Benimle hazırlanın – Kına gecesi

Geçtiğimiz hafta çok yakın arkadaşlarım evlendiler. Hem kız hem erkek tarafı olunca tabiki de bu düğün için biraz daha fazla özenmeliydim.  Düğünün ilk eğlenceli bölümü kına gecesi olunca ona özel de hazırlanmalıdım. Hazırlanırken de size de fikir vermesi açısından benimle hazırlanın yazı ve videosu hazırladım. 

Gelin ve damatla Türkiye’de üniversitede lisansta beraber okumuştuk. Gelinle daha o zamanlardan çok yakın arkadaş olmuştuk. Hatta aramıza onca mesafe girmesine rağmen uzun Skype konuşmaları, her fırsatta buluşmalar hiç kesilmedi. Damatla ise Münih’te de birlikte okuduk hatta bir süre aynı yurtta bile karşılıklı odalarda kalmıştık. İkisinin de yeri benim için çok ayrı ve çok özeldir. Buradan da bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

Kına gecesi bahçeli bir yerde olacağı ve düğünde zaten uzun elbise giyeceğim için tercihimi kısa bir elbiseden yana kullandım. Aslında elbise rengi olarak siyah gibi bir renk hiç aklımda yoktu ama bu elbiseyi Mango‘da denedikten sonra başka hiç bir elbiseyi beğenemedim. “Ne o öyle matem gibi” demesinler diye (kim diyecekse 🙂 ) elbiseme bir şekilde renk katmalıyım dedim. Ayakkabı ve çantamı mor alarak hem renklendirmiş hem de hareket katmış oldum. Ayrıca mor da hem moda renklerden ve çok da sevdiğim bir renk hem de ayakkabılar da çok rahat olunca hiç düşünmeden aldım. 

Normalde topuklu ayakkabılarla çok da rahat edebilen bir insan değilimdir. Beni sürekli spor ayakkabı ya da düz ayakkabılarla görebilirsiniz ama özel günlerde güzellik uğruna topuklu giymek gerekiyor. Bu Burak’s ayakkabının İzmir şubelerinden birisi olan Karşıyaka Kuzen ayakkabı çanta’dan aldığım Lugans marka ayakkabıları tüm gece boyunca çok rahat bir şekilde kullandım. Bol bol dans etmeme rağmen saat 16:00’dan 23:00’a eve gelene kadar 1 kere bile çıkarma ihtiyacı duymadım. ( Saatleri yazınca ben de sizin gibi “bir de topuklu giyebiliyor olsam ne olacakmış diye düşündüm” 🙂 Siz de öyle dediniz değil mi? )

Benim gibi damat da uzun zamandır Almanya’da olunca oradan yabancı arkadaşlarımız da düğüne geldiler. Kına gecesi tamamen geleneksel bir şekilde planlanmıştı ve çok da güzeldi. Hatta öyle şeyler vardı ki yabancı arkadaşlarım bu ne?, bu nasıl oluyor?, neden? diye sorduklarında ben de bilmiyorum cevabını vermek durumunda bile kaldım. Gerçi onlar da küçük detaylardı mesela “neden herkese tülbent verilir, havlu dağıtılır? ” Bildiğim gördüğüm ama hiç nedenini düşünmediğim bir şeydi.

Oldukça güzel geçen gecede yaptığım makyajımda eve geldiğimde bile hiç bozulmadan duruyordu. Neler kullandığımı merak edenleri daha fazla merakta bırakmadan önce ürünlere ve arkasından da videoya geçiyorum.

Makyajımda kullandığım ürünler;

Benefit Porefessional

Revlon Color Stay Foundation

Ebelin Präzisions Make Up Ei

Essence All About Matt! powder

Real Techniques Powder Brush

Bobbi Brown Creamy Concealer Kit

Real Techniques Pointed Foundation Brush

Maybelline Fit Me Concealer

Mac Eye Brows Crayon Spiked

Makeup Revolution – I ♡ Makeup Naked Underneath

Zoeva 220 Luxe Grand Shader

Mac 217 Blending Brush

The Balm Schwing Eyeliner

Maybelline Rocket Mascara

Mac Powder Blush Prism

Zoeva 127 Luxe Sheer Cheek

Mac Powder Blush Melba

Mac Cream Color Base Pearl

Mac Soft & Gentle Highlighter

Zoeva 129 Luxe Fan

P2 Pure Color Lipstick 152 Mulholland Drive

MAC Russian Red Lipstick

Catrice Ultimate Shine Gel Color lipstick 080 Russian Violette

P2 Perfect Look Lipliner 130 First Lady

Ruj olarak aslında biraz kararsız kaldım. Bu yüzden videoda 3 ruju tutup baktığımı görebilirsiniz. Mor ruj sürecektim ama ortamı bilemediğim için mor alt tonlu bir pembe rujda karar kıldım. Kırmızıyı ise neden elediğimi bir sonraki paylaşımım olacak olan düğün makyajında göreceksiniz.

Videoda o kadar rahat dediğim ayakkabıların arkasında ayağımda bant var. Siz sormadan açıklayayım. Bir kaç gün önce “rahat” diye hatırladığım bir babetimi giymem sonucunda ayaklarım mahvoldu. Bir şeyle temas ettiğinde acıdığı için ben de mecburen ayağımı bantlamak zorunda kaldım. Biraz kötü görünüyor ama umarım bu küçük detayı göz ardı edebilirsiniz.

One thought on “Benimle hazırlanın – Kına gecesi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.