Kopkoyu bordo


Kış ojesi denildiği zaman hepimizin aklına koyu renkler geliyor. Bu haftayı kış ojeleri haftası ilan ediyorum. Önümüzdeki birkaç yazıda tam kış rengi diye nitendirebileceğimiz renklere örnekler vereceğim. Bu serinin ilk ojesi P2 markasından geliyor.  P2 All Light serisinden 050 bad burgundy rengi. Bu seriyi çok sevdim. All light serisi ojeyi her türlü ışık altında kurutabileceğiniz prensibiyle ortaya çıkmış bir seri. Sürelerini tam hatırlamıyorum ama UV lamba, LED lamba gibi profesyonel tırnak stüdyosu ekipmanlarıyla ojenin kısa sürede tamamen kurumasının sağlanabileceği gibi evimizdeki lambanın ışığı ya da dışarıda güneş ışığıyla da oje kısa sürede kuruyor.  Yanlış bilgi vermek istemiyorum ama en kötü 2 dk gibi bir süre içinde ev ışığında kuruyor. ( Arkasında UV lamba altında 90 saniye, doğal ışıkta 2 dk içinde kurur yazıyor. )

Neden bu ojeyi sevdiğime gelelim. Bu oje diğer koyu renk ojelerde alışkın olduğumuz geç kuruma ve hatta akşam yatınca sabaha tırnakların üzerinde çarşaf izi çıkması sorununu tamamen ortadan kaldırmasına bayıldım. Yine aynı serinin base coat ve top coat ojeleri de buluyor. Hepsi beraber kullanıldığında en az 3-4 gün hiç bozulmadan dayanan bir ojeye sahip oluyorsunuz. Belki daha uzun bile dayanıyor olabilir. Hiç dayanıklılık testi yapmadım. Genellikle off sıkıldım diyerek siliyorum. İsterseniz aşağıya yorum yazarsanız sizin için kaç gün dayandığını test edebilirim.

Kurumasından çok bahsettim biraz da renkten bahsetmek istiyorum. Rengi o kadar koyu bir bordo ki kahve rengiye hatta siyaha yakın durduğu zamanlar bile oluyor. Işığa göre daha koyu ve daha açık algılamak mümkün. Bu nedenle fotoğraf çekerken çok zorlandım çünkü ben bile renge karar veremedim. Kapatıcılığı güzel. Tek kat bile yetebilir ama ben her zaman rengi daha iyi gösterebilmek için 2 ince kat uyguluyorum.


P2 ojeler bildiğiniz gibi Türkiye’de bulunmuyor. Almanya’da ya da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan ( İsviçre, Avusturya etc. ) “dm” adındaki marketlerde bulunuyor. Eğer bir yerde dm market görürseniz içeriye girip P2, Balea gibi markaların ürünlerine şans vermenizi tavsiye ederim. Çok kaliteli ürünleri var. Bu markaların ürünlerinde genellikle Paraben, Toluene gibi zararlı kimyasallar kullanılmamaya çalışıyor. Hatta P2’nin vegan ürünleri bile var.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.