WordPress toplam okunma, yazı ve yorum sayısı gösterimi

Sınavlarımın bitmesiyle sitemdeki eksiklikleri gidermeye başladım. Artık her yazının altında kaç kere okunduğu gibi şeyleri, sayfanın sağ tarafındaki “Kaç kişi gelmiş?” başlığı altında sayfaya gelen tıklanma sayısının yanı sıra toplam okunma, bugünkü okunma, toplam yazı sayısı ve toplam yorum sayılarını da gösteriyorum. Doğal olarak kaç kişi gelmiş başlığı da artık anlamsız olacağı için başlığı “İstatistikler” olarak değiştirdim. Php ile küçük kod parçaları yazarak ya da eklentiler kullanarak bunları yapabilirsiniz. Gelelim bunu nasıl yaptığıma;

Okunma sayılarını göstermek için eklenti kullandım. WordPress Sayfa Sayaç eklentisi bu konuda beğendiğim bir eklenti oldu. Kurulumu diğer tüm eklentilerle aynı olduğu için çok kolay. Eklentiyi indirdikten sonra sayfa_sayac klasörünü /wp-content/plugins/ klasörü altına kopyalıyoruz. Ve eklenti ayarlarından etkinleştiriyoruz.

Okunma sayılarını göstermek için Eklentiler menüsü altından Sayfa Sayaç Ayarlarına gitmemiz gerekiyor. Sayacı otomatik göster ayarında evet seçeneğini seçersek yazılarımızın altında ya da üstünde okunma sayısını görebilmemizi sağlıyor. Ayrıca yöneticilerin görüntülemelerini saymama seçeneğini seçmekte çok mantıklı olacaktır çünkü yöneticiler yazıyı kontrol etmek amaçlı bir çok kez görüntüleyebilir bu da sonuçlarda yanıltıcı olur. Şablon yazan kutunun içine sayfada nasıl görünmesini istiyorsak o yazıyı yazıyoruz. Cümlemizi yazarken yazının toplam okunma sayısının geleceği yere % sayac_toplam %, yazının bugün için okunma sayısının geleceği yere % sayac_bugun % ve yazının son okunma tarihinin geleceği yere ise % son_okuma % yazıyoruz. Bunların hepsini göstermek zorunda değiliz ama Şablon kısmına hiçbir şey yazmaksak, hiçbir şey görüntülenmeyecektir.

Örnek: “Bu yazı 3 defa okunmuş” diye görünmesini istiyorsak; “Bu yazı % sayac_toplam % defa okunmuş” yazıyoruz.

Not: Bu eklentinin küçük bir bug’u olduğunu düşünüyorum. Hakkında, iletişim gibi sayfalarda sayım yapmıyor. Bununla ilgili bir çözüm yöntemi arıyorum. Bulur bulmaz aktaracağım.

Toplam yazı sayısını göstermek için wordpress’inFunction Reference kısmındaki php kodlarını kullandım.

publish;
?>

Yukarıdaki kod ile yayınlanmış yazı sayısını alabilirsiniz.  wp_count_posts() fonsiyonunun içine yazıları istediğimizi belirtmek için ‘post’ yazıyoruz ve yayınlanmış yazıların sayısını yazdırmak için ise echo $count_posts->publish; kodunu kullanıyoruz.

Yalnız php kodunu direk olarak çalıştırabilmek için Exec-php eklentisine ihtiyacınız var. Bunun sayesinde html kodları içine php kodu koyabiliyorsunuz.

Son olarak yorum sayısını da yine  wordpress’inFunction Reference kısmındaki php kodlarıyla yaptım.

total_comments
	echo $comment_count->approved
?>

wp_count_comments fonsiyonu yorum sayılarını sayan bir fonsiyondur. Tüm yorumların sayısı için total_comments sadece onaylanmış yorumların sayısı için ise approved değerlerini kullanıyoruz.

 

6 thoughts on “WordPress toplam okunma, yazı ve yorum sayısı gösterimi

  • 20 Haziran 2011 tarihinde, saat 16:33
    Permalink

    Sayfa Sayaç çok güzel bir eklenti ancak notunuzda belirttiğiniz bug’ı gidermenin bir yolu var mı acaba? Bir türlü gideremiyorum bu sorunu…

    Yanıtla
    • 20 Haziran 2011 tarihinde, saat 17:36
      Permalink

      Ben de henüz bulmadım ama üzerinde çalışıyorum. Ek olarak eklentinin geliştiricisine de durumu belirttim ama daha cevap gelmedi.

      Yanıtla
  • 20 Haziran 2011 tarihinde, saat 22:44
    Permalink

    İlginiz için teşekkür ederim. Peki bu bug giderilene kadar kullanabileceğimiz veya sizin kullandığınız bir eklenti var mı diye sorsam? Artık eklenti aramaktan yoruldum da 🙂

    Yanıtla
    • 20 Haziran 2011 tarihinde, saat 23:05
      Permalink

      Ben şimdilik bu eklentiyi kullanıyorum. Yeni bir eklenti kullandığımda ya da çözüm bulduğumda buradan yeni bir yazı yazarım. Son zamanlarda, zamanım olmadığı için pek ilgilenemedim bundan sonra zaman bulmaya çalışacağım.

      Yanıtla
  • 28 Eylül 2011 tarihinde, saat 19:30
    Permalink

    merhaba,

    bir gün içinde toplanan okunan yazı sayısı ve o güne kadar okunan bütün yazı sayılarını nasıl gösterebilirim. kodları varmı bi makele vb. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Yanıtla
    • 28 Eylül 2011 tarihinde, saat 20:32
      Permalink

      Kullandığım sayfa sayaç eklentisi admin panelinde bu bilgileri gösteriyor.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.