Bmw Welt ve Bmw Museum – Münih Gezisi

Zaman zaman yazılarımda belirttiğim gibi ben şuanda Almanya’nın Bavyera eyaletinin başkenti olan Münih şehrinde yaşıyorum. Bu gün sizlerle turistik bir gezi yapmak istedim. Ünlü BMW şirketi burada olduğu için şehrin ekonomisinin büyük bir kısmını BMW oluşturuyor. Neredeyse her şirket BMW ile küçük ya da büyük projeler yapıyor. Sizlerle bu yazıda yani aslında bu yazının videosunda, BMW’nin oto galerisi sayılabilecek BMW Welt adındaki son model arabaların bulunduğu sergi kısmını ve geçmişten günümüze tüm BMW teknolojisini barındıran BMW Müzesini ( BMW Museum) gezeceğiz. Ayrıca hem müzede hem de sergi kısmında benim en sevdiğim araba olan MINI’leri de inceleme fırsatımız olacak.

Eminim ki araba tutkunları bu müzeye çok daha farklı bir ilgiyle bakacaklardır ama benim gibi çok da arabalarla ilgisi olmayanların bile seveceğini düşünüyorum. Ben çok eğlendim. Umarım siz de izlerken eğlenirsiniz.

 

 

Eğer bu tarz turistik gezilerden hoşlansanız devamı da gelebilir. Münih’le ilgili gezip görmek istediğiniz yerleri bana yorum olarak bırakırsanız, bir sonraki gezimde oraya gidip hem sizinle oranın görüntülerini hem de tarihiyle ilgili bilgileri paylaşabilirim.

2 thoughts on “Bmw Welt ve Bmw Museum – Münih Gezisi

  • 28 Ocak 2016 tarihinde, saat 10:36
    Permalink

    Kızım Münih Teknik Üniversitesinde makine mühendisliğini okumak istiyor. Yurt sorunu var mı? Özel bir soru oldu ama aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

    Yanıtla
    • 29 Ocak 2016 tarihinde, saat 10:22
      Permalink

      Merhaba Nuri Bey,

      Daha önce benzer soruları çok aldığım için bu konuda iki tane yazı yazmıştım. Sizin sorunuza detaylı cevapları bulabileceğinizi düşündüğüm “Münih ve TUM” yazısına http://gozdeokul.com/2011/11/munih-ve-tum/ linkinden ve “Münih Teknik Üniversitesi” yazısına http://gozdeokul.com/2014/05/munih-teknik-universitesi/ linkinden ulaşabilirsiniz. Yine sorunuz olduğunda ilgili yazının altına yorum bırakırsanız en kısa sürede cevaplamaya çalışırım. Şimdiden kızınıza başarılar dilerim.
      Sevgiler,

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.