Makyaj Yokmuş Gibi Makyaj – Nomakeup Makeup

Makyajlarda artık doğallık öne çıkıyor özellikle yaz aylarında fazla ürün kullanmak da rahatsızlık veriyor. Hem bu yazın modası hem de yakın zamanda popüler olan makyaj yokmuş gibi makyaj trendine birlikte göz atalım istiyorum. Hani sokakta gördüğünüz cildi mükemmel görünen, aslında uğraşılmamış gibi duran duru güzellikteki kızlar var ya işte bu teknikle siz de onlardan birisi olabilirsiniz.

Makyaj yokmuş gibi makyajın en büyük sırrı

Makyaj yokmuş gibi makyajın sırrı olabildiğince az ürün kullanmaktan geçiyor. Doğal makyajdan farkı da bu. Doğal makyaj dediğimizde toprak tonları, cilt rengine yakın tonlar hafif gölgeler kullanılırken makyaj yokmuş gibi makyajda hem kullanılan ürün sayısı hem de miktarı yok denecek kadar az. Tabiki de bu tanımın için biraz da benim kendi yorumlamam da var.

1. Adım

Öncelikle sağlıklı bir cildin sırrı olan güneş koruyucu ile başlıyoruz. Uzmanlara göre düzenli güneş koruyucu kullanarak erken yaşlanmanın önüne geçebiliyormuşuz. Ben yaz kış güneş kremi kullanıyorum. Bunu sadece yüzümde değil tüm vücuduma da özellikle yaz mevsiminde ve güneşli günlerde aynı şekilde uyguluyorum.

2.Adım

Sıra geldi ciltteki kusurları kapatmaya. Eğer sadece kapatıcıyı bölgesel olarak uygulayarak kapatabileceğiniz birkaç sivilce izi ya da lekeniz varsa hiç fondötene bulaşmanızı bu tarz makyajlar için tavsiye etmem. Eğer renk eşitliksizliklerinden yakınıyorsanız ya güneş kreminizi hafif renkli tercih edebilir ya da ince yapılı bir bb krem / fondöten kullanabilirsiniz. Diyelim ki bir fondöten kullandınız o zaman onu iyice cildinize yedirmeniz ve boynunuzla aynı renkte olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Fondöten seçimiyle ilgili olarak daha önceden yazdığım yazıya şuradan göz atabilirsiniz.

Fondötenin ya da bb kremin cildinizle iyice bütünleşmesi için tercihinize nemli bir makyaj süngeri, makyaj fırçası ya da elinizi kullanabilirsiniz. Özellikle kalın yapılı ve kapatıcı bir fondöten tercih ettiyseniz nemli sünger en iyi sonucu verecektir. (Aslında makyaj yokmuş gibi makyajda böyle bir ten ürünü kullanılmaz ama neyse.) Sadece kapatıcı kullanacaksanız, gerekli yerlere sadece nokta olarak sürüp yedirebilirsiniz. Yanaklarınıza hafif renk vermek için ise gül kurusu ya da şeftali tonlarında allık mükemmel seçim olacaktır.

3. Adım

Gelelim göz makyajına. Göz altınızda ciddi bir kusurunuz yoksa sırf diğer insanlar göz altı kapatıcısı kullanıyor diye siz de kullanacaksınız diye bir şey yok. Bu ürünü es geçin. Ben günlük hayatımda hiç kullanmıyorum mesela. Hatta sürdüğüm günlerin ertesi günü normalin aksine göz altlarımda hafif morluk görüyorum. Kendi teorime göre göz altı kapatıcısı kullanmak morlukları arttırıyor ya da bende böyle. Fakat göz altınızda ciddi bir morluk sorununuz varsa önce bölgeyi nemlendirip sonra turuncu, somon tonlarda bir corrector ( renk düzenleyici) kullanıp sonra kapatıcı kullanmalısınız. Eğer kirpikleriniz koyu renkli ve belirgin ise bir maskara kullanmanıza gerek yok. Doğal görünüm için kahve rengi bir rimeli tercih edebilirsiniz. Benim gibi sadece siyah rimeller kullanıyorsanız doğal görünen birini hafifçe uygulamak da aynı işi görecektir.

4. Adım

Kaşlar yüz ifademizi çok değiştirir. Güzel taranmış ve doğal doldurulmuş kaşlar daha hoş bir görüntü verecektir. Kaşlarınızı gerekiyorsa hafifçe doldurup tarayın. 

5. Adım

Dudaklarda da yine dudak renginize uygun renklerden şaşmamak lazım. Hatta sadece bir lip balm bile yeterli.

Bu makyajı nasıl yaptığımı ve anlattıklarımı uygulamalı olarak görmek için videoyu izleyebilirsiniz.

Kullandığım ürünler:

Bioderma Photoderm Max 50+ Ultra Fluide

Maybelline Fit me Concealer

Rimmel Stay Matte Powder

Essence Brow Kit

Golden Rose Brow Color Tinted Eyebrow Maskara

Farmasi Ultra Starlook Mascara

Catrice Defining Blush 020 Rose Royce

Flormar Waterproof Lipliner 229

Note BB Natural Color Lip Corrector 01

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.