Yaz makyajı

Makyaj biz kadınların vazgeçilmezidir. Zaman zaman daha güzel görünmek ve kendimizi daha iyi hissetmek için zaman zaman sadece eğlenmek için makyaj yapabiliyoruz. Yazın aşırı sıcak havalarda makyaj yapmak ise tam bir işkence halini alabiliyor. Sıcaktan insanın canı oturduğu yerden bile kalkmak istemezken hazırlanıp bir yere gitmek zorunda kaldığımız zamanlar oluyor. İşte tam da böyle zamanlarda bakımlı görünmek adına minimal makyajları tercih ediyoruz.

Yaz makyajı dediğimizde beklentimiz daha hafif, yüzde ağırlık yapmayan, doğal görünen belki de biraz bronzluk barındıran makyajlar oluyor.

Güneş ışınlarının çok güçlü olduğu yaz mevsiminde güneş koruyucu kullanmayı asla ihmal etmemeliyiz. Özellikle benim gibi sivilce tedavileri gören birisiyseniz, bu sizin için 100 kat daha önemli oluyor. Sabah yüzümü yıkadıktan sonra ilk işim güneş kremi sürmek oluyor. Evden çıkmasam bile kremimi ihmal etmiyorum. Güneş kremleriyle ilgi daha önce, neden kullanmalıyız ve ben hangi ürünleri kullanıyorum gibi bilgilere ulaşabileceğiniz şöyle bir yazı yazmıştım.

Bu makyajımda Sebamed 50+ Bebekler için olan güneş kremini cildime uygulayarak başladım. Cildim kremi emerken doğal tonlarda, hafif bir göz makyajı yaptım ve biraz kapatıcılık vermesi için cildime Missha Perfect Cover BB Cream sürdüm. Cildimdeki parlaklığı almak için mat bir pudra kullandım. Allık olarak ise ışıltılı bir bronzer kullandım.

Tam olarak kullandığım ürünlerin listesi ise söyle;

Sebamed 50+ Baby Sun Lotion

The Balm – Meet Matt(e)

Zoeva 234 Luxe Smoky Shader

Zoeva 227 Luxe Soft Definer

Loreal Super Liner Perfect Slim

Manhattan Supreme Lash Volume & Care with Argan Oil

MAC Eye Brows Spiked

Missha Perfect Cover BB Cream

Real Techniques Buffing Brush

Catrice All Matt Plus Shine Control Powder 010 Transparent

Real Techniques Powder Brush

MAC Solar Riche Bronzing Powder

Real Techniques Blush Brush

Essence 06 Barely There

Makyajımın adım adım yapımını içeren bir video çekmeyi de ihmal etmedim. Benzer ürünler kullanarak siz de böyle sade bir yaz makyajı yapabilirsiniz. Haydi videoya geçelim.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.