Tırnak bakımı rutinim

 

Ojelerin güzel ve bakımlı ellerde daha hoş durduğu bir gerçek. Bu yazıda sizinle sırrımı paylaşıyor olacağım. Çok basit birkaç yöntemle bakımlı, sağlıklı, hızlı uzayan ve güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz. Protez tırnak sonrası zarar gören tırnaklarımı da bu yöntemlerle iyileştirdim. Daha önceden bununla ilgili bir yaz yazmış ve video yapmıştım ama yeterince içime sinmiyordu. Bu yüzden bir güncelleme yazısı ve videosu hazırlamak istedim.

Evde nasıl kolay manikür yaparım? Tırnaklarımı nasıl daha çabuk uzatırım? Tırnaklarım neden soyuluyor? Neden tırnaklarım kolaylıkla kırılıyor? vb. sorulara yanıt bulmak için okumaya devam edin.

Öncelikle manikürün ilk adımlarından birisi olan törpüleme işlemiyle başlıyorum. Tırtıkları sert olduğu, tırnaklarda soyulma ve kırılma gibi sorunlara davetiye çıkardığı için kesinlikle ve kesinlikle metal törpü kullanmıyoruz. Yerine kağıt ya da cam törpüler kullanarak tırnaklarımızı tek yöne törpülüyoruz.

İkinci önemli konu ise tırnak etleri bakımıdır. Tırnak etlerini kesmek yerine geriye itmenin daha sağlıklı bir yöntem olduğunu araştırmalarım sonucunda buldum. Özellikle banyo sonrası etler hazır yumuşamışken ya diğer elinizin tırnağıyla ya da bir tırnak eti itici yardımıyla etleri geriye doğru itmeyi alışkanlık haline getirirseniz sürekli maniküre gitmenize bile gerek kalmayacaktır. Ayrıca tırnakları daha uzunmuş gibi gösterecektir.

Tırnak eti bakımında benim favori ürünüm Sally Hansen’ın E vitaminli tırnak eti yağı. Her akşam yatmadan önce tırnaklarıma masaj yaparak uyguluyorum. Hatta son zamanlarda onuna beraber kendi karışımım olan bir yağ daha kullanıyorum. Aslında bu yağ tırnağa yararlı olduğu söylenen tüm yağların karışımı. İçeriğinde eşit miktarlarda kayısı çekirdeği yağı, menekşe yağı, tatlı badem yağı ve zeytin yağı var.

Tırnaklara bakım yaparken ellerimi de unutmuyorum ve el kremi kullanmayı ihmal etmiyorum.  Özellikle kışın soğuktan dolayı kuruyup çatlayan ellerim için P2 markasının hand butter ürününü kullanıyorum. Genellikle akşamları bunu sürüp el bakım eldiveni giyip yatıyorum. Sabah eldivenleri çıkardığım zaman ellerim yumuşacık olmuş oluyor.

Hepimiz zaman zaman tırnakların kat kat ayrılması ve soyulması gibi sorunlar yaşıyoruz. Bunun genelde 2 nedeni oluyor. Birincisi çok kullanılan tırnak sertleştirici ürünler. Bunlar tırnağın kurumasına sebep olabiliyorlar. İkincisi ise tırnağın nemsiz kalmış olması bu da soğuktan ya da yine çeşitli kimyasallardan, deterjanlardan vs. olabilir. Sonuç olarak ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Bunun önüne geçmek için tırnak bakım yağları ya da nemlendirici el kremlerini tırnak etlerine ve tırnakların üzerine sürmek gerekiyor.

Tüm bu konuları videomda uzun ve detaylı olarak açıkladım hatta bir de tırnak bakım karışımı verdim. Bu karışımın içinde zeytin yağı, tuz, sirke, limon ve Hindistan cevizi yağı var. Bu karışım tırnakları nemlendiriyor, güçlendiriyor, uzamasını hızlandırıyor ve sararmış tırnakları beyazlatıyor. Daha ne duruyorsunuz videoyu hemen izleyin.

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.