Gelemeyen kargo

 

Geçenlerde Born Pretty Store‘dan yeni konad diskleri sipariş verdim. 12’lik bir set ve yeni çıkan 16’lık setten. Heyecanla gelmelerini bekliyordum. Geçenlerde 15 Haziran 2011 çarşamba akşamı posta kutusunda Ptt kargodan bir haber kağıdı gördüm. Daha önce yoktu çünkü sürekli bakıyordum. Haber kağıdı üzerinde 8 Haziran 2011’de gelinip evde bulunamadığım falan yazıyordu. Kargo takip numarası ise yazmıyordu ve Born Pretty Store’da bana takip kodunu yollamadığı için baya problem yaşadım. Ertesi gün (16 Haziran 2011) sabahtan Karşıyaka Ptt’ye gittim ama kodu olmadığı için kargomu bulamadılar. Şansıma oradaki görevli bayan benim pakedimi hatırladı ve dün gördüğünü geri iade için yolladıklarını söyledi. Bir kaç telefon numarası verdi, oralardan bulabileceğimi belirtti. Verilen numaraları aradığımda sürekli takip kodu bana soruldu. Sistemdeki eksiklikten dolayı adımdan ya da adresimden bakılamadığını öğrendim. Basit bir sorgu neden sisteme eklenmemiş ki bana biraz saçma geldi. İzmir Posta İşleme Merkezi’ne (PİM) gelirsem belki yardımcı olabileceklerini söylediler.

Hemen evden çıktım Bayraklı’da bulunan PİM’e gittim. Bir sürü kapı vardı ve ben hangisine gireceğimi bilmiyordum. Yanımdan geçen Ptt görevlisi Sinan Bey’e sordum ve benimle çok ilgilendi. Önce bir yere sorduk, onlar bizi başka yere yönlendirdi. Onların yönlendirdiği yer içerisiydi. Tüm kargoların, postaların kısacası her şeyin depolanıp sınıflandırıldığı kocaman bir yerdi. Keşke fotoğraf çekebilseydim yayınlamak isterdim. Oradaki şef ile konuştum ve durumu anlattım. Yurt dışından geldiği için başka birine yönlendirildim. Daha sonra telefonda Veysel Bey’le konuştum. Harici postalarla ilgilenen bir görevliymiş. O da kendi elinde olmadığını söyledi. Uluslararası Posta İşleme Merkezi’ne (UPİM) faks çekmemi söyledi. Telefonu kapattıktan sonra Sinan Bey işi olduğu için gitti ve Ertuğrul Bey bana yardımcı oldu. Depoya girip benim kargoma baktı ayrıca adımı adresimi ve telefon numaramı aldı. Eğer görürlerse arayacaklarını belirttiler. UPİM’e fax çekmek için dilekçe yazdık. Adresime tekrar gönderilmesini istediğimi belirttik ve fax çekebileceğim yere götürüldüm. Faks çekmek için Ptt’nin girişine gelmiştik ama bulunduğum yer biraz farklıydı çünkü genelde paravanın ön tarafında dururdum. Bu sefer arkasında görevlilerin masasının yanındaydım. Herkese teşekkür edip oradan ayrıldım.

İzmir PİM’e gitmeden önce Born Pretty Store’a durumu belirten bir mail atıp takip kodu istemiştim. Ertesi gün sabah cevap mailimdeydi. Takip kodunu yollamışlar ve unuttukları için çok özür dilemişler. Ertesi gün (17 Haziran 2011) sabah kalkar kalmaz UPİM’i aradım. Oradaki görevliye durumu açıkladım ve takip kodundan kargomun ellerinde olduğunu söyledi. Onu ayıracaklarını ve ben onlara takip kodu, adım ve adresim yazılı olan bir faks yolladığımda İzmir’e geri yollayacaklarını söyledi. Hemen evden çıktım Karşıyaka Ptt’ye gidip yeni dilekçemi faks çektim. Ayrıca telefonda konuştuğum UPİM’deki görevli kargomu eve yollanmasını beklemeden İzmir PİM’den almamı söyledi çünkü eve gelirse yine aynı şeyler yaşanabilir ve geri gönderilebilirmiş.

Bir sonraki gün yani bugün (18 Haziran 2011), ptt.gov.tr sitesinden gönderimin nerede olduğuna baktığımda İzmir PİM’de olduğunu gördüm. Hemen aradım ve dağıtıma çıkmamasını, benim gelip oradan almak istediğimi söyledim. Oradaki görevli de bunu kabul etti adımı, adresimi ve postanın takip kodunu not aldı ayırılacağını söyledi. Ne zaman alacağımı sormayı da ihmal etmedi. Pazartesi günü alabileceğimi söylediğimde tamam dedi.

1 haftadan biraz daha uzun zaman önce elimde olması gereken kargomu tekrar bir aksilik çıkmazsa pazartesi günü alacağım. O desenleri denemek için sabırsızlanıyorum 🙂 . Hiç bu kadar sorun yaşayıp bir kargo için uğraşmamıştım. Sanırım bizim eve dağıtım yapanlarda bir problem var. Eğer kağıtta yazdığı gibi 8 haziranda evime gelseydi alırdım çünkü o gün ders çalışıp hiç dışarı çıkmamıştım. 1 hafta boyunca sahibine teslim edilemeyen kargolar geri gönderiliyormuş ve ondan sonra baya fazla iş çıkıyor. Bir yerden posta beklerken sanırım sürekli kargo merkezini geldi mi diye aramak gerekiyor.

Güncelleme

20 Haziran 2011 Pazartesi günü saat 13:00 – 13:30 civarında Bayraklı’da bulunan İzmir PİM’e gittim. Kargo kodunu söyledim ve almak istediğimi belirttim. Bana dağıtıcıya teslim edilmeyecek denmesine rağmen dağıtıcı da olduğunu öğrendim. Neymiş dağıtıcı getirecekmiş vs. Bana bunu söyleyen görevliye kısaca bu paket için ne kadar uğraştığımı ve burayı aradığımda bana postanın dağıtıcıya verilmeyeceğinin söylendiğini anlattım. Beni güvenliğin olduğu yere yönlendirdiler. Güvenlik ise saat 17:00’da gel o zaman alırsın diye saçma bir şekilde başından savmaya çalıştı. Ben yetkili kişiyle konuşmak istediğimi ve bu kargonun dağıtıcıya verilmemesi gerektiğini söyleyince yetkili kişi yanıma geldi. Her şeyi detayıyla sordu ve anlattım. Tekrar geçen gün gittiğim kargoların ayrıldığı salona gittik. Oradaki görevli amire de anlattım. Dağıtıcıya ulaşmaya çalıştılar ama ulaşamadılar. Eğer bu akşama kadar gelmezse kendisine telefon etmemi belirtip numarasını bana verdi ve benim adımı, adresimi ve telefon numaramı aldı.

Ptt’den çıktığım zaman kocaman bir afiş gördüm. Ptt Kargo, “Her yere zamanında” sloganıyla kendi reklamını yapıyordu. Açıkçası çok garip geldi.

Akşam üstü telefon numaramı alan görevli beni aradı ve kargomun yarın sabahtan geleceğini söyledi.

21 Haziran 2011 haftalar öncesinde elime ulaşması gereken posta bana ulaşabildi…

One thought on “Gelemeyen kargo

  • 22 Temmuz 2011 tarihinde, saat 18:36
    Permalink

    Daha önce ptt’nin sitesinde sorunumu belirtmiştim ve bu gün cevap geldi.
    “Dağıtım hizmetleri aksaklığı ile ilgili 16-17/06/2011 tarih, 142930 – 143106 kayıt no.lu müracaatınız. Müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden bir Kuruluş olarak amacımız, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip edip hizmetlerimize uygulayarak üstün hizmet kalitesi ile beklentilerinizi en üst seviyede karşılamaktır. Söz konusu aksaklığın giderilmesi hususunda yapılan araştırma neticesinde; RF*********SG barkod no.lu gönderinin 07/06/2011 tarihinde Karşıyaka ve Dağıtım ve Toplama Merkezine geldiği, 08/06/2011 tarihinde yapılan dağıtım sırasında PTT İşyerine ihbarlı bırakıldığı, bekleme müddetinin dolması nedeni ile de iade edildiği, 20/06/2011 tarihinde adı geçen Müdürlükte ikinci kez kayıt altına alındığı, 21/06/2011 tarihinde de alıcısına tesliminin sağlandığı kayıtlarımızın tetkikinden anlaşılmıştır. Ayrıca ilgili personel benzer aksaklıklara meydan verilmemesi ve mevzuatımız dahilinde dağıtım yapması hususlarında uyarılmıştır. Siz değerli müşterilerimizin beklentilerinin karşılanması, yaşamış olduğu aksaklığın giderilmesi ve tekrarının engellenmesi, müşteri memnuniyeti anlayışı ile hizmet eden Kuruluşumuz açısından büyük önem taşımaktadır. Yaşanan aksaklık için özür diler, duyarlı yaklaşımınız ve her zaman PTT hizmetlerini tercih edeceğinizi ümit eder, şimdiden teşekkür ederiz. Saygılarımızla. Aysel ÇÖPTEN Rahmi CANDAN Başmüdür Yardımcısı Başmüdür”

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.