Google Friend Connect Kapanıyor!

Evet yanlış okumadınız. İzleyicilerin blogları kolaylıkta takip etmesini sağlayan GFC (Google Friend Connect) istediği etkiyi yaratamadığı gerekçesiyle Blogger olmayan web siteleri için kapanıyor. 1 mart 2012 tarihinden itibaren kullanım dışı olacakmış. Önerilen çözüm ise Google + sayfası oluşturmak ve Google + badge (rozet) eklemek. İnternette kısa bir araştırma yapınca bu bilgilerin doğruluğunu da teyit edebilirsiniz. Daha önce Google şu linkte gerekli açıklamayı yapmış. Tam da yeni yeni üye sayım artarken hiç olacak şey değil bu. Bazen blogger’dan mı yazmaya devam etseydim diye düşünmüyor değilim. Bundan sonra beni sayfanın yan tarafında da bulunan Twitter, Facebook ve Google + linklerini kullanarak takip edebilirsiniz. Eğer başka bir takip yöntemine geçmezseniz malesef ki beni takip edemeyeceksiniz 🙁 .

Bu durumda çekilişim için de küçük bir kural değişikliği yapıyorum. Benim en az 1 yerden takipçim olmanız gerekli olarak esas zorunlu kuralı değiştiriyorum. Eğer hala katılmadıysanız. Buradan çekilişime katılabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.