Anket Sonucu: 1 şişe oje için genelde kaç para ödersiniz?

Önceden “1 şişe oje için genelde kaç para ödersiniz?” sorusuyla bir anket başlatmıştım. Şimdiye kadar 30 oy geldi. Büyük bir farkla “5 TL ve daha az” şıkkı seçildiği için artık anketi kapatma kararı aldım. Oyların 23 tanesi “5 TL ve daha az” şıkkına, 2 tanesi “6 – 10 TL” şıkkına, 0 tanesi “10 – 15 TL” şıkkına, 3 tanesi “15 – 20 TL” şıkkına ve 2 tanesi ise “20 TL ve daha fazla” şıkkına gitmişti.

Benim izleyici kitlem; aynen benim gibi, genellikle ojelere 5TL’den fazla para vermiyormuş. Aslında oyların böyle çıkmasındaki büyük etken ülkemizde 5 TL altında fiyata oldukça farklı renklerde ojeleri alabiliyor olmamız. Bence böyle olması çok güzel. Bir sürü ojem olsun istiyorum ve bir ojeye 20 TL vermek yerine 15 – 20 tane ucuz ama kaliteli ojeyi almayı tercih ediyorum. Ayrıca en fazla 2 yada 3 gün kullanıp ojemi değiştiriyorum. Pahalı markalarda aslında çok güzel ojeler var ama henüz paraya o kadar kıyıp alamıyorum. Buradan oje üreticilerine tavsiyem; renkli renkli, güzel ve kaliteli ojeleri ucuz fiyata satmaları. Böylece daha fazla alırız. Belki çok şey istiyorumdur ama kaliteli pahalı olmak zorundadır diye bir kural yok değil mi? Genelde yabancı markaların ojeleri bu kadar pahalı oluyor.

2 thoughts on “Anket Sonucu: 1 şişe oje için genelde kaç para ödersiniz?

  • 23 Şubat 2011 tarihinde, saat 13:39
    Permalink

    20 ve daha fazla cevabını veren 2 kişiden biri sanırım benim. Eğer yabancı ojelerin sırf "yabancı" oldukları için pahalı olduklarını düşünüyorsan, sana katılamicam. 🙂 Çünkü yabancı markalı ojelerin çoğunda insan sağlığına zararlı maddeler bulunmuyor ayrıca sürekli değişen koleksiyonlar yayınlıyorlar ve bir ojeyi birkaç ay sonrasında bile satışta bulman zorlaşabiliyor. 🙂 Kaliteli ama ucuz zannettiğimiz Türk markaları tırnağında 3 günden fazla duramazken bu pahalı ojeler 8 güne kadar da dayanıklılık sağlayabiliyor ayrıca. 🙂 Bir ara denemeni tavsiye ederim. ;))

    Yanıtla
  • 23 Şubat 2011 tarihinde, saat 14:34
    Permalink

    Sanırım çok iyi ifade edememişim:/. Yabancı ojeler "yabancı marka" oldukları için pahalı değiller tabiki. Zararlı maddeler konusunda az çok bilgim var. Genelde ucuz olanlarda o maddelerden oldukça fazla bulunuyor. Flormar bildiğim kadarıyla B3F. Ama tabi B3F dışındaki maddelerden içinde var mı bilmiyorum. Dayanıklılık konusunda haklı olabilirsin ama o benim pek dikkat etmediğim bir konu. Çünkü oje dayanıklı olsa da ben en çok sevdiğim ojeyi bile 4 günden fazla tırnağımda tutmuyorum. Bunu özellikle yapmıyorum ama sıkılıyorum. Mesela Essie'nin ürünlerinin güzel olduğunu biliyorum. Geçen gün Sevil parfümeride sordum 25 TL dediler. Açıkçası kıyamadım o kadar para vermeye. Yıllardır olan oje tutkum son zamanlarda fazlasıyla artmış durumda, bu yüzden yakında oje için her şeyi yapacak konuma gelebilirim.
    Yorum için çok teşekkür ederim:). Zararlı maddeler konusunu hatırlatman çok iyi oldu. Eminim ki, bir çok kişi ne olduğunu bile bilmiyordur.
    Sanırım fazla uzun bir yorum oldu:/. Kusura bakmayın

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.