorsunuz 🙂 Biz ailecek kullandık. Farklı şekilde tecrübelere dayanarak söylüyorum. İlaç bittikten sonra cildiniz artık yağlı olmayacak. Kuru ciltli olacaksınız. Ne kadar geçerse geçsin eski haline dönmüyor. En çok yağlanan burun bile pul pul olmaya devam edecek. Eğer ilaç kullanıyorsanız bundan sonrası için de kuru cilde uygun şeyler almanızı tavsiye ederim 🙂 Ayrıca yazınız çok anlaşılır ve güzeldi tam aradığım şeydi. Teşekkürler :))

    Yanıtla
    • 13 Aralık 2015 tarihinde, saat 22:43
      Permalink

      Merhaba Büşra Hanım,
      Güzel sözleriniz ve bilgilendirici yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yalnız durum bende bahsettiğiniz gibi değil. Ben çok uzun yıllar boyunca sivilce tedavisi gördüm. Buna kremler ya da roaccutane türevi haplar da dahil. İlaç kullanırken bu pullanma, cilt hassasiyeti, kuruluk ve nemsizlik sizin de bildiğiniz gibi normal bir durum. Fakat ilaç kullanımını bıraktıktan sonra cilt genetiğinde nasılsa o şekilde oluyor. Bu yazıyı yazdığım dönemlerde stres kaynaklı yine bir sivilce atağı yaşıyordum ve tedavim bitmiş olmasına rağmen krem kullanmak durumundaydım. Daha önce “Sivilcelerle Savaş” ( http://gozdeokul.com/2014/06/sivilcelerle-savas-ben-kazandim/ ) isimli blog yazımda tüm hikayemi oldukça uzun bir şekilde anlatmıştım. İlginizi çekerse göz atabilirsiniz.
      Bu yazıyı yazdığımda beri 5 ay olmuş ve şuanda cildim her zamanki gibi karma / yağlı. Pullanma ve kuruluk gibi bir sorunum yok. Yani bahsettiğiniz durum büyük ihtimal sizin cildiniz genetiğinde kuru cilt tipinde olduğu için sivilce sorununuz tedavi edildikten sonra kuru olmuştur. Belkide benim cildim inatla yağlı olmak istiyordur bilemiyorum. Yinede bu yazıyı okuyanlara yorumunuz bilgi verici olacaktır.
      Henüz vakit ayırıp Loreal True Match ve Revlon Color Stay fondötenlerin detaylı incelemerini yazamadım. Revlon yazıda bahsettiğim gibi pullanma yapmıyor. O tahmin ettiğim gibi benim geçici cilt durumumdan dolayıymış. Loreal True Match kullandığım günlerde ise gün içinde birkaç kez parlama sorunu yaşıyorum ve pudra sürmek zorunda kalıyorum. İkisini de severek kullanıyorum. Sanırım detaylı incelemelerini artık yazsam iyi olacak.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 16 Ocak 2016 tarihinde, saat 12:15
    Permalink

    Merhaba,
    akıcı ve açıklayıcı yazınız için çok teşekkürler.
    Bir şey sormak istiyorum, Revlon Color Stay Buff bana birazcık koyu geliyor, Loreal True Match’in bu W1 rengi Buff’tan daha mı açık duruyor, daha mı koyu acaba? Ona göre sipariş vereceğim. Teşekkürler şimdiden 🙂

    Yanıtla
    • 18 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:08
      Permalink

      Merhaba Lilian,
      Ne demek size yararlı bir içerik sunabildiysem ne mutlu bana. Aslında gösterdiğim fondötenlerin hepsinin renkleri neredeyse aynı aralarında biraz daha koyu diyebileceğim bir Clinique var. Sürüldüğünde hepsi cildimle bütünleşiyor.
      Buff ve W1’i bu yoruma cevap yazmadan önce bir kere daha karşılaştırdım. Biri diğerinden daha koyu diyemem. Buff sanki birazcık daha grimsi, W1 daha belirgin sarı gibi görünüyor. Tabi iki fondötenin de kıvamları farklı. Revlon Color Stay daha yoğun yapılı olmasına rağmen Loreal True Match daha akışkan. Bu arada True Match’ın ambalajları ve formülleri geçen ay yenilendi. Belki renkte değişikliğe gitmiş de olabilirler. Denemedim.
      Uygun fiyatlı fondötenlerde çok açık renkleri bulmak biraz zor oluyor. Eğer bütçeniz uygunsa MAC hatta Bobbi Brown’a bakmanızı tavsiye ederim. Elimdeki Mac Match Master 1.0 rengi bunlara göre biraz daha açık. Bobbi Brown’da ise renk skalası oldukça geniş. Kireç gibi beyaz ten rengine kadar her rengi bulmak mümkün.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 23 Ocak 2016 tarihinde, saat 18:40
    Permalink

    Allah razı olsun ya. Sabahtan beri hem cilt alt tonumu belirlemek hemde lorealin fondöteninde uygun renk aramak için gezmediğim site kalmadı. Benimde cildimde böyle pembe pembe duran fondötenler oldu. Ten rengim aynı sizin gibi. Allah razı olsun yaa. Oh üstümden yük kalktı.

    Yanıtla
    • 25 Ocak 2016 tarihinde, saat 13:05
      Permalink

      Merhaba Merve,
      Yorumunuz için teşekkürler. Yardımcı olabildiğime çok mutlu oldum.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 29 Ocak 2016 tarihinde, saat 22:11
    Permalink

    Çok fazla kozmetik ürünü kullanmasam da yeni bir ürün alırken seçici davranıyorum. Çeşitli blogger yazılarını inceliyorum ürün seçimi yaparken. Güzel, ince yapılı, beğendim, beğenmedim… gibi yorumlardansa böyle özenli bir yazı yazmak için emek harcamışsınız. Teşekkkür etmek istedim.

    Yanıtla
    • 8 Şubat 2016 tarihinde, saat 13:17
      Permalink

      Merhaba Ecenur,

      Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de ürünü doğru düzgün açıklamayan, beklentisinin ne olduğunu ve ne gibi bir etkiyle karşılaştığını açıklamayan yazılardan hoşlanmıyorum. Buraya iki satır da yazsam karşımdakilere yararlı olabilecek bilgiler iletmeye çalışıyorum. Sizin de beklentinizin bu yönde olduğunu bilmek beni daha çok motive ediyor.
      Sevgiler,

      Yanıtla
  • 3 Şubat 2016 tarihinde, saat 14:44
    Permalink

    Acayip bir yazı, helal olsun. Bunu bu şekilde anlatamaz insan. Hiç bilmeyen bile anlar. Bravo.

    Yanıtla
    • 8 Şubat 2016 tarihinde, saat 13:03
      Permalink

      Merhaba Gizem,
      Yorumunuz için teşekkür ederim. Böyle olumlu geri dönüşler almak benim için çok önemli.
      Sevgiler,

      Yanıtla
    • 29 Şubat 2016 tarihinde, saat 11:31
      Permalink

      Merhaba Seda,
      Yazımda hatalı bir bilgi vermiyorum sadece bahsettiğiniz açılımını söylemiyorum çünkü oldukça kafa karıştırıcı. Zaten uzun olan bir yazıdaki küçük dipnot için detaylı açıklama yapma gereği görmedim.
      Yazıya bakarsanız “MAC’teki adlandırmayı mesela NC için “not cool” ya da “needs cool” diye düşünmek daha doğru oluyor. ” yazılmış olduğunu görebilirsiniz yani bu şekilde düşünmek diyorum. Tanımı budur yazmadım. Neutral cold dediğimde yazıyı okuyacak kişileri geçin ben bile ileride aklıma geldiğinde cold olduğunu zanneceğim.
      Size inanmam için 3 tane yabancı blogu referans göstermenize gerek yoktu. Sadece daha kibar bir şekilde yazıya eklemek istediklerinizi yazsanız daha hoş bir davranış olabilirdi. Daha akılda kalıcı olması için birçok kişinin Not Cool diye düşündüklerini araştırmalarınızda zaten bulmuşsunuzdur ama yinede konuya değinmiş benzer yazıların da linkini aşağıda bulabilirsiniz.
      Sevgiler

      sudobeautify
      “Now, as most of us know – MAC has two primary foundation types. “NW” stands for Neutral Warm. “NC” Stands for Neutral Cool. (Some have reported NW and NC as standing for Not Warm and Not Cool – while this is useful later on, it’s inaccurate.)”

      beautiful-life-as-i-know-it

      “in Mac it is the NC shades that are yellow and the NW that are pinker. A good way to understand the shades is to remember them as NC= not cool (therefore yellow) and NW= not warm (therefore pink).”

      Yanıtla
  • Geri bildirim: Makyaj Yokmuş Gibi Makyaj - Nomakeup Makeup - Gözde Okul

  • 26 Ekim 2016 tarihinde, saat 12:06
    Permalink

    Merhabalar, öncelikle çok yararlı bir paylaşım olmuş. Zira ben kuru bir cilde sahibim ama rimmel london lasting finish adlı fondötenin kırmızı kapaklı olanını almışım ve mat oldugunu yeni öğrendim. Kullanmak için nasıl yöntemler uygulayabilirim? Benim gibi kuru ciltler icin önerebileceğiniz iyi bir fondöten var mıdır? Teşekkürler:)

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 13:38
      Permalink

      Merhaba,
      Yazıyı beğenmenize çok sevindim. Benim cildim yağlı olduğu için kuru ciltler için olan ürünleri denemedim ama araştırmalarıma göre okuduğum, izlediğim şeyleri düşünerek size cevap vermeye çalışayım. Kuru ciltler fondöten öncesi cildini çok iyi nemlendirmelidir. Nem veren bir baz ya da ışıltılı bir baz ile o mat duruşu biraz geçirebilirsiniz. Belki daha ışıltılı yapıdaki bir fondöten ile karıştırıp kullanabilirsiniz de.

      Yanıtla
  • 16 Mart 2017 tarihinde, saat 20:08
    Permalink

    Merhaba size bir şey sormak istiyorum. Şu anda 15 yaşındayım yüzümde çok olmasada sivilceler kızarıklık vs var. Bundan rahatsız olduğum için fondöten kullanıyorum. Okul, dışarı derken her gün cildim malesef ki havasız kalıyor. Yarın bi cildiyeciye gideceğim sizin de anladığım kadarıyla sivilce probleminiz varmış. Acaba fondöten sivilcelere çok etki ediyor mu? Yani cilt doktorum umarım fondöteni bırakmamı söylemez?

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 13:42
      Permalink

      Merhaba Yağmur,
      15 yaş için fondöten çok çok erken. Belki biraz ablalık taslıyor diye düşünebilirsin ama sana fondöten önermek içime sinmez. Ben de o yaşlardayken annemin ten ürünlerini sürüp sivilcelerimi gizlemeye çalışırdım. Sonrasında cildim çok daha beter oldu. BB kremler bile anlatıldıkları kadar masum değiller. Cilt doktorunun önereceği tedavi ile sivilcelerden kurulup daha güzel bir cilde sahip olabilirsin. Biraz sivilce izlerini gizlemek için illaki bir şey önermem gerekirse, cilt doktorun izin veriyorsa renkli dermo-kozmetik nemlendiriciler olabilir. La roche posay, bioderma, avene gibi markaların benzer ürünleri var. Daha güzel görünmek için sürdüğümüz ürünler cildimizin güzel olmasını engelliyor, bu yüzden ne kadar az o kadar iyi. Geçmiş olsun.

      Yanıtla
  • 28 Mart 2017 tarihinde, saat 21:14
    Permalink

    Cildime açık gelen bir fondöten nasıl koyulaştırabilirim? Yardımcı olursan çok sevinirim.

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 13:43
      Permalink

      Body shop gibi markaların fondöteninin yapısını bozmadan rengini koyulaştıran / açan damlalıklı ürünleri var. Ondan edinip fondöteninin rengini istediğin renge getirebilirsin.

      Yanıtla
  • 23 Mayıs 2017 tarihinde, saat 20:49
    Permalink

    Canımcığım bazı markalar porselen ve ivory diye geçiyor en açık tonları. Porselen daha mı açıktır acaba?
    Evet şu alt tonları konusunda kafam çok karıştı yazınızı okuyunca. Aslında yüzümün çok pembe veya kiremit gibi olmasını istemiyorum fondoten sürünce. En çok bb kremlerde yüzüm turuncu bir hal alıyor açık rengi sürsem bile. Ben soğuk tenli olduğumu düşünüyorum. Yanılmıyorum değil mi? Damarlarım da bana mavi gibi geldi. Bilen birinden yardım almak benim için çok önemli. Çünkü satış danışmanları bazen ve hatta çoğunlukla yeterince bilmiyor veya yardımcı olamıyorlar.
    Ayrıca piyasadaki ürünler konusunda bir diğer muzdarip olduğum konu ise kuru ciltler için olup olmadığı. Lumie magic deneyimim oldukça iyi idi. Fakat ülkemize artık gelmeyecekmiş. Çok üzüldüm ve bir daha nasıl bu kadar uyumlu olanı bulurum bilmiyorum. Bana bir danışman infalibble verdi ve ben hayatımın fondoten hayal kırıklığını yaşadım. Inanılmaz pul pul bir görünüm. Ve ileri derecede doğallıktan uzak. Burdayım diyor. Çok kötü.
    Benim cildim kuru siz bana hangisini önerirsiniz?
    Cevabınızı bekliyor şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 13:48
      Permalink

      Merhaba,
      benim cildim yağlı olduğu için kuru ciltler için olan ürünleri hiç denemedim. Fondötenlerde isimlere pek takılmamak lazım. Testerını alıp deneyip kendiniz uygun olup olmadığına karar verin. Malesef satış danışmanları ya da mağaza ışıkları bizi çoğu zaman yanıltıyor. Acele alışveriş yapmamakta buluyorum ben çözümü. Birazını deniyorum. Dışarı çıkıyorum bakıyorum. Belki biraz bekliyorum. Rengin uyduğunu hissediyorsam ancak öyle alıyorum. Umarım istediğiniz gibi ürünü bulabilirsiniz.

      Yanıtla
  • 22 Ekim 2017 tarihinde, saat 08:53
    Permalink

    Benim ten rengim sarı hiç bir yerde tam uygun rengi bulamıyorum. Ya çok koyu duruyor ya da çok açık ne yapabilirim.

    Yanıtla
    • 12 Haziran 2018 tarihinde, saat 13:45
      Permalink

      Body shop gibi markaların fondöteninin yapısını bozmadan rengini koyulaştıran / açan damlalıklı ürünleri var. Ondan edinip elindeki fondöteninin rengini istediğin renge getirebilirsin. Onun dışında en doğru rengi bulana kadar test etmekten başka çare yok. Eğer bütçen el veriyorsa mac, bobbi brown, nars gibi çok fazla renk skalası olan markalardan bakabilirsin.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.