Marble nail art (video)

Yeni bir nail art videosuyla sizlerleyim. Bu videoda marble nail artın nasıl yapıldığını hep birlikte öğreneceğiz. Hem de 3 farklı yöntemle. Marble nail artı Türkçe’ye çevirmek gerekirse ebru desenli tırnaklar diyebiliriz bence. Farklı renklerde ojelerin karışmasıyla oluşan şekillerden bir desen yaratma amacındayız. Gelelim videoda incelediğimiz 3 farklı yönteme,

İlk yöntemimiz herkesin aşına olduğu suya ojeleri damlatarak yapılan klasik yöntem. Oda sıcaklığında su dolu bir bardak ya da küçük bir kaba ojeleri iç içe gelecek şekilde damlatıyoruz daha sonra istediğimiz deseni verip tırnağımızı suya daldırıyoruz. Böylece desen tırnağımıza geçmiş oluyor.

İkinci yöntem ise ilkine çok benzemesine rağmen oje suyun üzerinde kuruduktan sonra tırnağa uygulanması esasına dayalı. Başlangıcı ilk yöntem ile tamamen aynı suya ojeleri damlatıp desen yapıyoruz. Daha sonra ojelerin kuruması için 15-20 dakika boyunca bekliyoruz. Kuruduktan sonra film haline gelmiş deseni yavaşça alıp keserek tırnağımızın üzerine uyguluyoruz.

Son yöntem susuz marble nail art diye geçiyor. Ojeleri direk olarak tırnağa aynı anda sürüp karıştırma prensibine dayalı bir yöntem.

Suya oje damlatmalı yöntemlerde kullanılan ojenin suda dağılabilen cinsten olması çok önemli. Bunun için yeni ojeler kullanmayı öneriyorlar. Böylece kıvamı koyulaşmamış oluyor ama marka konusunda denemeniz gerekiyor. Ben bu videoda OPI markasının ojelerini kullandım ve çok başarılı sonuç aldım. Kullandığım ojeler; OPI Alpine Snow, OPI Mod About You, OPI Dim Sum Plum

Her ne kadar detaylı olarak yazıyla anlatsam bile yeterince açık olmayacağını düşündüğüm için kısa bir özet geçip sizi video ile baş başa bırakmak istedim. Videoyu izleyip yorumlarınızı bana iletirseniz sevinirim. Ayrıca yaptığınız nail artları Instagram üzerinden #gozdenailart hashtagiyle de paylaşıp bana gösterebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.