Pastel Day Long Kiss Proof Rujlar

Ben bir şeyi beğendim mi gidip bir sürü rengini almakla ünlüyümdür. Bazen bu bir buluz olur bazen bir ayakkabı bazen ise makyaj malzemesi. Likit mat ruj olarak da Pastel’in Day Long Lip Color serisinden Kiss Proof rujlar benim için bu şekilde. Neredeyse tümünü aldım. Eksik olan birkaç tanesini de ilk fırsatta almayı planlıyorum. Geçenlerde snapchat’te yeni aldıklarımı gösterirken detaylı bir video yapmamı istediğiniz için ben de sizi kıramayıp bu yazıyı ve videoyu hazırladım. Hemen rujların genel özellikleriyle başlayalım.

Öncelikle bu serinin rujları likit yapıda. Lip gloss’a benzer bir görüntüsü var ama ruja daha yakın yoğun kıvamlı. Üstelik glossların çoğunda olduğu gibi yapış yapış bir yapısı da yok. Koyu renkleri bile tek kat sürüldüğünde dahi kapatıcı. İlk sürdüğünüz anda kremsi bir hissi var ve saniyeler içinde matlaşıyor. Ruj kuruduğunda sabitleniyor. Bu sabitlenme özelliği sayesinde kalıcılığı çok yüksek. Çoğunlukla sabah evden çıkmadan sürüp güne başlıyorum. Akşam eve geldiğimde ise hala rujum duruyor oluyor. Tabiki yeni sürülmüş gibi olmuyor ama yinede belirgin oluyor.

Rujlar mat olduğu için her mat ruj gibi dudakta kuruma yapabiliyor. Bence çok fazla da kurutmuyor. İyi nemlendirilmiş dudağa sürüldüğünde gün içinde aşırı kabuklanma ve kuruluk yapmıyor.

Bende 7 rengi var. Kısaca numaralarına ve renklerin tanımlamalarına değinmek istiyorum.

9 numara – Tam bir kırmızı hali kırmızısı. Canlı ve içinde hiç turunculuk barındırmayan bir kırmızı. Üstelik dişleri de beyaz gösteriyor.

12 numara – Tatlı bir gül kurusu tonlarında pembe.

19 numara – İçinde hafif bordo barındıran mora yakın koyu bir renk.

20 numara – Mükemmel bir ten rengi. Kapış kapış satılan hemen hemen herkese yakışan bir nude ruj.

21 numara – Pembe sevenlerin hayran kalacağı türden koyu ve yoğun bir pembe.

22 numara – Koyu patlıcan moru bir ruj arıyorsanız bu sizin renginiz.

23 numara – Kahve rengimsi bordo sezonun moda renklerinden oldukça koyu renkli.

Elimde olmayan ama hayallerimi süsleyen bir renk daha var. O da tam bir kahve rengi olan 15 numara. Henüz bulamadım ama gördüğüm yerde alacağım.

Renkleri anlat anlat nereye kadar. Renkleri en iyi dudakta ve tende duruşlarından anlayabiliriz. O zaman sizi videoya alayım. Rujların rengi karışmaması için her hangi bir dudak kalemi kullanmadım. Bu nedenle bazılarını sürerken zorlandım ve çok iyi süremedim. Sizin bu konuda anlayışlı olacağınızı düşünüyorum. İyi seyirler.

Sizin kullandığınız renkler var mı? Hangilerini beğendiniz? Bana yorum yazmayı, videoyu beğenmeyi  ve henüz youtube kanalıma abone olmadıysanız abone olmayı unutmayın.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.