İphone 4.3.2 update maceram

Sonunda telefonumu 4.2.1 sürümünden yeni sürüme güncellemeye karar verdim. İlk defa güncelleme işlemi yapacağım için biraz gergindim ama bir sorun olmayacağını düşünüyordum. Tabiki düşündüğüm gibi olmadı. Olsa zaten yazmazdım 🙂 . İphone’u bilgisayarıma bağladım ve itunes’u açtım. Oradaki güncelleme tuşuna bastım. Her şey çok güzeldi indirdi falan ama kurulum başarılı olamadı hata aldım. Eyvah gitti güzelim telefon diye biraz paniklemiş olabilirim :S . Hemen restore tuşuna bastım, neyse geri getiririm düşüncesiyle. Bu sefer yine hata aldım hata kodu 1013’tü. Biraz internette araştırma yapınca şu bilgiyi buldum:

Windows için C:\Windows\System32\Drivers\etc\ klasöründeki host dosyasını açıp içindeki “74.208.10.249 gs.apple.com” yazısını silip, kaydedip, kapatırsak tekrar denediğimiz de olurmuş. Ayrıca itunes’u da güncellemeliymişiz.

Benim itunes programım zaten günceldi. Host dosyasında gereken değişikliği yaptım 2 kere daha denedim. Hayır, yine olmadı. Tipik bilgisayarcı mantığıyla bilgisayarı kapatıp tekrar açtım. Buna şimdi güleceksiniz ama oldu. Daha sonra bir yerde daha gördüm birisi kapatıp açtım oldu yazmış. Restore işlemi sonunda 4.3.2 versiyonunu kullanmaya başladım. Ne gibi yenilikler gelmiş derseniz buyrun. Umarım benimle aynı sorunu yaşayanlara biraz olsun yardımcı olabilmişimdir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.