NOTD: İnci rengi & kırılan tırnaklar için bilgi

Daha yeni fırsat bulup yayınlayabiliyorum. Bir sürelik ara için üzgünüm. Flormar Plus Quartz serisinden 093 numaralı ojeyi sürdüm. Kolay sürülüyor ama 3 katta ancak rengini belli ediyor. Ona rağmen tamamen kapatıcı değil. Çok açık bir renk olduğu için 3 kat bile yeterli gelmiyor ama yine de hoş bir renk.
Kırılan tırnaklarınızı kötü görünümden kurtarmak için şu yöntemleri kullanabilirsiniz;

1. Yöntem: Bu aralar tırnaklarım nedense çok kırılıyor. Eğer tırnağınız kırıldığında diğerlerini de kesmek istemiyorsanız, takma tırnak alıp sadece o tırnağınız için kullanabilirsiniz. Benim elimde daha önceden kalma Nailene takma tırnaklar vardı. Sağ baş parmağımın tırnağı kırılınca size bu yöntemi de göstermek istedim. Tabi ki rahat değil ve doğal kadar kullanışlı olmuyor. Acil durumlar için idare edilebilir.
2. Yöntem: Sol el işaret parmağımın tırnağı yandan azıcık kırıldı ve kesmek istemedim. Sizin de tırnağınız tam olarak kırılmadı ama yandan minicik kırılma olduysa sallama çay torbası yöntemiyle dayanıklılık kazandırabilirsiniz. Bu yöntem şöyle yapılıyor;
  • Bir sallama çay alıyorsunuz.
  • İçindeki çayı bir yere boşaltıp torbasından tırnağınız kadar bir parça kesiyorsunuz.
  • Bu parçayı japon yapıştırıcısıyla tırnağınıza yapıştırıyorsunuz. Böylece kırılan kısmın daha da ileri gidip tamamen kopmasını engellemiş oluyorsunuz.
  • Son olarak üzerine ojemizi sürebiliriz.

Bu yöntem de geçici bir çözüm sağlıyor. Hem de pek güzel bir görüntü oluşturmuyor. Her ne kadar iyi bir şekilde yapmış olsanız bile tırnakta kalın bir tabaka varmış gibi görünüyor. İlk defa denedim ama pek hoşuma gitmedi.

Sonuç olarak en iyi yöntem kırılmayanları da kesmek. Ama kısacık tırnakları sevmiyorum, hiç rahat edemiyorum. Mecbur kestim keşke hemen uzasalar :/

One thought on “NOTD: İnci rengi & kırılan tırnaklar için bilgi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.