Takma Tırnak

Protez tırnaklar çıktıktan sonra bir anda tırnaklarım kısalmıştı ve güçsüz oldukları için uzamaları da yavaştı. O yüzden nailene takma tırnaklarından yardım aldım. 1 hafta kadar süre bu oldukça doğal duran tırnakları kullandım. Hatta bir çok arkadaşım gerçeğinden ayırt edemedi. Gerçekten de belli olmuyor değil mi? Gelelim takma tırnakların nasıl kullanıldığına.

Daha önceden de bir kaç kere takma tırnak kullanmıştım ve en çok beğendiğim marka nailene oldu. Hem tırnakların boyutu ve duruşu hem de yapışkanı çok hoşuma gitti. Ben daha önce hep hazır frenç olanlarını kullanmıştım. Ne zaman Deniz‘in blogunda beyaz olanları gördüm, nasılsa her şekilde üzerine oje sürdüğümü düşünerek beyazlarını kullanmaya başladım.
Resimde görüldüğü gibi paketin içinde 36 tane var yaklaşık 2 kere kullanabilirsiniz (Bana uygun boyutlarda tırnaklar kalmadığı için 3. kere kullanamıyorum). Ayrıca tırnakların iç kısmında numaraları yazıyor. Bu bize büyük kolaylık sağlıyor. Öncelikle her bir tırnağınız için uygun takma tırnağı bulup ayırıyorsunuz. Daha sonra takma tırnakların altına içinden çıkan yapışkanı sürüp (isterseniz japon yapıştırıcısı da kullanabilirsiniz) takma tırnağı tırnağınızın ucundan dibine doğru iterek yapıştırıyorsunuz. Böylece arada hava kalmadığı için daha iyi yapışıyor ama sakın tırnağınıza direk üzerinden bastırarak yapıştırmaya çalışmayın. Üzerinden bastırılarak yapıştırıldığında arada hava kaldığı için çok çabuk çıkıyorlar ve dayanıksız oluyorlar. Tırnağı yapıştırdıktan sonra 20sn kadar bastırın. İsterseniz üzerine oje sürüp kullanabilirsiniz:) Eğer yapıştırırken yapışkan elinize de bulaşırsa onu aseton ile silebilirsiniz. Üzerine koyu renk oje sürerseniz daha az belli olur yada belli olmaz. Ben Flormar 352 sürdüm.Sonuç işte böyle;
Çıkartmak istediğiniz zaman bir kaba ılık su koyup üzerine aseton döküyorsunuz ve tırnaklarınızı bu suda beklettiğiniz zaman kendileri kolaylıkla çıkıyor. Tırnakta biraz yapışkan kalırsa da biraz daha bu suda bekletebilirsiniz. Ya da asetonlu pamuğu tırnağınızın üzerinde biraz bekletince bu yapışkandan kurtulabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.