Akrilik tırnak sonrası

Öncelikle, bir süredir ne güzel sürekli yeni yazılar ve çeşitli ojeler yayınlarken son bir haftadır neden yayınlamadığıma açıklık getirmek istiyorum. Son 1,5 aydır akrilik tırnaklarımın bakımına gitmiyordum çünkü artık çıkartmak istiyordum. Akrilik sonrası tırnakların inceldiğini bir çok yerde okudum. Hem uzun tırnaklarıma veda etmek istemediğim için hem de incelmiş tırnakların bana çok zorluk çıkartacağını düşündüğümden dolayı tırnaklarımı kestikçe akriliğin gitmesine karar vermiştim. “Uzun uzun ne güzel” derken artık uzun tırnaklı olmaktan çok cadı tırnaklı olmaya başladığımı fark ettim:) zaten çok rahatsız etmeye başlamıştı. “Biraz kısaltmalıyım” dedim ama törpü ile kısaltmak oldukça zor olacak diye kesmem gerekti. O kalın akrilik tabiki kesilemez :). Ehh yeter artık dedim ve önce tırnaklarımın üzerini törpüleyerek akrilik tabakasını incelttim daha sonra simli ojeleri çıkartmakta kullandığımız folyo yöntemini kullandım. 15dk falan bekletipte açtığınız zaman tırnaklardaki akriliklerin çoğunun eridiğini ve kolaylıkla çıktığını görebilirsiniz. Akriliği çıkartmanın en zararsız yolu bu şekildeymiş internette bir çok vidyo böyle gösteriyor. Uzun ama oldukça incelmiş tırnaklarım hiç hoşuma gitmedi onları da kısa hani frenç için ideal olan bir boy vardır ya, o boyda kestim. Hem tırnaklarımın inceliği beni rahatsız etmesinden hem de biranda bu kadar kısa tırnakların bana garip gelmesinden dolayı 1 hafta boyunca takma tırnak kullandım. Şu anda tırnaklarımın yarısı sadece akriliğin önceden olduğu kısım. Dokunduğum her yer tırnaklarımı kırdığı için olabildiğince kısa kestim ve itiraf etmek gerekirse hiç hoşuma gitmiyor çünkü çok kısa tırnaklardan hoşlanmıyorum. Peki nasıl bir bakım yaptığıma gelirsek;

İnce tırnaklarımı güçlendirmek için çeşitli yöntemler uyguluyorum. Öncelikle tırnak sertleştirici kullanıyorum. Aklıma geldikçe tırnak etlerime nemlendirici sürüyorum. Nemlendirici dışında bir kaç kere de limon, zeytin yağı ve tuz karışımını kullandım. Bunların yararlı olduğunu düşünüyorum çünkü bu sayede tırnaklarım hızlı uzuyor.

Bitirirken akrilik tırnak kesinlikle çok güzel ve çok rahat bir şey düzenli olarak bakımlarına gittiğinizde işin uzmanı kişiler yaptığında süper. Fakat sonrası her ne kadar işin uzmanından çıkılsa bile zorlu oluyor. Benim akrilik tırnak yaptırmaktaki amacım tırnaklarımın kırılmadan uzamasını sağlamaktı. Zaten kendi tırnaklarım üzerine yapıldığı için takma falan değildi. İlk başta kısa bir süre ucuna takma tırnak kullanmıştım ama sonrasında hep kendi tırnaklarıma yaptırdım. Eğer tırnaklarımızı kırılmaktan ve yanlarından minik minik aşınmasından vs. korumanın kolay ve zararsız bir yolu varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim 🙂 .

One thought on “Akrilik tırnak sonrası

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.