WordPress değiştirme engelli temayı düzenlemek

Bir blogu gösteren en önemli şeylerden birisi temasıdır. Temanızı seçtiniz ve bilgisayarınıza indirdiniz; fakat hoşunuza gitmeyen bölümleri var ya da ekleme yapmak istiyorsunuz ama tema korumalı olduğundan yapamıyorsanız şu anda doğru yazıyı okuyorsunuz. Benim temamda da aynı sorun vardı. header.php dosyasında şifreli kod bulunduğu için her değişiklik yaptığımda hata alıyordum. Bunu çözmenin yollarını aradım ve buldum. Bu çooooook uzun zaman önce yazmam gereken bir yazıydı aslında. Encrypted dediğimiz şifreli linkler temayı indirenlerin değiştirememesi için koyulmuş olabiliyor.

Eğer header.php dosyanızda okuyamadığınız garip garip yazılar varsa oldukça kısa ve basit bir yöntem ile bundan kurtulabilirsiniz.

header.php dosyanız <!DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN” “http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd”> kodu ile başlamalı. Bunun üzerinde şifreli bir fonksiyon tanımı olabilir. eval(….) ile başlayan içeriğinde saçma görünen karakterler içeren bir kod olarak bunu görebilirsiniz. Eğer bu kod var ise onu siliniz. Ayrıca </head> satırından önce de buna benzer bir kod bulursanız onu da siliniz. Böylece header.php dosyamızdaki şifrelerden kurtulmuş olduk. Fakat functions.php dosyasında da bu şifreli header’ı kontrol eden check_header(); fonksiyonu olabilir. Bu nedenle functions.php dosyasına gidip check_header; kodunu arayın eğer var ise onu ve oradaki diğer tüm şifreli kodları siliniz. Bunun dışında hiç bir yere dokunmanıza gerek yoktur. Şifresiz ve her türlü değişikliğe açık bir temaya merhaba diyin.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.