Şık ve dağılmayan topuz

TopuzWatermark
Blogumu takip edenler bilir, saçlarım baya uzun. Bu nedenle saçlarımı toplamakta çoğu zaman zorlanıyorum. Evde büyük kıskaçlı tokalar işimi görüyor ama dışarı çıkarken onları kullanmak aşırı dağınık ve ev hali görüntüsü verdiği için hoşlanmıyorum. Rüzgarlı günlerde saçlarımı karışmaktan korumak için örüyorum ya da topuz yapıyorum.  Fakat yıllardır saçımı döndürerek yaptığım topuz malesef artık kısa sürede açılıyor. File de kullansam binlerce firkete de taksam sonuç aynı. Tesadüfen internette bulduğum ve önümüzdeki sıcak yaz günlerinde de büyük rahatlık olacağını düşündüğüm bir ürünü paylaşmak istiyorum. Ben kullanıyorum ve oldukça memnunum. “Sponge bun maker” adıyla geçen içinde demir gibi bir şey olan süngerden 2 parmak kalınlığındaki bu toka ile hem çok şık aynı yukarıdaki resimdeki gibi hem de kolay kolay bozulmayan bir topuza sahip olabilirsiniz.
Yapması 5 – 10 dk gibi kısa süre alıyor. Öncelikle saçınızı at kuyruğu şeklinde topluyorsunuz ve yukarıdaki resimdeki gibi tokanın ortasını açıp saçınızı geçirip tokanın ortasını kapatıyorsunuz. Daha sonra da bigudi sarar gibi saçınızı sarıp, tokayı C şekline getirip O yapıyorsunuz. Kısa saçlar için küçük, uzun saçlar için büyük boyu mevcut. Ben büyük boyunu rahatlıkla kullanıyorum. Ebay’den çok ucuza alabilirsiniz. Sizin için bir kaç vidyo da buldum.
Güncelleme 19.05.2015: Üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bu yazının hala popülerliğini koruması üzerine Youtube kanalımda bu tokanın kullanım videosunu hazırladım.
Buyrun izleyin,

One thought on “Şık ve dağılmayan topuz

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.