Baykuş Desenli Tırnaklar – Stamping nail art

 

Owl Nail Art

Baykuşları sever misiniz? Özellikle baykuş desenine ben bayılıyorum. Bu sevgiyi tırnaklarıma taşımak isteyince ortaya böyle renkli ve şirin bir tasarım çıktı. Yapımı ise çok kolay. Damgalama tekniği kullanarak yaptım. Bu damgaları ilk çıkaran firma Konad olduğu için konad adıyla ya da stamping nail art adıyla anılıyorlar. Benim daha önceki konad tasarımlarımı görmek için buraya bakabilirsiniz.

Bu tasarımda Born Pretty Store’dan BP – L019 diskini kullandım. Ayrıca damga olarak iki farklı çeşitte damga kullandım. Aslında ikisine de sahip olmanıza gerek yok ama ben göstermek için hem yuvarlak hem de dikdörtgen damga kullandım. Açıkçası ben yuvarlak damgamı daha çok seviyorum. Belkide o ilk göz ağrım 4 yıllık emektarım diyedir.

Evet yanlış okumadınız ben 4 yıldır nail artsız gezmiyorum. O zamanlar ojeler şimdiki kadar popüler değildi. İlk baskı denemem nasılmış merak edenler şuradaki yazıya bakabilir. Üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala favorilerimden birisi olan 2. stamping nail art denemem ise böyleydi.  Bence bu tasarımı tekrarlamalıyım. Neyse anılara daha fazla dalmadan baykuş tasarımının detaylarına dönelim.

Baskı ojesi olarak Essence 002 stamp me black kullandım. Bu oje artık üretilmediği için denediğim başka bir siyah ojeyi önerebilirim. Eğer elinizde baskı ojesi yoksa da hiç endişelenmenize gerek yok. Tek katta opak olan, kısmen yoğun kıvamlı bir ojenizi de kullanabilirsiniz. Kullandığım diğer ojeler ise şöyle; beyaz Essence 33 wild white ways, pembe Essence 09 lucky, sarı Essence 38 love is in the air, mint yeşili Essence 40 play with my mint, top coat P2 mega shine.

Tasarımımda 2 farklı tekniği kullandım.

  1. Klasik damgalama tekniği; Desen plakasına ojeyi sürüyorsunuz, sıyıraç ile çekiyor ve damgaya transfer edip tırnağınıza yapıyorsunuz. Burada biraz el alışkanlığı ve el çabukluğu gerektiğini belirtmeden olmaz. Biraz pratikle kolaylıkla yapılabilecek bir şey. Bir püf noktası ise damgayı hiç bir zaman çok bastırmamak. Ne desen diskinden damgaya aktarırken ne de damgadan tırnağınıza transfer ederken çok güç uygulamamak gerekiyor.
  2. İleri seviye damgalama tekniği; İlk teknik gibi deseni damganın üzerine aldıktan sonra çeşitli boyama ve tüm desenin üzerine taban rengi sürülmesi işlemler yapıldıktan ve oje kuruduktan sonra sanki bir sticker gibi tırnağa uygulanması prensibine dayanır. Güzel desenler yapmak ve renkli baskılar oluşturmak için çok cazip bir yöntem olsa da sürekli 15 – 20 dk kadar kurumasını beklemek gerektiği için aşırı zaman alan bir uygulamadır.

 

Adım adım yapılışını gösteren bir video da hazırladım. Göstererek açıklamak yazıdan daha kolay olacağını düşünüyorum. O zaman sizi video ile başbaşa bırakıyorum.

 

Baykuşlu yüzüğüm de Born Pretty Store’dan şu yüzük.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.