Yine akrilik yaptırdım

Daha önceden de Türkiye’de bir süre akrilik protez tırnak kullanmıştım. Her fırsatta ne kadar rahat olduğunu, tırnaklarda kırılma, soyulma vs. gibi problemlerin olmadığını düzenli bakımları uzman kişilerce yapıldığı koşulda sorunsuz olduğunu söylemiştim. Bildiğiniz gibi artık eğitimim dolayısıyla Münih’te yaşıyorum. Burada tırnak konusunda gerçekten çok gelişmişler bir sürü tırnak stüdyo var. Bunları sadece el, ayak ve tırnak bakımı üzerine uzmanlaşmış güzellik salonları olarak açıklayabilirim. Ayrıca dışarıda da bir çok kadında akrilik tırnak gördüm. İlk alışma döneminden sonra ister istemez biraz araştırdım, bir kaç yer ile konuştum ve tekrar yaptırmaya karar verdim. Kesinlikle buradakiler Türkiye’den daha iyi. Yapma tarzları çok benzer zaten yöntem belli ama akriliği sürüşleri daha farklıydı ayrıca daha güzel şekil vererek törpüledikleri de bariz. Daha önce yaptırdığım yerdeki törpüleme tarzı bana daha kaba geliyordu ve eve gittiğim zaman genellikle düzeltiyordum. İşin en güzel yanı burada 3 hafta garanti veriyorlar. 3 hafta içinde bir problem olursa kesinlikle para almadan değiştiriyorlar. Resimde ilk yaptırdığım şeklini görüyorsunuz. O.P.I markasından çok güzel bir mor oje sürdüler ama adını ya da numarasını bilmiyorum. Üzerine de şu yöntemle daha sonra kalpler yaptım 🙂 .  Bundan sonra 1 kere daha dip dolgu için gittim. 3,5  neredeyse 4 hafta sonraydı. Yapan kadın önce bir 5dk boyunca inceledi ve sonunda beğenmediğine karar verdi. ( İlk işlemi aynı yerde çalışan başka bir kadın yapmıştı. ) Dedi ki “ben bunların hepsini yeni baştan yapacağım ve senden sadece dip dolgu parası alacağım”, ben de tamam dedim ve “Bozulmuş mu?” diye sordum. “Evet” dedi. Açıkçası Türkiye’de 2 haftada 1 gel diyorlar ve doğal olarak ben ayda 1 gidiyordum 🙂 . Tahmin edeceğiniz gibi ek para almadan çok bariz şeyler dışında bir şeyi yapmıyorlar.

Fiyatlara gelecek olursak, burada da aynı fiyat ya da daha ucuz. Zaten ilk gidişimde tanışma fiyatı olarak %50 indirim yaptılar. Özel müşteri kartı alınca da bundan sonra kullanmam için her zaman %30 indirimim oldu. Ayrıca 7 kere gittiğimde 8. bedava olacak 🙂 . %30 indirim olmazsa fiyat Türkiye’den 10 TL falan fazla oluyor ama indirimle kesinlikle çok az oluyor 🙂 .
Çıkartınca çok kötü olacak o işkenceye tekrar değer mi? diye bir soru geleceğini düşünüyorum. Bu sefer tedbirimi aldım. Açık açık konuştum. Daha önce böyle oldu falan diye anlattım ve onlar da kendi yöntemlerini anlattılar. Çıkartınca tırnak bizdeki kadar çok incelmiyor ama yine de biraz inceliyor. Bizde incelme bazen yapan kişinin hatasından olabiliyor. Tırnağın biraz incelmesi bile sorun olduğu için ince kat jel sürüyorlarmış ve böylece biz hiç bir şey olmamış gibi hissediyormuşuz. Tırnak uzadıkça, biz kestiğimiz için bir süre sonra jel gidiyormuş. Herkes bir şey olmuyor diye, para kazanmak için söyler mantığıyla başlangıçta pek inanmadım. O sırada başka birisine uygulama yapan kadın bizim konuşmamızı duydu ve kendi ellerini gösterdi; dedi ki ” 2 – 3 gün önce çıkardım. Nasıl göründüğüne bakabilirsin.” Aynen bana anlattıkları gibiydi tırnakları biraz hasar görmüş ama incelmiş ve kırılacak gibi değildi çünkü ince bir kat jel vardı. Jel olduğunu tırnağın ortasından itibaren normalden biraz daha parlak olmasından anlayabildim. Bu arada ellerini gösteren kadında bir sonraki gittiğimde çok güzel akrilik tırnaklar ve üzerinde desenler vardı. Tüm bunlardan sonra biraz düşündüm. Burada her işi kendim yapmak zorunda olduğum için ve malesef yurtta bulaşık makinesi olmadığı için sürekli elim suda. Her ne kadar eldiven kullanmaya çalışsam bile her zaman kullanamıyorum. Çünkü hiç rahat değil. Bu nedenle tırnaklarım da oje sürsem bile normalden daha fazla kırılıyordu. Bahane de hazır olunca haydi bakalım yaptırmaya gidiyorum dedim 🙂

2 thoughts on “Yine akrilik yaptırdım

  • 1 Aralık 2011 tarihinde, saat 01:59
    Permalink

    Sanirim OPI oje Shrek koleksiyonundan Funky Dunkey.

    Yanıtla
    • 1 Aralık 2011 tarihinde, saat 17:38
      Permalink

      Aslında ojenin adını sormuştum ama hatırlamıyorum. Dediğin renk çok benziyor ama o değildi. Sanki Hawai party falan çağrıştıran bir şeydi ve içinde C ile başlayan bir kelime vardı. Bir daha gittiğimde rengin adına tam ve doğru olarak bakarım çünkü bu tanımlamam çok dandik oldu. İnternette aradım benim mordan başka her şey var 🙁

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.