5 Yöntemle Dalgalı Saçlar – Kısa Saç

Her zaman kısa saçların daha pratik olduğu söylenir ama çoğunlukla uzun saç kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki aksine çok daha zor olduğu zamanlar oluyor. 3 tanesi ısısız ve 2 tanesi ısı kullanarak olmak üzere 5 farklı yöntemle kısa saçlarımı nasıl şekillendirdiğimden bahsetmek istiyorum. Aslında tüm bu yöntemler uzun saçlarda da uygulanabilir.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yaz upuzun saçlarıma kıyıp kısacık kestirmiştim.  Saçlarım uzunken yıka ve çık modunda takılırken kısayken aynısını yapamaz oldum. Aslında bu çoğu insanda tam tersidir neden bende böyle acaba. Benim saçlarım dalgalı ve ince telli ama artık eskisi kadar çok dalgalanmadığını hissediyorum. Saçlarımı genelde dalgalı kullanmayı sevdiğim için küçük dokunuşlarla saçıma kaybettiği dalgaları kazandırıyorum.

  1. Yöntem – Deniz Tuzu Spreyi: Son zamanlarda en sık kullandığım ilk yöntem deniz tuzu spreyi. Benim elimde Aussie markasınınki var ama eminim ki diğer markalarınkiler de aynı işi görüyordur. Mesela Toni & Guy markasının deniz tuzu spreyi oldukça ünlü. En kısa sürede onu da deneyip yorumlamak istiyorum. İster nemli ister kuru saçlarıma (genelde nemli) uzaktan spreyi sıkıyorum ve saçlarımı yukarıya doğru mıncıklıyorum. Böylece saçımın doğal dalgaları belirginleşmiş oluyor. Gerçekten vadettiği gibi denizden çıkmış gibi doğal dalgalara sahip oluyorum.
  2. Yöntem – Saç Köpüğü: Bir diğer kullandığım yöntem ise saç köpüğü. Özellikle deniz tuzu spreyine göre daha belirgin ve daha sert dalgalar elde etmemi sağlıyor. Zaman zaman bu ilk iki yöntemi beraber de kullandığım oluyor. Köpük olarak Isana markasının saç köpüğünün 4 numara ekstra güçlü olan mavi ambalajlı olanını kullanıyorum.
  3. Yöntem – Bigudi: Bu yöntemi eskiler iyi bilirler. Bundan yıllar yıllar önce nadir olarak kullandığım bir yöntemdi. Aslında saçıma verdiği sanki eski fransız filmlerinden çıkmış etkiyi seviyordum ama biraz zahmetli. Hem sarmak zaman gerektiriyor hem de beklemesi ya da gece onlarla uyuması. Her ne kadar sünger olanları olsa da ya da bez parçalarını da kullanabilecek olsanız da uyuması zorlu oluyor.
  4. Yöntem – Vigo: Saç kurutma makinelerinin kocaman bir ucu vardır. Hatta genelde adını bilmeyiz ve pek de kullanmayız. Aslında o alet büyük bir icat. Özellikle dalgalı ve kıvırcık saçlılar için mükemmel bir yardımcı. Saçları elektriklendirmeden ve dalgalarını bozmadan kurutmanın tek yolu. Normalde saç kurutma makinesini sallayarak saçlarımızı kuruttuğumuzda cadı gibi oluyor. Sallamadan kurutunca ise düzleşiyor. İşte bu durumda vigo devreye giriyor. Saç kurutma makinesi kapalıyken saçlarımızı içine tıkıştırıyoruz. Sonra yaklaşık 10sn kadar makineyi açıp bekliyoruz ve kapatıyoruz. Makine kapalıyken saçlarımızı çıkarıp saçın bir başka bölümüne geçiyoruz. Tüm saçlar kuruyana kadar bu adımları saça bölüm bölüm ve tekrar tekrar uyguluyoruz.
  5. Yöntem – Maşa: Buklelere hızlıca ulaşmanın en kolay yollarından bir tanesi de maşa. Üstelik farklı sarış şekillerinde farklı tarzda bukleler çıkarmak da mümkün. Şimdi o kadar detaya girmeyelim. Saçlarımı genelde daha güzel göründüğünü düşündüğüm için önlerde yüzümden dışa doğru arkalarda ise karışık sarıyorum. Sararken saçın ucundan değil üst ya da orta kısmından başlıyorum. Saçların uç kısımları zaten ince oldukları için daha az ısı da şekillendirmeye yetiyor.

Gelin tüm bu anlattığım yöntemlerin uygulamasını birlikte izleyelim. Daha detaylı bilgi ve uygulaması için sizi videoma bekliyorum. Yeni videolardan haberdar olmak için kanalıma buradan abone olmayı ve videoyu beğenmeyi unutmayın.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.