Konuk yazar oldum – Kozmetik Fiskosu

Yakın zamanda blogu sayesinde tanıdığım Ceren benden bloguna konuk olmamı istedi. Bir röportaj şeklinde yazı yazdık. Ceren beni tanımanız için gerçekten çok güzel sorular sordu ve bende tüm samimiyetimle cevapladım. Ceren’in blogundaki yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Ben yinede buraya da bir kopyasını koyuyorum.

 

Selam kızlar,
Şimdi bir youtuber düşünün. Hem nail art tasarımları yapıyor, hem makyaj/cilt bakımı hem de kendin yap videoları!  On parmağında on marifet dedikleri böyle olsa gerek. 🙂
Beni kırmayıp bloguma konuk olduğun için çok teşekkürler Gözde’cim. Cevaplarını merakla bekliyordum 🙂

gozdeokul
Cilt alt tonu: Warm (Sarı)
Youtube: tık tık
Instagram: tık tık
Facebook: tık tık
Twitter: tık tık
Google +:tık tık

1. Nasıl ve ne zaman instabloggerlık / bloggerlık yapmaya basladın, seni ne teşvik etti? 
Bundan tam 5 yıl önce 2010 yılında üniversitedeyken, öğrenci asistanlık yaparken okulun bana sağladığı web alanında ödevleri ve ders anlatımlarını paylaşmak amacıyla blog yazmaya başladım. Daha sonra blogları araştırırken oje bloglarıyla karşılaştım. Onları görünce yıllardır olan tutkumu ben de paylaşmaya karar verdim. Çünkü benim için ojeler daima bir terapi aracı olmuşlardır. Canım sıkkın olsun oje sürerim, mutlu olayım yine oje sürerim. Zamanla düz oje yetmedi nail artlar yapmaya başladım. Yıllar boyunca hayatımda birçok şey değişti ama bloğum ve ojelere olan tutkum daima orada kaldı. Üniversiteden mezun olunca okulun web alanından ayrılıp şuandaki web siteme taşındım.
2. İlk kaç yaşında makyaj yapmaya başladın ve ilk makyaj malzemen hangi üründü?

Tam olarak full makyaj yapmaya geçtiğimiz 1-2 yıl içinde başladım diyebilirim ama yinede günlük makyajım oldukça sadedir. Eğer Nivea Cherry’i saymazsak ilk makyaja başlamam lise 2 civarında yani 16 yaşında Max Factor’ün Olive isimli yeşil göz kalemiyle oldu. Tabi o zamanlar siyah kalem sürmeyi bırak gözümün anca altına kalem çekebiliyordum 🙂 .


3. Makyajla ilgili komik bir anın var mı?

Öyle çok komik bir anım yok aslında. Lise sondayken öss stresinden dolayı yüzüm feci sivilce dolmuştu. Kendimce kapatmak için annemin kullanmadığı pata kremini gizli gizli hiç kimse görmez anlamaz mantığıyla git gel sürekli sürmüştüm. Sonra annem bittiğini anladığında sanki yüzümdeki ürün belli olmuyormuşçasına hiç haberim yokmuş gibi davranmıştım.

4. En çok almayı istediğin kozmetik ürünü hangisi?
Sanırım şuanda öyle çok istediğim bir şey yok. Genelde çok istiyorsam gidip alıyorum. Bir şu MAC rujlara nedense hep bakıp bakıp vaz geçiyorum.

5. Tek bir ürün seçme hakkın olsaydı bu hangi ürün olurdu? 
Renkli nemlendirici, bb krem ya da her gün kullanırsam cildime zarar vermeyecek kapatıcı bir ten ürünü seçerdim. Bloğumda da sürekli sorunlu bir cildim olduğundan bahsediyorum. Her ne kadar makyajsız küçük çocuk gibi görünsem de yüzümdeki sırf izler, lekeler kapansa bana yeter. 🙂
6. Tüm zamanların favorisi dedigin üç ürün?
Missha BB Kremi yıllardır vaz geçemeden kullanıyorum. Zaten bb krem furyasını ilk başlatan asyalı marka yanılmıyorsam. Hem kapatıcı, hem nemlendirici hem de güneş koruyucu özellikli olması tam bir üçü bir arada benim için.
Loreal Super Liner eyeliner hem incecik sürülmesi hem de keçeli kaleme benzediği için acele etmem gereken zamanlarda bile kolay uygulanmasından dolayı en sevdiğim ve en çok kullandığım eyelinerım.
Son ürünüm ise sivilcelere karşı muhteşem bir jel. Garnier markasının ekstra güçlü sos anti sivilce kalemi. Bu ürün Türkiye’de satılıyor mu bilmiyorum ama gördüğünüz yerde direk kapın. Sivilceleri 1-2 uygulamada anında kurutup geçiriyor. Sadece sivilcenin üzerine azıcık uygulamak yeterli oluyor.
Bonus: Ojesiz olmaz diyerekten; OPI marka ojeler diyorum. Her ne kadar pahalı olsalar ve pek almasam da, hem hızlı kurumaları hem de günlerce kalıcı olmaları ve marble nail art gibi her ojenin başarılı olmadığı alanlarda başarılı olmaları onları direk favori markam yaptı.


7. En sevdigin üç marka hangisi?
The Balm, MAC ve Benefit

8. Gereksiz buldugun bir kozmetik ürünü?

Kaş jeli / rimeli. Ben mi kullanmasını bilemedim yoksa cidden mi gereksiz karar veremiyorum. Kaşlardaki boşlukları doldurmak tamam da kaşıma neden bir sabitleyici süreyim ki. Eğer uzunsa keserim, güzelce şekillendiririm. Kaşlarımı belirli bir yöne taramak ve öyle durmasını sağlamak için kullanmayı denedim ve hiçbir işe yaramadı.
9. Amacı dışında kullandıgın bir ürün?
Ben makyaj malzemeleri konusunda sanırım biraz kuralcıyım. Bir fırçayı bile amacı dışında çok zor kullanırım. Şimdiye kadar amacı dışında en fazla bronzerı far olarak kullanmışlığım var.
10. Sürekli oje kullanmaktan ya da protez tırnak kullandığın zamanlarda protez tırnaktan dolayı, tırnakların havasız kalıp sararmıyor mu?
Aslında tırnağın hava alması diye bir şey yok çünkü tırnaklarımızın gördüğümüz kısmı yani tırnak plağı zaten ölü keratin hücrelerinden oluşur. Tırnağın hava alan ve canlı olan kısmı dipteki lunula adı verilen kısımdır. Bu yüzden tırnağın hava alabilmesi için protez tırnak yaparken ve oje sürerken tırnağın dibinde 1-2 mm boşluk bırakılır.
Tırnağın sararması ise kullanılan ojelerdeki renk veren boyar maddelerin tırnağı boyamasından dolayı olur. Ojelerden önce koruyucu bir bakım ojesi ya da base coat adı verilen ilk kat ojesi uygulanarak bu sararmanın önüne geçilebilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.